30 Mar 2010

Menzahirkan rasa kesyukuran

Pergghh, tajuk macam ostazah nak bagi ceramah ;p

Anyway, ini cerita hari Ahad lepas. Buat sedikit jamuan makan-makan untuk family dan rakan-rakan terdekat. Tapi sedih sikit sebab adik-beradik sendiri tak ramai yang balik, kawan-kawan pon last minute baru bagitahu tak boleh datang. Emak dah masak banyak gila, tengok-tengok tak ramai (tapi tak apalah sebab yang datang dapat tapau lauk pauk, rezeki koranglah hehe!)

Buat bacaan doa selamat sekali :)

Ayam masak merah

Acar. Nih lauk pauk makan dengan nasi tomato :)



Dah nama tokeh cupcake, mestilah kena ada cupcake untuk dijamu kepada tetamu (ehh macam pantun pulak haha ;p)

Cupcake stand baru beli kah kah.

Menjadi rebutan. Jangan kata budak-budak, yang tak berapa budak pon berebut ;p


Ada cream cheese dalam fridge, so I've decided to bake a blueberry cheese cake. YB's fav (ecehhhh ;p).



Kebetulan hari tu birthday Awe, so saya plan dengan PK2 nak surprisekan minah tu. Aku tak lupa birthday ko la Awe! Saja tak wish malam tu semata-mata nak buat surprise tau T____T. Mesti ko terharu kan kan kan? Kah kah.

My partner in crime PK2 (yang pegang baby. BTW, tu bukan baby dia ;p). Shida nampak tangan je muahahahahahhhh.

Happy 25th birthday Siti Hawa!
(dengan ucapan "YB ku bukan YB mu" wakakakakk)

PK2 with Ain (my niece) mascot terbaru tayar Micheline haha. Ain macam pau terlebih yis, geram siot tengok badan dia berketak-ketak!

Yang ini? Bakal menantu emak saya =P
(sabar jelah pergi rumah orang main Uno card, kau ado BF datang rumah main card? Kah kah kah)
Owh BTW, YB pakai tshirt yang saya belikan kat Bandung
^.^

13 comments:

miss mumun said...

walopun dah lunch td, mumun rasa tetibe lapar tgk entri akak nie, ayam masak merah menggoda..
cUppIes tuh laGGie la MENGGODA.. br berangan nak rasa CUPPIES akak balik nie.. sob3.. hehe
YB sempoi giler..hahaha..siap bley men card..

kiva said...

sorry xdpt dtg..huhu..pindah uma..
cuppies nmpk sedap dan hebat...=)
rugi2...

Sayang.Ibu said...

wahhhh... bestnya tengok lauk, kek tu semuaaa.. lagin best tengok gambo yg last skali tu.. hahahhaaaaa

Sayang.Ibu said...

*lagin = lagi... :P

Azryn said...

ishishish...rugi betul tak dapat nak menghadirkan diri....rasa nak berguling2 jer nie bila tgk ayam masak merah tu...dgn cuppiesnya lagi....

tapi nak buek camner, anak kena chicken pox...kang tak pasal2 puan ptd nie berjangkit sama...

etomyam said...

pergh...semangat betul baby tu..geram nya nak cubit pipi dia

Liyana said...

Nanti dah kerja cupcake business camna? Kalau posting kat KL, boleh lah akak order nnti. ;)

CikChelsea said...

miss mumun,
hehehee godaan tuh =P
BF akak mmg sempoi, suka hati dia je mcm kt rmh sndr haha


kiva,
xpe kak dayah, next time insyaAllah kalau ada buat akak dtg yerr ;)


sayang.ibu,
hehehehee gmbr last tuh mmg tak blh blah =P

CikChelsea said...

azryn,
sy dh prnh kne chicken pox la akak :D
awat tak nk mai..patut redah je ;p


etomyam,
wahhh suka suki nk cubit anak org, nt mak ayah dia mrh =P


liyana,
kena suspend buat sementara waktu, insyaAllah buat kalau ada ms :)

nk odr? bolehhhh hehe

fatenton said...

eee mcm cupcakes saya buat..
tapi awk punye tersangatlah cantik..jauh beza dgn saya buat..huhuhhu

CikChelsea said...

fatenton,
sama yerrr?
hehehehe
sama tp tak serupa ;p

ok nt sy dh kt putrajaya kita calling2 yer, nt sy bg resepi dan tricks (ecehhh mcm terer sgt)

puterikurekure said...

kite tak le gemor sangat cupcake. tapi bila tgk cupcake awak...walaweiii...nak rasaaaa~

hehehe.

baby ain sangat la comel, mantap dan mantap! (ha ko...2 kali mantap ni) geram tul tgk dia.

CikChelsea said...

nak rs? alamakkkk awk kt ne? jauh ke tak? ;p

si Micheline otu mmg manthop. 4 months berat dh 7.2kg..cmno tuh? huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...