5 Jan 2010

Tembak tembak tembak

Saya suka Mark Wahlberg =p. Wahh tetiba sangat statement haku. Suka dia semenjak tengok Italian Job - wuuuu bawak Mini Cooper~~~ (suka dia berlakon saja, tak suka time dia bersama New Kids On The Block. Seriously, tak tau macam mana dia boleh join boy band dulu? It's so hard to imagine bahah! Owh, time dia jadi model iklan seluar dalam CK pun belum minat dia lagi kah kah kah). Ok, dah tutup kurungan, fuhhh panjang gila ayat dalam kurungan kali neh T__T.


Malam semalam layan DVD filem 'Shooter' lakonan Mark Wahlberg, tak ingat bilakah membelinya. Rasanya TAHUN LEPAS beli di Kip Mart, Tampoi. Beli 5 percuma 1. Murah weh sekeping RM5 je haha penyokong cetak rompak (hada haku kesah? lalala~). Sumpah rasanya dah setahun beli DVD tuh, baru semalam berkesempatan nak tengok kah kah kah! Gila macam orang tua haku neh, pelupaaaa T___T.

Eh, ok sebenarnya nak cerita pasal movie tu (filem neh released 2007). Sereyes kagum gila dengan watak Swagger (Mark Wahlberg) yang terel nak mamp menembak. Heh, dah nama pun sniper kan (duh?). Kasihan dia dalam movie neh, mencari justice untuk diri sendiri kerana diperangkap oleh ahli politik dan orang besar US Army. Dia dituduh cuba membunuh President sedangkan sniper lain yang buat. Jalan cerita dia memang thrill, Swagger buat plan nak kenakan balik orang yang kenakan dia dengan pertolongan seorang FBI Agent yang percaya Swagger neh memang tak bersalah.


Dalang di sebalik perangkap yang dibuat untuk kenakan Swagger neh ialah salah sorang senator dan orang kuat army yang berstatus kolonel. Sumpah weh benci gila dengan 2 ekor neh, jahat nak mampus. I wonder why kat Malaysia tak boleh buat cerita pasal politicians or policeman yang jahat kan? Bukannya dorang semua baik. Balik-balik filem Usop Selam yang tayang pulis cam efficient sangat bila buat kerja blerghhhhh! (I tak sebut nama betul kan? kan? kan? Tak akan kena saman kan? Bahahhh!). Filem US rilek je buat cerita pasal orang-orang berkuasa yang jahat neh, apa tahap mentaliti orang Malaysia dengan orang Barat tak sama ke? Hmmmm...

Overall, memang best ah tak bosan langsung. Ending pon sangat memuaskan hati =). Pergilah tonton kalau nak tengok kebest-an lakonan Encik Wahlberg yang berbadan ketak-ketak itu keh keh kehhh.

(all pictures googled)

Tua pon hemsemmmm, theheeeee~

6 comments:

bunga ;D said...

handsome..=p

CikChelsea said...

tau xpeeeee ;p

~ As ~ said...

saya sokak johnny deep!!!...
salam singgah tuan rumah :-)

reena said...

I plak always wonder, why Malaysia tak boleh buat movie yang ada watak 'orang besaq' seperti Prime Minister dan sebagainya. US selambakodok je buat watak President kan? I pernah tanya my bf, tapi tak ingat dia jawab apa.

P/s: Suka Mark Wahlberg gakk. Wee. Movie ni memang best!

yantie said...

kat Bazaar JB lagi murah..1 cd RM2 je..kalau cerita baru sket up jadi RM3..Hehe..info..

CikChelsea said...

As,
owh sy kureng minat inchek depp, tp minat lakonan dia..orgnya tak keh3


reena,
eh ada la watak minister!!! dlm cicak-man, minister jd klon (eh tp tu bkn malaysia ekssss...tu kota metrofulus) T_____T


yantie,
weehh murah gilosss! rm2 tu VCD ke DVD babe? klo DVD harus la suruh YB pergi borong =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...