21 Jan 2010

Bukan Nan Hado tapi Nando's

My first time eating Nando's was few years ago. It was in early of 2006 during my stay at my sister's house in Manchester. I remembered it was at The Trafford Centre.


I only realized Malaysia has Nando's too after I got back from the UK. Gila jakun! ;p haha. But , I don't know why, the taste of the food slightly different between Nando's UK and Malaysia, it was much better in the UK. Ke kat sana susah nak dapat makanan halal, jadinya kurang sedap pun jadi sedap? Hahahaha.

Kalau teringin sangat nak makan fried chicken yang macam KFC tu, terpaksa la call Indian Restaurant and then buy from them. Aminah's Indian Food Restaurant ke apa ntah nama dia, lupa suda heheh.

Strawberry smoothie @ Nando's - yummeh~

There're only 2 Nando's restaurant in Johore which is both located in JB. The first one in Pelangi Plaza and second one in Jusco Tebrau City.

We had this platter as a starter. Sumpah kenyang gila, main course sampai dah tak larat nak makan ;p

Ini my nephew punya, masa nak snap gambar dia dah bising dah "Adoi Cikna ni..." kata Shauqii sambil tepuk dahi. Nasib ko lerr dapat makcik camneh har har harrr~

Main course's side dish - Rice

Coleslaw - side dish too

Salad - side dish jugak

Our main course - peri peri chicken, merinated in Nando's 'mild' flavor

So, what's your flavor? =)


P/S: What to buy for mom's birthday? Takda idea T____T

9 comments:

MommyDania said...

sedapppp!!!! i can only go for a drop of hot peri2 campur garlic & tomato. extra hot tu tak berani wooo

~ As ~ said...

nmpak sedap...beriya2 nak makan...tp apasal tak kena ngan selera ku ini...ohhhh

Sayang.Ibu said...

sajer jer bg n3 menawan tekak tawww... kesian laki ahkak asik kena layan meroyan ahkak nanti...wakakkakaa... ermmm my flavour is garlic peri2

ermm.. beli laa mak awak tudung ker, purse ker... ;)

mimie said...

sosnya tak sedap:(

CikChelsea said...

mommydania,
sis, same here. sy mmg amik yg hot je selalunya, if gatai amik yg extra hot tuh kena letak ketchup bnyk sket..hehe.


as,
selera mu apa bahh? for some people mmg kureng sdp, especially sos dia..rasa mmg lain mcm sket..heheeeeee

CikChelsea said...

sayang.ibu,
tgh2 hari tayang gmbr makanan la best..merembes saliva kah kah kahhh!!!

untung ada hubby nk tlg layankan...kita takda tsskkk (jelesh ;p)

emak dh bnyk tudung, if tmbh lg takut almari tudung dia roboh je! LOL

CikChelsea said...

mimie,
bwk sos sndr =))

Azryn said...

kalu citer pasal mempromosikan tmpat mkn, mmg leh serahkan kat ko jer Lina. Baca citer jer dh meleleh2 air liur akak dibuatnyer dik.

meroyan ler akak dibuatnya selagi x dpt mkn Nando nie yg non-ado kat BP.

CikChelsea said...

kah kah kahhhhh!!!
amponnnn kak =P

alerrrr, JB tuh bknnya jauh sgt...blk hr pon bley kn kn? ajak la inchek azlan dating kt JB..sambil mkn smbil meronda2 kota hihi ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...