19 Feb 2010

Menjadi kepantangan...!

...kalau nampak kain lawa, ngeeeeehhhh~

Ditambah pula dengan "SALE" sign yang sebesar-besar alam, haruslah tergoda dan terjebak. Lalala~. Minggu lepas pergi ke Segamat menghantar order customer. Lepas lunch tiba-tiba kakak ajak pergi kedai kain. Emak laju je angguk dan kata "Jom" <-- comel sungguh kelakuan emak saya T__T.

Kat Segamat kedai kain macam berlumba-lumba bagi harga terendah kepada anda. Siapa yang untung? Penggunalah untung sebab boleh pilih harga terbaik :D.

Setahu saya (yang saya tahu je, yang saya tak tahu entah berapa) ada 4 kedai kain paling 'fofular' kat Segamat. Regina, Seng Hong, Nagoya and of course the famous Jackel's Trading (alahhhh Jackel yang tudung Arianni mahal nak mamp tuhhhh ;p). Hari tu hanya mampu singgah di Seng Hong, niat memang cuma nak mencuci mata dan menemani emak dan kakak sahaja. Tapi, sudah dasar perempuan, pantang 'digoda' sikit terus je terpedaya. Makanya, poket saya pun 'dicuci' sekali, zuppppp keluar note RM50 2 keping. Adehhhhh...mak tertewas lagi nyah buat kesekian kalinya! (-___-")

'Mereka' yang telah menggoda saya.

Memang sengaja pilih warna yang terang-benderang. Sebab kakak kata orang muda rugi pakai baju warna gelap macam orang tua. Oleh kerana saya kan muda remaja lagi (agak perasan di sini kah kah kahhh!) harus la mengikut suggestion kakak. Masa pilih-pilih kain tu otak ligat fikir "Ok, aku beli kain neh nak buat apa? Ada wedding tak?" Jawapannya tak ada, tapi tetap beli. Memang dasar otak tak boleh pakai auta walaupun jawapan "TAK" cakap kat diri sendiri "Takpe, beli je dulu nanti bila-bila boleh buat" hahahahahahah...

Ini akibat hanya 'sempat' masuk sebuah kedai. Cuba bayangkan kalau ke4-4 kedai saya terjah? Wajibul ghunnah duhet haku mengalir seperti air sungai yang deras. Jualan murah sedang dilakukan disemua gedung kain, sampai 21hb neh kalau tak silap. Gulati's di Square One, BP pun tengah buat sale gila babas. Sale sampai 80% (baik bagi free je kan kalau dah sale banyak gitu? Muahahahaha), tapi saya belum berminat untuk meninggalkan 'jejak' di gulati's. Bukannya apa, takut nanti sekali dah 'terjebak' dah tak boleh patah balik ;p.

Anda shopping kain kat mana? :D

9 comments:

Aida Narina said...

dulu masa i stay pontian, my mum used to stop by at tangkak or muar on the way to melaka. sekarang dah pindah neg sembilan, nilai 2 la jawabnyee ;p hihii. tapi dah lama la tak shopping kain. kat sini tak praktikal pakai baju kain, nanti masuk angin susahhh ;p

amrie said...

Weh sape kata takde wedding.. 1 Mei 2010 majlis umah aku..jangan tak datang..hehe

ween said...

xpe, boleh simpan utk wedding ween bila2 nnt. cewah. herm, selalu beli kain kat gulatis je.










HAHA, ok sy tipu. kat kamdar la :D

CikChelsea said...

aida,
owwhh dulu tangkak mmg famous. tp stlh jackel ada kt sgmt, trs kefofularan tangkak pupus...hahahaha.

i kureng suka pegi jackel trading sbb staff dia akan follow u ke mn saja, rimass la! nk memilih dgn kreatif pon xbley ;p


amrie,
yunnnnnn, aku nk invitation card..mana? mana?

CikChelsea said...

ween,
wahh mula2 tkujat tgk jwpn 'tipu' kamu kahkahkahhhhh...terus fikir owhh bnyk duhet seh ahdik ini, ahkak pon tak mampu beli situ..hihi ;p

amrie said...

Invitation Card lum siap lagi.. Rsok nak beolkan detail n edit map sket2.. ala lama lagi 1 Mei..time tuh klo ko datang aku da sebulan jadi laki org.. hehe.. nway alang2 ni ko bgtau alamat ko dulu weh... ko taknak sponsor kek utk aku ke weh? hahaha

Sayang.Ibu said...

kat mane2 pun bleh, janji cun.. wakakakakaa... tp selalu gak terpedaya dgn jualan kat jakel.. :P

~ As ~ said...

serius saya tak pernah beli kain sendiri, mak yg belikan...ahahaha...dah kawin pun... tak pndai lah nak beli..

CikChelsea said...

amrie,
wahh klo sume member mtk sponsor mcm ko, bengkok la haku wehh ;p

wakakakkk


sayang.ibu,
godaan yg sgt susah utk ditepis kannnn??? hihihhhh


AS,
saya cerewet...klo org lain yg pilihkan mcm tak berapa puas hati..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...