21 Jan 2010

Pengalaman malam pertama

(Malunya nak cerita - sambil tutup muka dan tersipu-sipu di depan laptop)

Eh eh getiksnya, mengada-ngada nak malu-maluan pulak dia T____T. Baiklahhhh, saya akan menceritakan tentang pengalaman malam pertama saya...




...tidur di hotel bertaraf 5 bintang. Malulah nak mengaku first time. Kamu ingat apa?

(Gambar dipinjam daripada Thistle.com)


Menemani kakak yang menghadiri talk di Thistle Hotel, JB. Bilik penginapan kami di sponsor oleh pihak penganjur. Haku bawak badan je pergi sana, semua ditanggung hehehe.

Best katil besar dan empuk :D

Tak tau berapa inci besar TV ini. Tapi takda Astro Ria dan AXN serta AFC. Apalah ertinya hujung minggu tanpa channels tersebut tsskk T___T

Bilik persembunyian ;p. Ehh bukan, bilik 'storage' sumbat jelah semua barang dalam neh

Makcik clearner ke apa neh? Kah kah kah!!! Sila abaikan. Tumpukan perhatian pada amenities yang bersusun atas sink itu. Fokus sekarang.

Kakak pilih tingkat 11. Pemandangan kurang menarik sebab bukan seaview. Yang ada cumalah pemandangan jalan raya yang sedang under construction (nak bina fly over). Sumpah teruk gila jalan nak masuk ke Thistle Hotel. Tolonglah cepat-cepat siapkan kerja-kerja membaik pulih jalan wahai contractors! Serius mengganggu lalu lintas dan 'mencacatkan' pemandangan.


Mana nak pergi? Apa nak buat? Sila rujuk Guest Directory untuk maklumat lanjut. Tapi kami tak guna pun sebab I adalah GPS + navigator yang sangat cekap (sampai sesat tak jumpa jalan nak pergi Stulang kah kah kah! YB kata memalukan sungguh T___T)

Huargggghhhh ngantoknya, kalaulah katil dan tilam kat rumah seindah ini....syorgaaaa ;p


Overall experience sangat puas hati dengan service mereka. Kakak kata makanan pon sedap (tapi tak sesedap Pan Pac, JB). Kalau tanya dia Thistle dengan Puteri Pan Pacific mana lebih best? Tidak syak lagi jawapannya adalah Pan Pac!

6 comments:

~ As ~ said...

wauuu mcm istana...
hotel 5 bintang yg sy pernah pg sekalik je dlm seumur hidup Palace Golden Horses... ntah bila dpt pg lg..

Sayang.Ibu said...

fuhhhh...mak ingat malam pertama hape laa tadi..wakakkakaa.... eh cantiknya hotel tu ekkk.. puas hati laa kalo dpt tido free mcm ni..:)

mrs.ecam said...

fuhhh mlm ptama kt hotel 5bntg ghupenyer.....sesak dada ingt pe td...kui3

eddie dewanaga said...

thistle ni dulu nama dia hyatt regency...


pan pac memng classy tapi tak seenak new york hotel jalan abdullah tahir, jb... nama dia je dah menggambarkan keseronokkan.

CikChelsea said...

as,
wohhhh situ lg vogue da vasss kannn? setakat thistle neh apa la sgt..kekekeke =P

nt buat la honeymoon lagik..hihi


sayang.ibu,
haihhh ak intan, jgn pikir bkn2...sy suci lg tawwww..auwww~ =P

CikChelsea said...

mrs.ecam,
hah? tbayang apa td dlm kepala? wakakakaaa....tettttttttt ;p


eddie,
yuppp bro. i wonder nape hyatt tukar..tak lakukah apakah? hurrrmmmm

NY hotel bnyk club je bwh tuhhh, gua lepak jln abdullah tahir pekena nasik ayam penyet kt benafe je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...