22 Feb 2010

Memang kerja gilak!

[Haku tensen]

Saya dah pergi Bangunan Persekutuan Kluang 2 kali untuk renew passport. 2 kali pergi, 2-2 kali tak dapat nombor. Keji sungguh la! First time, datang lambat memang dah sah-sah la takde nombor kan, padan muka sendiri wakakak. Second time pergi (pagi tadi), pagi uolss setengah jam je lewat selepas waktu pejabat dibuka, pon nombor dah habis. Penat hokeh haku drive sampai sana nan hado dapat nombor!

Mak saya sempat tanya kat sorang ahpek kat situ, "You datang pukul berapa amik nombor?"

Tau ahpek tu jawab apa???

6.30 pagiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Gila la!!!!!!!!!


Omak den dah sound, "Esok lepas Subuh kita gerakkkk."

Hadoiiiiiiiii nak kena drive pepagi buta. $%&^@#FZTQ

13 comments:

reena said...

Hehehe. Mlm ni tidoq awal k?

Liyana said...

Office situ kecik ke? I buat kat Wangsa Maju, ramai org tapi cepat betul. Tak sempat panas punggung.

CikChelsea said...

reena,
haiyoohh cmne nk tidoq awal, ada order yg perlu disiapkan...adehh laaa


liyana,
kecik. sehari nombor smpi 150 shj. xtau la cpt ke tak..tp hr tu smpi dh ptg dh kosong takde org..huhu..cpt la kot

amrie said...

Weh.. ko gi pas subuh pn tak guna, smpai kluang nak dkt kul7, no da abes jugak dah.. patut ko gitau mak ko, pas Isyak tadi gerak ke kluang nuh...
Esok compom2 ko org first... wakakaka

Sayang.Ibu said...

dik, masa cuti sklh bln 12, akk gigih pi buat pasport utk diri sendiri dan anak2.. pulak tu time laki xde. pukul 6.30 mmg dah terpacak kat imegresen Pekan Rabu tu. tu pun org mmg dah ramai gilor... dan akak terpaksa mengganas cilok nak amik nombor.. ko byg mak org dgn dua anak wat perangai gitu.. huduh sungguh. tp terpaksa sbb dah dua kali dtg, nombor nan ado... huhuhuuuu

miss mumun said...

akak,
sy pun dulu pernah kene..
menurut pemerhatian saya la kan..
ader 1 org amek sampai banyak2 nombor sebab tu cepat habis..
huk3.. keji tak..

~ As ~ said...

saya buat siap dlm sehari je..utk 3 org pasport pl tu...meh dtg sabah buat pasport..ehehe

eddie dewanaga said...

the problem is...
bukan pasal nak kena drive pepagi buta... nak bangun tu yg sangat payahnya.

Ealyie said...

ahahahah.. dogaan org nak pi cuti2 luar Malaysia dhekk.. azab mmg kena tanggung lebeyyy.. ahakssss..;p
Meh tolong akak buat kek Iris je!! :p

MommyCT said...

hazab mcm nak buat permit maid!

CikChelsea said...

amrie,
aku pegi sblm subuh tawwwww..melampau ko lps isyak, ingt kluang tu kat aloq staq???


sayang.ibu,
hr neh aktiviti sy adala berdiri ahkak, adoiii la nape la cmnih skali proses nk renew passport, sekso!

tp yg bagusnya td takde org lain chilok2 ;p


mumun,
kt kluang tu takde lak blaku kejadian cmtu dik. sume yg beratur kne tunjuk borang dan ID b4 dpt nombor. so mmg fair n square sume kne beratur utk dpt nombor :)

CikChelsea said...

as,
uwaaaaaaaa sesungguhnya daku jelessss!!!! :')


eddie,
gua berdedikasi pg td, kul 5am dh bgn..huhu.


ealyie,
hahahahaaa...tgu cheq blk noooom nt cheq buat ;p

CikChelsea said...

mommy ct,
td pun ada majikan yg buatkan passport utk maid dia. dia pon kne dok mengunggu sama..ekekekeeee..muka bosan je =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...