28 Jan 2010

@ Sizzling Stonegrill, Bukit Indah

First time makan kat Sizzling Stonegrill. Kami pergi kat Jusco Bukit Indah (ada lagi 1 kat Jusco Tebrau). Best jugak makan kat sini, lain daripada yang lain sebab foods served adalah uncook. Perasan la kejap jadi chef kan sebab kena masak sendiri ;p.

Emak kata "Apa pilih makan camnih, kena masak sendiri. Baik makan kat rumah." LOL

Omak den memang lawok :D

Fresh meat, lamb and chicken. Kena letak atas batu panas tuh sampai masak. Sumpah jakun 'sikit' masa mula-mula nak masak neh hahahah. Dipping sauce (black pepper) adalah sangat sodap!

Konon nak amik gambar asap, tapi tak reti nak main fast shutter ke apa benda tah dalam setting tuh, maka tak jadilah kah kah kah. Errkkk tssskk T___T

Kici je portion saya kan kan kan? Keh keh keh ;p

Tengok Kazim. Dia pandang je makanan, pantang tengok orang makan dia pon macam nak makan jugak heheh


Saya berjaya minum susu suam hari ini. Sila beri tepukan gemuruh. (tapi lepas minum lain macam je perut ku). Marilah kita minum susu setiap hari bagi mengelakkan kereputan tulang-temulang :D

4 comments:

Sayang.Ibu said...

eh akak kan x pernah try sizzling stonegrill nih pasal ila nak masuk jarang benor nmpk org melayu kat situ, jadi agak kompius... cik chelsea buat n3 nih bagus laaa.. maknanya pasni, blh laa heret cik abg ahkak masuk situ.. :)

Ealyie said...

ko pagi2 jamu org ngan entry rasukan makan vedevass CC wehh.. ahkak lom gajik tau nieh.. ish..ish.. mana tisu.. mana tisuu... ngee..:D

CikChelsea said...

sayang.ibu,
hehehee..nt klo mkn situ jgn jd jakun mcm sy tau sis =P

smpi batu tu sejuk daging blm siap msk..lembap btol..hhahahaaa...kne msk cpt2 =P


ealyie,
ala today kn dh 28, jap lg gaji masuk la tuh..leh ajak encik abang pegi mkn kt situ ngeh3

mimie said...

cam sedap je tapi bila pikir kena masak sendiri terus jadi malas...muahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...