12 Feb 2010

Ke 'Barat' sebentar

Dilabel sebagai "The Best Chicken Chop in Town" oleh The Star @ NST (ingat-ingat ayam heeee) pada tahun 2003, Crispy Chiken Chop kat It Roo Cafe memang fofular di kalangan penduduk JB. (weh blog saya dah jadi macam blog jalan-jalan cari makan T____T). Kalau t.v.3 nak amik saya jadi host pon saya akan kata;

"No, thank you."

Mak takot nyah nanti 'gems' macam Kak Maria ;p

It Roo Cafe betul-betul kat tengah bandar JB, sangat dekat dengan Bazaar JB (ampun la yerr takda alamat penuh, sila google sendiri sebab tuan tanah malas nak cari address hehe). So, pada hari 'mentekedarah' <-- neh betul ke eja? Saya bersama 2 insan tersayang dalam hidup telah memilih western foods sebagai dinner.
Mutton chop

Heaven okeh dapat makan kambeng tanpa pening lalat (apa kaitan kambeng dengan lalat? OK takda kaitan T__T). Sedap yerr mutton chop yang saya makan itu. Dagingnya sangat moist dan gravy (black pepper sauce) tidak terlampau pedas. Kan ada gravy black pepper yang bila dimakan pedasnya terasa di tekak. Anda pernah mengalaminya tak?

Grilled chicken chop
(bukan yang neh yang dapat award, kalau nak rasa menu yang menang award tuh kena pilih yang crispy)

Owhh mintak maaf la presentation chicken chop di atas telah sedikit hodoh sebab YB tak sabar sangat nak makan. Dia dah makan dulu baru saya teringat nak amik gambar. Tengah demam, tekak rasa tak best pon makan tetap habis, good boy! (tetiba sangat???)

Sirloin steak

First thing yang PK cakap bila steak dia sampai, "Eh kena tolong I makan. Nih confirm tak habis." Belum sempat 'tolong' dah habis uolss, howww? Motif sangat ajak-ajak ayam kan? Mengeluarkan statement macam nak share steak dia tapi nan hado!


Rating: Recommended. Makan best, tempat makan pon sempoi.

P/S: Siapa penduduk JB tahu kat mana Tamara Cafe? Sila bagitau kat mana tempat itu berada, bantuan anda didahului dengan ucapan terima kasih <-- dah macam penutup surat formal kah kah kah!!!

12 comments:

reena said...

Ohhhh harus cuba ni! (Kalau pi JB. Ngeee :p)

mrs.ecam said...

perghhh terliur siot...tp aku x mkn daging or kamben....so aku bleh test crispy ciken cop jela yek...xpe...xpe...heeeeeee bile la aku nk p JB neh....uhuuhuhu

Sayang.Ibu said...

kena google address nih...:P

yantie said...

Mlm ni jugak aku jejak tempat ni..mcm pnah terpandang tamara cafe ni..tapi tak ingt la kat mane..

mimie said...

i ada pelawa makan ke nyah? oh, maybe i mamai ketika itu. yela nyah tau2 je dah sampai tanpa tau di manakah tempat itu...jadi percakapan yang terkeluar dari mulut memangla tanpa disedari:$

kiva said...

thamara cafe ea?

Thamara Cafe
14, Jalan Bukit Indah 16/7,
Taman Bukit Indah, Johor Bahru.
Tel : +6012-7373103 / +6016-7171434
Business hour : 11AM - 10PM (Close on Monday)

fatenton said...

aduhai tak boleh mkn sgt ni..
berat dah naikkkkkk :(

uLat cOmeL said...

ngeeee~~ ngeee~~
asal datang blog nehh..pasti cerita makan..
eh eh eh macam kebetulan..hehehe

kebetulan saya pon suka makan. agagagaga~

CikChelsea said...

reena,
mari dtg jhr, mcm2 ada ;p


mrs.ecam,
ala ko blk kg turun la jhr skali...takat muar ke jb tuh bpe jam la sgt (berbaloi ke tak semata2 nk mkn? hahahahahhaa)


sayang.ibu,
sila sila. perkhidmatan google adlh free ;p

CikChelsea said...

yantie,
dah pegi ke belummmmmm??? :D


mimie,
alasan okehhhh
bluwekssss


kiva,
TQQQQQ kak dayah!
owhh kat bukit indah rupanya.
hmmm next time nk try mkn kt situ plaksss :)

CikChelsea said...

fatenton,
ala mkn sket je
xpun lps mkn besar pegi exersice
hehehehe
(pandai ckp org, sndr tak buat kah3)


ulat comel,
heeeeeee~
sy kn verangans sgt nk jd mcm maria tunku sabri (konon laaaaa)
mkn then review psl tmpt mkn tuh
tp kak maria tuh mkn free, sy mkn kne bayar tsskkk T___T

kiva said...

da tukar da...bukan maria tunku sabri lg...anak chef wan..serina...xbest...mkn kontrol2..xteruje pon nk tgk...

lina je la ganti si serina tu..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...