29 Jan 2010

Pengubat duka, eceh!

Ingat tak entry ini? Kan macam kecewa tak dapat apa yang dihajati huhu. Tapi, selain daripada mengirim benda tersebut, kirim benda-benda di bawah ini juga semasa abang ke US 2 minggu lepas :D. Jadilah kan, dapat juga sesuatu untuk mengubat duka theheeee~

TQ abangku! (kirim bayar ye bukan kirim aiq liur. Kalau kirim air liur, kem salammmm)

Ini blog apa neh? Buy then blog kah? Kah kah kah! Menurut prinsip saya, membeli selepas itu membuat review atau berkongsi pandangan tentang produk yang dibeli adalah tidak salah. Barang yang baik kan bagus jika dikongsi bersama? Tak gitu? Bukannya beli then blog macam tu saja tanpa arah tujuan. Ehh, perlu ke explain pada orang yang berfikiran sempit? Haha. Ok, abaikan.

Abang saya memang terbaik ah! Bagi saja list dia boleh dapatkan barang itu dengan tepat. Make-up pulak tu, takda salah langsung melainkan refill compact powder yang saya mahu takda stock.

Saya ada terbaca kat blog siapa tah dah lupa heeeee review pasal MAC Prep & Prime adalah sangat bagus untuk mengawal minyak di muka dan menyamarkan cela di wajah ecehh! Jadi tanpa ragu-ragu terus saja beli ;p. Baru pakai sekali, tak boleh nak cerita sangat keberkesanan produk ini. Nanti dah pakai banyak kali, saya bagi review secara mendalam. Tapi masa pakai for the first time beberapa hari lalu, sangat puas hatilah sebab ianya tak berminyak dan terasa ringan di muka =)


Prep & Prime, clear lip gloss and nude lipstick

Sekarang adalah berangan mahu mencuba solekan smokey eyes. Jadinya, lipstick berona nude adalah padanan yang paling sesuai. Teknik solekan smokey eyes nak belajar from Puan Maya yang bertitle mak andam itu. Tapi, eye shadow gelap adalah tiada. Howww? Puan Maya kurang gemar dan tak mengesyorkan MAC pigment eye shadow, dia kata cepat hilang dalam erti kata lain not long lasting. Dia kata macam tu, terus tak jadi kirim huhu. So, eye shadow apa eksss yang bagus? Tolong, tolong T___T. Nude lipstick tu "Hue" shade.

Compact powder di bawah ini saya nak let go. Sebab? Saya kirim yang refill, abang ku beli yang siap bekas pulak (sebab refill out of stock). Saya dah ada compact powder nih, gila tamak kalau ada 2 kan?

SOLD
Bought @ MACY, US

Shade NC35 (sesuai untuk kulit cerah)

Retail price kat Malaysia last time saya beli before MAC Malaysia naikkan harga semua product dorang bulan Sept tahun lepas ialah RM160. Harga baru tak tau tapi of course la lebih daripada RM160. Sebab harga lama refill RM120, harga baru RM125.

For sure, saya akan let go dengan harga yang lebih murah berbanding retail price kat Malaysia. Should any of you interested email me at harlina007[at]yahoo.com. Price negotiable for serious buyer only! Oh ohh, saya ada juga beberapa make up lain yang juga brand new untuk di let go, harga runtuh sila klik sini dan sini. Sekian, terima kasih :D

6 comments:

reena said...

Ohh dah lama tinggalkan Mac. Heh. Eye shadows for smokey eyes ek? For me, i suka loreal yang 4 color tu. Tapi color dia earth color la, bukan black. Tapi color dia sangat gelap (banyak pigment) dan tahan lama. Btw, bagus lah ur bro ni. Hehe.

~ As ~ said...

pastikan ur bro pilih bini yg kaki mekap mcm adik dia...ahahaha....jd tiada perbalahan bila beli mekap mahal...

CikChelsea said...

reena,
wahh ye ke loreal bagus, blh try nih...thnx reena for the tips :D

abg i mmg pro pilih brg ;p


as,
owhh dia sudah married, dh ada anak sorg pon. wife dia sgt sporting, bab shopping mmg sekepala...ngeh3

Sayang.Ibu said...

eye shadow bobby brown pun cun jugak yangggg... Alaaa, compact powder tu akak pakai NC40, kalo x leh beli, akak nyer pun nak abih dah nih..
btw.. P&P mac tu mmg best... akak sukakkk

CikChelsea said...

eyeshadow BB yg sy ada yg palette tuhhh kak intan. xdek kale gelap, sume kale riang ria. tak bley nk wat smokey eyes T____T

aiseehhh lain shade pulak huhu

Liyana said...

MAC Prep & prime ok ke? Now ni I guna Revlon's primer. It's good but it doesn't go well with Revlon Skin Matching Foundation tu. Maybe because there's another layer on the skin, so it doesn't blend well with skin. Dunno lah. Another thing is bila pakai primer, susah nak cuci muka if ambik wuduk takde cleanser yg bagus coz it makes make-up lasts longer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...