20 Feb 2010

DVD marathon (i)

Anda bosan di hujung minggu? Malas untuk keluar? Sila taip "JOM BORAK" dan hantar ke 12345, wtf haha ;p. Bila bosan takda apa yang perlu dibuat ehhh bukan time bosan je, hilangkan penat sambil melayan DVD pon heaven okeh! Beli DVD di Kip Mart Tampoi, beli 5 percuma 1 (mari sokong piracy wakakakakk).

Pic source: Nuffang.com.my

1) Confessions of a Shopaholic
Terhegeh-hegeh baru nak tengok filem ini? Orang lain dah berzaman tengok kat panggung, haku tertinggal LRT. Ada haku kesah? ;p Sebab saya kureng minat novel Makcik Kinsella yang shopaholic series nih. Novel dia yang takde sequel tuh layannn :). Cerita gedik-gedik haha. Kelakar. Boleh la tapi tak minat sangat.

Rating: Tengok sekali lepas tu dah tak nak tengok lagi haha.

Pic source: Firstshowing.net

2) The Other Boleyn Girl
Benci okeh tengok King Henry (Eric Bana) dalam movie nih! Kaki perempuan, mata keranjang nak mamfus. Semua perempuan dia nak 'try', menabur benih merata-rata tempat grrrrr. Pastu yang paling bodoh si king neh, dia sanggup ikut cakap perempuan yang dia tergila-gilakan neh untuk fitnah pemaisuri dia sendiri. Sampai pemaisuri dia kena hukum pancung. Geram gila tengok Natalie Portman dalam cerita nih, jahat! Memang berkesan la watak tuh. Scarlett Johansson pulak jadi naif ala-ala lurus gitu. Kesian kena naya dengan kakak sendiri =S.

Rating: Tak rugi tengok.

Pic source: Ilovedorks

3) The Proposal
A comedi romantic film. Jalan cerita sangat tipikal (fuh selamat tak tengok kat panggung, kalau tak mesti rasa membazir ;p). Setakat nak hilangkan rasa kebosanan tuh boleh la layan. Cerita pasal seorang lady boss (Sandra Bullock) yang kekwat gila terpaksa mengugut PA (Ryan Reynolds) dia supaya kahwin dengan dia. Sebab? VISA dia tak boleh diperbaharui dan terpaksa balik ke Canada. So, satu-satunya cara dia nak stay kat US, dia kena kahwin dengan rakyat US. Tu yang PA dia jadi mangsa :D. Then akhirnya, dari paksaan tuh jadi suka. Jatuh cinta betul-betul, so very the typical kannn? (mati la ayat tunggang langgang)

Rating: Kalau minat pelakonnya boleh la tengok. Hehe.

11 comments:

Sayang.Ibu said...

ahdik, kat TODAY seri alam, RM20 dpt 7 kpg... lagik best.. hahahaa.. ahkak nih, mmg keje melayan DVD jer bile abg ko (abg ko?) pi ke laut (menangkap ikan). cerita2 yg CC tengok tu, yg no 2 jer akak x tengok, psl mcm x masyuk citer2 klasik gitu..kalo citer gedik-love story, mak berebut beli.. wakakkakaa

niny said...

dah tgk sume movie ni. btw, dulu sgt suka okeh pg kip mart tampoi sbb jambu batu dia murah2. heheh

eddie dewanaga said...

kisah King Henry tu memang ada sejarah dia tersendiri...

~ As ~ said...

semua cerita di atas blm pernah ku tonton.sekian. T_T

CikChelsea said...

sayang.ibu,
ahkak sri alam kt mn? ampunnnn cheq tatau =S. perghhh murah tu 7 keping rm20!

abg ku? muahahahaa, layan ;p

ado lg neh part 2, 6 DVD skali ku hadap ahkak oiii..gila tamak haloba muahahaha


niny,
hehe...kne bsabar tgu lama sket utk dpt DVD yg copi ori...tak suka beli yg copy wayang..gmbr hancusss =S

CikChelsea said...

eddie,
yup bro, filem the other boleyn girl tuh mmg based on true story.

king henry mmg tkenal dgn kebuaya-daratannya


AS,
xpe...kt TV pon bnyk cite best..boleh layannnnnn hihi. nko bz ka bahh?

Sayang.Ibu said...

seri alam tu kat masai noks... masai tau katner x?? kalo x tau.. pi google peta johor...hahhahahaaa

yantie said...

oi seri alam tak tau ke? haha..
ko ckp pasal kip mart tampoi aku teringat la pulak 999 minggu lepas..member aku ade jual cd kat situ..terpampang muka member aku walaupun kena blurkan tapi aku kenal..haha..tak pasal glamer tapi masuk 999..;p
kat bazaar jb kan ade 1 DVD RM 2..kalau RM 20 bukan dapat 10 ke..lagi murah..haha..yang cerita baru sket RM 3..

CikChelsea said...

sayang ibu,
ok skrg dh tau seri alam kt mn T_____________T

ahkak sy tau la masai kt mn...tssskkk


yantie,
murah nak mamfusss rm2 je sekeping. tp DVD tu original copy ke wayang copy? aku tak suka yg copy drpd wayang, gmbr hazabb okeh. tak berbaloi beli

Sayang.Ibu said...

hah... reply lagik ahkak nihh.. :p kalo kat today tu kan, budak DVD tu siap bgtau gambo cantik ke x. kalo cinema copy, dia x bg beli lagik.. hahahaaa

CikChelsea said...

sayang.ibu,
tak pe reply bnyk2 lg sy soooka, meriah gitew ;p

yg kt kip mart tuh kne tny "nih copy wyg ke dvd dopy?"

wa ini mcm kena suruh YB belikan DVD kt tmpt2 yg tlh ahkak + yantie syorkan..idop piracy!!! mati la buat kempen haram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...