20 Jan 2010

Marathon yang tidak memenatkan, cuma menyengalkan

First thing, ada ke perkataan 'menyengalkan'? Macam salah je imbuhan yang saya letak di hadapan dan belakang perkataan SENGAL itu =S. Biasanya orang lari marathon tu penat nak mamfus la bukan? Owh saya tidak membuat aktiviti mengeluarkan peluh apatah lagi membakar kalori itu, sebaliknya menambah kalori dengan menyantap (woh guna bahasa diraja ko) pop corn sambil menonton wayang. Kesengalan molot dan rahang telah berlaku pada hari tersebut kerana banyak gelak akibat daripada menonton 2 filem komedi!

(Picture's source: Traileraddict.com)

Filem ke-2 dalam sesi marathon weekend lepas, 'The Spy Next Door'. Filem komedi jugak macam Adnan Sempit. Cuma yang saya perasan apa yang membezakan jenaka dalam ke dua-dua filem ini ialah 1) Adnan Sempit - lucu pelakonnya seperti Angah Raja Lawak nampak dibuat-buat. 2) The Spy Next Door - lucu Jackie Chan sebagai hero tak payah buat 'lebih-lebih' dia just berdiri tegak tak buat apa-apa pun saya boleh gelak tengok muka dia heheh. Sebab tu kadang-kadang orang kata 'The Less Is More', betui dak?

Tapi filem TSND nih pon filem komedi biasa yang menggunakan kanak-kanak sebagai 'props' tambahan. Dah banyak dah filem macam neh, kalau nak banding dengan Home Alone 1 mestilah Home Alone 1 lagi best :D.


Sinopsis The Spy Next Door:

Kisah tentang CIA Agent (Jackie Chan sebagai Bob Ho) yang berhasrat ingin bersara daripada dunia perisikan dan ingin berkeluarga. (Woh gila buat ayat macam wartawan review filem kah kah kah! Baiklah back to normal punya bahasa =p) GF dia pulak dah ada 3 orang anak, 3-3 budak tu tak suka Bob. Jadinya, Bob pon terpaksa la cari jalan dan idea untuk 'pikat' hati bakal anak-anak tiri dia. Yelah, bila kawan dengan ibu tunggal kan orang kata dapat package lengkap (sekali dengan anak heheheheh).

1 hari tu, orang tua GF Bob neh masuk hospital so GF dia kena balik jaga bapak dia (bapak la kot kalau tak silap, kalau tak bapak...mak dia lah hehhhh~). Anak-anak dia terpaksa ditinggalkan and Bob pon offer diri untuk jaga 3 orang budak tu. So, daripada 'sesi jagaan' itulah hubungan antara Bob dan anak-anak GF dia terjalin. Masa neh la banyak incidents kelakar :D

Tapi filem neh najisssss okeh! Sebab GF si Bob neh bela anak vavi dalam rumah. Terkedek-kedek binatang hidung kemek tuh berlari-lari dalam rumah. Yikssssss!

TSND sejenis filem ringan juga. Tonton kalau nak, kalau tak nak pun tak apa sebab jalan ceritanya dah biasa sangat.

Next movie, Tooth Fairy!!! Akan release pada 21 Jan 2010 (birthday omak den nehhh). Wajib nak tengok sebab saya suka Dwayne "Rock" Johnson, badan ketak-ketak muka red indian mak sookaaaa nyah ;p. Perempuan Kesayangan, marilah kita bersama-sama menonton Tooth Fairy Sabtu neh. Jumaat malam tak boleh ye nyah, hari Sabtu pagi mak ada order nak kena siapkan. Kita tengok hari Sabtu malam la, lepas hengko balik dari sekolah ganti, yerr noks?

9 comments:

mrs.ecam said...

perghh bestnyer klu bleh bermarathon tngk muvi ek....ermm kne amik coti la gini...g ari bekoje org x rmai kot...klu g wiken mne nk campak hero2 ku yg cumel 2 kn....yeyehhh blk nie nk usulkn pd en.lakiku...suh amik coti smata2 nk g marathon muvi...bile lg nk ngedate dua kn...keh3

CikChelsea said...

mrs.ecam,
ehehehehe...silakannnnn ;)
hero mtk tlg family jagakan 'kejap' hihih.
ngedate 2 org adalah perlu utk mengeratkan hubungan, ecehhhh ;p

Sayang.Ibu said...

bilalahhh akak nak pi marathon together-gether nih, nak kena carik sukarelawati jaga anak2 laa macam nih... heheheheee

mrs.ecam said...

cik celci (leh ke pnggl gini) heee fmily duk muar la...sy du kay el (cewah) cane nk mntk tlg jg....cik celci leh tlg jgkn hero ku???? heee

cam de pngalaman jek ngedate tuk eratkn hubungan...kui3

mimie said...

nyah bila nak buat muvie marathon lagi????tak sabar mak nak tengok... mak pun suke badan ketul2 tapi bukan badan yang tayang body pakai minyak segala tu...mak tak suke....choiiii:$ mak suke badan macam rain:) ada muvie rain lagi tak nyah???

CikChelsea said...

sayang.ibu,
kak intan sy blh jaga :D
mari2 hntr kt saya, nt sy ajar anak2 mu membuat cupcakes...lps mak ayah blk ngedate blh mkn hihih ;p

CikChelsea said...

mrs.ecam,
ala muo je..dokek yo...sy blh amik hero mu di kg nendanya! kekekeke =P

extra tps: tgk cite romantik2, nt kua senyum smapi telinga, ngeh ngeh ngehhh~ (sumber tips dirahsiakan hahah)


mimie,
weekend nih 1 movie sajork la nyah. nt kite tgk next showing cite apa bestttt, boleh buat marathon lg :D

Sayang.Ibu said...

wahahhaaa... alaa.. mentang2 laa dia duk jauh, kemain offer diri... hahahaa..:)

CikChelsea said...

klo dekat pon bleyyyyyyy kak intan..hihihhhh =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...