15 Jan 2010

Dari JB ke Manchester...ecehhh!

Dulu masa zaman orang tengah gila produce telemovie, kan ada 1 cerita tajuk Dari Jemapoh ke Manchester. Ingat tak? Ingat tak? Tak ingat? Baiklah, abaikan T____T.

Perenggan pendahuluan adalah bersangkut-paut dengan TAG yang diberi oleh Kak Ilot yang rock itew (akak rock kah? memandai sangat haku nehhh baahahhh). Tumpang lalu Kak Ilot~

TAG berkenaan tentang suami uolss, mak takda suami kaedahnya...howww? Harap menulis tentang bf adalah dikira sah @_@ (YB, saya harap anda tak 'marah' saya menulis tentang 'kita' untuk tatapan khalayak ramai =p)

Mula sekarang...

1. First time you met him - when and where?
Tahun 2003, tak ingat tarikh hahahahhh. Plaza Angsana menjadi saksi pertemuan itu, ceyyy! First time jumpa adalah kerana temankan kawan saya berjumpa dia.


2. Love at first sight?
'Suka' kira 'cinta' ke? Kah kah kah!!! Sumpah dulu dalam hati kata "Hensem siot mamat neh, tapi apakan daya boyfriend orang" Ala-ala kuciwa gituhhh, voley? Bahahahhh. Dulu YB adakah kurus sebab aktif sport kat sekolah. Muka jambu gila time kurus, sekarang dah bonchet ;p (errkkk haku tatap sayang hengko YB *maluuuu*)


3. Who is he when the first time you met him?
Kawan kepada kawan saya. Mereka kenal sewaktu menyertai kem. Apsal haku tulis jawapan yang tak ditanya? T_____T.


4. How long does it takes for him to ask you out for a date?
Errr...lama jugak la 'main' SMS dalam 4 months, then baru dating ;p (woh kalau nak cerita pasal lepas jumpa for the first time tu lepas tu kitorang lost contact lepas tu bila saya kat Manchester secara kebetulannya boleh ter'chat' dengan dia, ceritanya adalah panjangggg sekali. Boleh buat novel. Jadi tak payah cerita ;p)


5. First place dating?
Leisure Mall (siap call YB neh mintak kepastian wakakakakkk). Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat ber'dating' tralala~


6. How he proposed?
Proposed??? Proposed untuk jadi gf boleh diterimakah? Muahahahaha! Dia takda proposed langsung, even masa nak jadi bf/gf pun takda okeh! Mak yang proposed dia nyah. Gituhhhh. Naseb baek dia terima mak seadanya. Sekarang giliran dia pulak yang tergila-gilakan mak! (mati la statement perasan sangat wakakakakakkk)


7. Special date with him?
Macam susah je nak 'pilih' yang mana satu. Sebab dia suka buat surprise contoh di pagi hari lahirku tetiba je muncul depan rumah haku dah la pakai baju kelawar kale kuning muka bangun tidur belum mandi gasak hengko la nampak rupa aku yang sebegitu bahahaha, surprise dia datang di raya ke-3, surprise tiba-tiba muncul di malam Pra-graduan saya. Jadi setiap kali surprise adalah special =p


8. Changes that he asked you to do?
Kurangkan baran T______T


9. What is about him that you love so much?
Walaupun kadang-kadang dia suka annoyed saya dengan lawak bengong dia tuh, tapi dia adalah Raja Lawak saya =p. Ehhh, soalan tanya yang paling disukai kan? Dia adalah c.o.o.l =D


10. What is about him that you wish he would change?
Bertukar menjadi Bezita bahhahaha! Ok tak kelakar T___T. Serius sekarang. Ubah fe'el 'yesman' dia tu sikit demi keharmonian rumahtangga hubungan kami. Tapi, macam dah berubah sikit la sebab hari tu member dia ajak pergi Tanjung Leman, dia kata malas. Bagus! (mati la kalau ada member dia baca)


11. You lose your mind and crack your head when he?
Tak charge telefon lepas tu telefon mati %$GYT@&pft!


12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
...when he's around =)


13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
I don't have a husband yet T____T. Jawapan akan ditangguhkan sehingga status "belum berkahwin" ditukar kepada "berkahwin" kah kah kahhh.


...nak Tag:
1. Kak Fadd
2. Cik Marlissa
3. Puan As (Perjalanan Masa Depan)
4. Puan As (Mulanya Di sini)
5. Puan Yantie
6. Puan Intan (Sayang.Ibu)
7. Cik Ween
8. Cik Aida Narina


Sekian, terima kasehhh ;p

3 comments:

Sayang.Ibu said...

cik chelsea cayang, ahkak da pernah buat tag nih.. tengok kat cni ye yang... http://mypreciousever.blogspot.com/2009/12/tentang-dia.html

CikChelsea said...

ampunnn tatau T____T

hehe ;p

mimie said...

hu3...kronologi cinta dengan en arip....boleh buat novel ni net...tapi yang akan beli u jela....muhahahahaha.....ingat lagi first time korang jumpa malu2 kucing:p tapi dah lama2 malu2 harimau(hari2 mau)....wakakaklakakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...