14 Mar 2010

Dikatakan tak releven, tapi masih tengok...how?

Gelak untuk diri sendiri kah kah kahhhh!!! *edisi mentertawakan diri sendiri T_____T*

Malam tadi tengok konsert tirai Akademi Fantasia 8 bersama jemaah adik-beradik dan ipar duai. Haruslah ada sesi bergossip dan masing-masing menjadi pengkritik tetap depan tv kah kah kahhh.

Sebelum tengok konsert tirai malam tadi, saya ada terbaca kat online paper beberapa 'gossip' tentang Akademi Fantasia 8. Kenapa ramai pesertanya dari Sabah dan Sarawak, diari Akademi Fantasia yang dipercepatkan waktu siarannya dan macam-macam lagilah.

Kalau penerimaan penonton dari sememanjung Malaysia sudah kurang releven, tapi di Sabah dan Sarawak Akademi Fantasia atau rancangan realiti A.stro yang lain masih mendapat tempat di hati mereka, itu tandanya apa ek? Juara Raja Lawak ke-4 yang baru sudah tu pon peserta dari sana ("Ini bukan bongkoqqq Chong, ini lentiqqq" - sila pekatkan bunyi K dalam perkataan bongkok dan lentik ;p)

Saya sekadar menonton Akademi Fantasia, tidak pernah lagi terlibat dengan sesi undi-mengundi membazir duhet (anda dah mendaftar sebagai pengundi di SPR? Saya dah *tetiba*) sesiapa selepas Zahid. Malunya ngaku pernah undi Zahid =p. Alaaaaa, dulu zaman sekolah, budak tengah nak 'naik' baru pegang handphone takda boyfriend pulak tu, ada kredit guna undi peserta AF la, apa lagi hehehehehehe. Tapi, bukankah memang remaja sekolah adalah target utama sebagai pengundi? Sebab tu kalau peserta lelaki harus yang cute atau handsome. Yang perempuan pula harus lawa. Seperti kata 'mereka' kena ada PAKEJ! Boleh nyanyi itu kriteria wajib, sedap ke tidak itu telinga masing-masing. Kannnn? *try imagine kalaulah Ayati Tasrib <-- betui ka eja neh? @ Haida - penyanyi lagu hajat tu nak jadi penyanyi zaman sekarang, dapat ke? Uhuk uhukkkk*

Akademi Fantasia memang tak pernah kalah dalam mempromosikan musim mereka yang terbaru. Setiap kali pun, tak pernah gagal okehhh! Saya setakat tertarik dengan iklan untuk menonton sajalah, untuk mengundi memang tak akanlah. Lainlah kalau YB yang jadi peserta, wajib undi kah kah kahhh *motippp nak suruh YB masuk AF? Kau tak tahukah dia ada stage fright?* Tumpang lalu YB~

Ok, berbalik kepada cerita konsert tirai malam tadi. Bila dah berkumpul ramai-ramai, keluar macam-macam gossip kau hengat ado nak dengar sangat budak-budak tu nyanyi? Dengar sikit je, kalau intro dah tak best terus tak dengar. Sambung balik bergossip bertanya khabar sesama adik-beradik ;p. Tapi, peserta terakhir konsert tirai malam tadi - Ain memang cantik menarik tertarik dia memang da' bomb ah! Dia yang paling menonjol dari segi vokal dan tak kalah juga menampilannya. Kira, dia berjaya membuat good first impression la dia mata kami :D.


Malam tadi masa konsert tirai tengok si Ain nih lawa, awat dalam gambaq ataih nih dok. Tak fotogenik kot ;p

Dia sorang ajelah yang berjaya buat kami berasa "WOW", yang lain-lain tu tak meninggalkan impak maksima. Owwwhh, budak yang nyanyi lagu N' Sync tu berjaya gak meninggalkan kesan, tapi kesan jelik hahahahaa. Ya ampunnn kau budak (siapalah nama kau aku tak ingat), orang zaman sekarang dengar lagu-lagu Indie, kau nyanyi lagu boy band pulak. Akademi Fantasia zaman bila kau masuk nehhh? Adoiiii, verangan nak jadi artis tapi motip tak ikut trend dan perkembangan semasa??? *motip emo? kah kah kah*

Shahir AF8

Selepas Izuwan Kok (paham? tak? ;p) mencuba masuk OIAM tapi tak dapat dapat gelak dari Paul Moss + Syafinaz, seorang lagi anggota (or bekas anggota) Saujana mencuba nasib dan terpilih untuk jadi pelajar AF8. Kaw-kaw mamat neh kena dengan Adlin. Simple je soalan Adlin bagi tapi motip teragak-agak nak jawab? Haiyohhh, kau belum plan'kah lagu berkonsep apa kau mahu nyanyi sepanjang berada di konsert? Sedikit kurang professional di situ. *motip asyik nak kondem budak-budak baru? Kata pengkritik kannn? Ngeh3*

Kalau tak tau sangat nak jawab soalan pengkritik, jawab jelah "Megi saya sudah kembang" habis cerita.

