18 Feb 2010

Uniform 'kerja' saya...ngeh ngeh ngeh

Excited okeh weekend lepas pergi buat kerja pakai uniform baru! Disebabkan tema blog sana tuh pink, business card pun pink, uniform juga harus la pink. Walaupun tak minat pink uolss, tetap gagah pakai T____T.


Business kecil-kecilan secara online jual cupcakes pun siap ada corporate shirt. Kau ado? (mati la pinjam ayat ala-ala Kak Ilot). Tolong jangan gelak, nanti saya malu kah kah kahhhhh.


Takdalah bukannya gedix saja-saja buat corporate shirt neh, sebenarnya kan saya sangat tak suka buat kerja sambil pakai baju kurung. Lebih-lebih lagi ke majlis kenduri kahwin, akan dipandang serong dan tumpul oleh makcik-makcik yang berada di tempat kejadian kalau anda pakai seluar jeans. Tak percaya pergi cuba (Saya dah pernah buat sebab tu tau, malu siot hahahahaha). Jadinya, jalan penyelesaian paling terbaik ialah membuat uniform menggunakan corporate shirt. Kan nampak pegitu profesional, bukankah? Lalala~

Terima kasih sangat-sangat pada Ain yang tolong buatkan corporate shirt saya. Adik itu sangat berbakat besar in graphic okehhh! Dia design corporate logo saya untuk final project dia hari tu semuanya jadi lawa. Sumpah geram sampai rasa nak beli je hak cipta logo tuh, hehehehehe.


Hari memakai uniform baru...


















Muka garang + serius bekerja ;p

Sebenarnya hanyalah berpura-pura sibuk sebab dah siap susun dan pasang. Tiba-tiba kakak kata;

"Meh sini Kak In amik gambar ko pakai uniform baru."

Saya malu nak posing sebab sepanjang buat kerja, saya jadi perhatian (mati la perasannnn). Jadi bila kakak suruh pandang camera, saya buat-buat pekak. Terhasillah gambar konon-konon busy sampai tak sempat pandang ke arah camera. Terer bukan saya berlakon? Kah kah kahhhh.


Waktu pasang kek orang pandang. Waktu amik gambar pon orang pandang. Agaknya makcik-makcik dan mereka yang berada di tempat kejadian pelik (mungkin), "Budak nih semua benda dia buat sendiri ke?". YAAAAA, sayakan power rangers pink (alahhh sebenarnya nak jadi yang warna merah, salah pilih warna uniform pulak T____T)

23 comments:

mamarempit said...

waaa..sangat cantek itu kaler....ahkakkk sukerrrrrr......brape henget ek ???? bleh la tempah utk kampeni....huuu...cantek siotttt....(pinjam ayat afiq)

Azryn said...

waaaaaahhhhhh....nampak sangat professional bila pakai corporate shirt tu...cayalah sis!!!!

Liyana said...

Akak setuju bebenor! Mcm akak kalau saja2 ambik gambar wedding sedara-mara/kawan, kalau ikut hati rasa nak pakai pants aje. Tapi tak sesuai la, nnti byk pulak 'jelingan manja' manusia2.

Ni boleh tempah sehelai aje ke?

MommyDania said...

kelass dik! akak vangga gituu. hehehe

ween said...

alahai, comelnya baju tuuu! pink giteww :)

Sayang.Ibu said...

cantik ahdikkk... secantik kek kawen yg ahdik buat tuuuu... hishhh... biler akak nak tempah kek dari ko nih yer... nyamnyamnyammm

kiva said...

hehehe..akak suke pink!....
cantik!...

azrin said...

kale dia sangat sweet!

Suhana said...

cantik!
sy pun kalo gi buat cake arrangement pakai jeans, hahha, agak kurang sopan, tapi sbb dtg seawal 11am, so takde crowd :P
rasa2 cam nak buat selai cam lina, kasik pinjam idea buleh?

eddie dewanaga said...

"Pink it´s my new obsession
Pink it´s not even a question
Pink on the lips of your lover, ´cause
Pink is the love you discover

Pink as the bling on your cherry
Pink ´cause you are so very
Pink it´s the color of passion
`Cause today it just goes with the fashion

Pink it was love at first sight, yea
Pink when I turn out the light, and
Pink gets me high as a kite
And I think everything is going to be all right
No matter what we do tonight..."




- Pink... Aerosmith.
Nine Lives (1997)

Aida Narina said...

sesuai la CC. nampak professional and established. mesti ramai lagi yakin nak guna service u! two thumbs up. i rasa salah satu cara nak attract customers is an identity. Nama pn dh cantik, tambah uniform and such, InsyaAllah terus maju :)

monstorious wife said...

bestnya ada uniform pulak..

MarlissaMusa said...

wah...bagus betul!cayalah cik c

CikChelsea said...

mamarempit,
wah boleh geng dgn bini tok najib si ahkak pink itu..dia pon ske pink jugak kah3 ;p

baju siap tulisan rm70. dpt murah je sbb kenal bdk yg tlg buatkan tuh, klo rege kedai mahal lg kot :)


azryn,
hinssss..hinssss (kembang lobang idong sudaaaa)

mekasehhhh ;p


liyana,
sy prnh pakai jeans pegi psg kek, makcik2 kendarat tuh sume pandang uwaaaa malu (hahahaha pdn muke kn) lps tuh terus tobat xmau dh pakai jeans. tu yg dtg idea beli shirt ;p

boleh beli sehelai. akak nk ke? :D

CikChelsea said...

mommydania,
vangga vangga...va va vaaa vadevassss lakalakalakalaaa (ehh motip tetiba masuk cite tamil T___T)
hehehee mekasehhh sis


ween,
baju je ke yg comel? si pemakainya tidak comelkah??? sedey T____T (ngada2 kah kah kahhhhh ;p)


sayang.ibu,
mekasehhh ahkak!!
odr adalah dibuka setiap masa, sila la jgn malu2...hiksssss

CikChelsea said...

kiva,
haaaa kak dayah boleh geng dgn kak mah wife tok ajib gaksss...mau??? hahaaha ;p


azrin,
tgk la sape yg pilih..ahaksssss ngeh ngeh ngehhhhh


suhana,
boleeeehhh kak anna =D
nt kita blh buat geng power rangers. cukupkn 5 org bbaju corporate shirt itu, pilih kale sorg 1 mcm power rangers tuh..kikikiiiii ;p

CikChelsea said...

eddie,
ecehhh siap dpt lagu lagi ;p


aida,
hehehehee...TQ TQ.
hr tu ms psg kek ramai makcik kendarat yg bminat. dorg kata tak prnh tgk kek kawen mcm yg sy buat tuuuuu..lawa sgt dorg kata. hehehehe. agak vangga di situ bila hasil kerja dipuji kah3

CikChelsea said...

monstorious wife,
dl verangans nk pakai uniform TUDM tp nan hado dpt, jd buat la unifrom sendiri wakakakaaka...vleyyyy?


marlissa,
tq cik mar ngeh3 ;p

reena said...

Cayalah ada uniform! :D

Ealyie said...

Dhekk, ko dapat PTD, hari2 ko pakai uniform pi kawad dek.. ahahah.. Time tu uniform pink ko simpan baik2 ok..;p

CikChelsea said...

reena,
heeeeeee....;p


ealyie,
Amin ahkak. makbul la doamu itu, fuh2 ;)

kawad ke star jump ke ku rela ahkak ;p

miss mumun said...

pergh semart giler..
Lurve FinKkk~~~
mo satu bulih ka kak? hek3..

CikChelsea said...

moon,
nak jd assistant akak ke?
wahahahaha ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...