16 Jan 2010

Mari menjadi detective (kes separa jenayah 1)

Lihatlah duniaaaaaaa! (tetiba sangat)
Aku neh rupanya 'idola' seseorang, tak ku sangka diri ku yang serba serbi kekurangan ini menjadi 'mentor' dan 'idola' pada seseorang. Tepokkan gemuruh untuk diri sendiri kah kah kah.

Dalam pada tak suka, dengki, menyampah, sakit hati kat aku...kau mengikuti perkembangan aku rupanya, terharuuu wiwiwi~~~

Benda remeh sebesar kuman yang aku buat pun kau ikut ;p. Dasyat gila impak diri aku kepada hidup kau. Aku tau la kau memang 'rajin' lepak kat blog aku neh, apa aku ajar kau buat kan? 'Cantik' gambar-gambar kau edit guna photoshop tuhhh..kikikiii =p. Ala jangan la malu nak ngaku, kan aku ada publish tutorial photoshop kan kan kan? TAPI, takkan la sampai watermark aku pun kau nak ikut, dengan font sekali sama T_____T. Takkan la KEBETULAN pulakkk.

Klik gambar untuk tumbesaran. Beri perhatian pada tempat-tempat yang bertanda (ia adalah clue penting dalam kes siasatan kali ini)

Jauh datang makan? Sampai ke BP kau cari tempat makan ye? Owh lupa, kat Muar takde Johnny's kekeke ;p (mana tau kat BP ada Johnny's nehhhh? Lalala~)

***

Kes 1:

Watermark aku.
Gambar ini diambil pada 02/12, dan aku publish kat blog pada tarikh 03/12/09 boleh klik SINI untuk view entry tersebut.

Watermark kau
Gambar atas ni kau upload kt FB pada tarikh 30/12/09

Kes 2:

Watermark aku
Gambar yang aku edit dan publish untuk contest. Bertarikh 30/11/09

Watermark kau
Gambar nih ada dalam album kau kat FB bertarikh 03/01/10

Sebahagian kecil contoh, banyak lagi tapi malas nak letak semua. Ya ampunnnn, takkan la watermark pon nak tiru ayat aku kot? Aku tulis 'captured by' kau pun tulis captured by, aku tulis 'edited by' kau pun tulis edited by! Takkan la gitu sekali kau 'menggilai' aku wahai perempuan ;p

Tapi kau tak boleh nak tiru bulat-bulat watermark aku tu sebab aku belum buat tutorial pasal 'watermark' kan? Kalau tak, mesti kau pun dah edit watermark kau tu kat blending options supaya jadi blur sikit. Kau nak aku ajar tak? Jangan la malu kalau nak, cakap je ;p

Naseb baik kau reti ubah 'by ......' letak nama kau sendiri. Kalau letak nama aku juga, tak tahu la apa nak kata T_____T


Kalau aku nak tayang muka kau kat sini, memang boleh. Tapi aku masih ada sifat belas kasihan. Nanti kau malu! Tapi tolonglah jangan ANNOYED aku banyak sangat, nanti aku hilang sabar terpampang jualah muka kau di sini kah kah kah!

Kau jadilah diri sendiri, jangan cuba nak jadi diri orang lain nanti kau penat. Tengok baik tak aku masih sudi bagi kau nasehat?

17 comments:

~ As ~ said...

no komen tp lawa aaa kasut tu..ahahaha

~ As ~ said...

nwy, ur sabah loghat bagus bah...

Hana said...

OMG...
OMG....
OMG......
sungguh berani nyeeee.....
nnt perang niiii...!!!

mimie said...

ye mari kita berperang dengan manusia duplicate you...i dah lama tak pergi berperang...mari kita berjihad...! oh yeah....hohohohoh. i teringinla nak tengok muka duplicate you ni...lawa sangat ke? tlgla paparkan di blog you...permintaan dari hati ni...muhahahahahaha

uLat cOmeL said...

pergh...dah ada admirer!! huehuehue..
biasalah kan kalo dah fofulerr,
sume nak ikut kita kui3x..

c'sya said...

huhuhu...sape tue?
mari kite terjah!

c'sya said...

u seram ni... i nk kena g jog pg2 ni, utk kuatkan stamina...(p'sediaan bg m'gadap perang)

hawa said...

u wat lawak la not=D lin, aku kureng ckit la bab2 perang ni.takuttttt~~~

fndrocka said...

kalau aku nak guna perkataan captured atau edited pun kau nak marah aku ke

mimie said...

fndrocka..kalau ko nak guna boleh...tapi macam takda identiti sendiri je pai tulisan pun nak tiru orang...aku plak tukang jawab...muhahahahahaha....lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

CikChelsea said...

sis as,
takpe takyah komen pape sbb tak phm kn? heheh =P
waaa loghat sya bagus ka bah? tak sangka hihih


hana,
berani kerana benar


mimie,
hehhhh?
sudah gilakah?
taknak la letak gmr dia, nt blog i tcemarrrrr =S

CikChelsea said...

ulat comel,
fofular apa mende, kah kah kahhh!
mak kose nyahhhh~


c'sya,
jom lari jom. mari mbina stamina..oyeaaahhh!
takmau la terjah...mari kita terkammmm


hawa,
sapa nk perang? aku rilek2 je..hahahahaahahaha

CikChelsea said...

fndrocka,
aku setuju dgn kata mimie
tp suka hati kau lahhhhhhhh


mimie,
u kn mmg PA i, harus la btindak mjawab soalan bg pihak i..keh keh kehhh =P

mimie said...

i PA u....ho3.....PA~penyibuk aje...i like nyah....ho3

CikChelsea said...

mimie,
u like i pon likeeee...auww auwww~

kah3

mamarempit said...

huu...kak lia baru jumpe blog ko yg ni la Lina..hahah...dasat giler itu orang ek....

CikChelsea said...

kak lia,
slmt dtg kak lia, jemput duduk ecehhhh =P

ada 3 blog kak. gigih nk kne 'jaga' sume..kikikiiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...