10 comments:

Liyana said...

Semua realiti shows akak tengok..ngeee!

Project Runway,Pencarian Bintang Maggi (?), Raja Lawak, So you Think You Can Dance (both Malaysian & US versioon), Chopped... yg kat RTM pun, kalau terbukak, tgk aje.

Sebenarnya ramai yg nak dengar komen Adlin.

Ok lah, maggi akak sudah kembang..

Ponnn... ponn!

Sayang.Ibu said...

Kekekekeee... sukak baca review ko dikkkkk... ahkak nih pun sama, mengutuk konon buhsan AF nih x abih2, tapi apakah motip ahkak kul 8 lagik dah standby dpn TV astro channel 104??? :P
tp mmg ramai2 tu, si ain jer okeh.. ko tengok x muka si adlin yg dah tahap buhsan nak tunggu sume abih nyanyi?? hahahhahaa... terima kasih sbb bg review.. akak shy shy cat nak bagi review kat blog.. wakakakakaaa

Sayang.Ibu said...
This comment has been removed by the author.
mimie said...

i pun dengan malu sipu2 penah mengundi adam n stacy je...tu pun bape kali undi je:p tapi af8 kali ni nan ado tapi den tgk sebab suka tengok nan2 ado nih.....ho3.yang tak bleh blah adalah si daus tu nyanyi lagu boy band.....i berani jamin kalau en arip yang masuk lagi hokay dari dia seriously.......selain ain, den suka ngan si iwan tuh.....lalalalalalala.....tapi suka jela...undi takmo lagila. bek den p undi pilihanraya je nanti:p

abrahyn said...

akak bkn nk kata ape lah dik...bg akak mesia ni dah terlalu ramai penyanyi...dah terlalu byk program realiti konsep nyanyian...bebudak kecik pun ada idola kecik!!! tapi mana peginyer program2 ilmiah yg menjana idea dan kreativiti serta menambahkan pengetahuan?!?!?! ooo mungkin program cam tu tak buat duit kot...mencik la tgk penyanyi berderet2...mmg la industri makin maju tapi ape maknanye if bangsa makin hancur?!?!?! bangsa lain dok gelakkan kita jek uhuhuhu

mamarempit said...

akak tk smpt tengok....biase la kan...kalo dh laki pegang remote...bolaaaaaaaaaaaaa.....ngeee

tp akak pun tk perrrrnahhh undi...sori....tk hengen nk ngabehkan duhet utk dewang tuh....hahahaha....sila gelak secare kejiiii

hayati tasrip & Haida??? oooo...ahkak sukerrrrr..sore dewang setttapppp..kelassss....

tp kan...akak dh naik boring ngn sume rancangan cari artis ni....sape pemimpin negara kite ni ek??? Makin mundur la ummah kite kalo cam ni.... (motip???....lu pikirlah sendirik...)

wahidakhairy said...

lina...yea...jumpa dah fans ain..i pun loike her so much....mmg bes dia nyanyi....cam professional....suka2......

wahidakhairy said...

lina...yea...jumpa dah fans ain..i pun loike her so much....mmg bes dia nyanyi....cam professional....suka2......

CikChelsea said...

liyana,
i'm realiti tv shows junk too T___T. tp sekadar tgk la tak prnh amik bahagian atau menanam 'saham' :)


sayang.ibu,
aisehhh shy2 cat la pulak =p (ado anak murid bacakah wahai ahkak?)

tp awat la rambut dlin + pak nil lagu tu? agak menyampah sy memandangnya


mimie,
motippp nk en.arip masuk? dh gila? nt dia pitam tas pentas wakakakaka

CikChelsea said...

abryhn,
bkn ke slh 1 tanda2 dunia nk kiamat ialah kaum ppuan blumba2 nk jd penyanyi?

mak ayah pon kne main peranan...tak gitu? kadang2 kesian kat mak ayah kt kg bkn tau apa jd kt anak depa lps jd artis. dr elok jd tak elok =S


mamarempit,
kenyataan daku kne tapis2 kak lps sain kontrak, tp sblm sain kontrak pon kne tapis2 gak...wakakakaka (jakalau dirimu paham apa yg daku maksudkan =p)


wahidakhairy,
i takde la smpi jd fan ain, cuma bg review mlm tu dia nyanyi ok. selalu tgk natural, kalau bagus puji, tak bagus kondem..hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...