11 Mar 2010

Menguatkan mental tapi fizikal adalah exhausted

Ya Allah, dugaan sungguh minggu ini. Sangat sibuk dengan projek 1.5k (bukan merujuk kepada RM tetapi kuantiti). Ketika menulis ini pada jam 11 malam, banyak lagi kerja yang perlu saya selesaikan. Saya betul-betul behind my schedule.

Aik, ada masa pulak update blog?

Saya TERPAKSA berehat sebentar daripada membuat @ menyelesaikan projek tersebut. Rasa nak pitam bila memikirkan kerja yang tak surut semenjak pagi. Justeru, mengadu sebentar pada blog tersayang eceehhhhh ;p. Alhamdulillah ada seorang makcik (jiran) yang datang menolong, kalau harapkan tenaga saya seorang, 2-3 hari lagi baru siap agaknya.

Entah kenapa, saya silap hitung beberapa perkara untuk projek kali ini. Entah apa yang ada dalam fikiran saya, sampai kira semua benda dah tak betul. Bengong sudaa T____T. Mungkin juga sibuk fikirkan tentang kerja baru (;p) hahahahaa. Sebenarnya, saya 'sibuk' fikir fasal emak juga. Walaupun anak berbelas-belas orang, saya seorang saja yang tinggal di rumah. Nanti bila dah start kerja, emak akan bersendiri. Abah? Kan 'kongsi', jadi tidak akan menemani emak setiap hari di rumah. Saya dah start terfikir siapa nak temankan emak pergi pasar, pergi kedai beli jagung ayam, pergi pasar malam kalau malas masak. Kalau saya tak ada nanti, tentu emak dah susah nak keluar-keluar.

Ehhh tetiba saya sebak, sebelum air mata menitik baik letak titik pada ayat. Bye.

16 comments:

Cheno said...

akak,
jgn push diri tu sgt okey.
nt kang jatuh sakit pulak.
get a lot of rest :)

kirim salam dekat mak akak.
ckp anak cik leha tmn rahmat kem salam :)

abrauf_rahman said...

c'linot, jgnlh sedih2... xbest r cmni... Nnt kalu u dh ade umah sndiri nnt blh lh u ajak mak u tmn duK ngan u skali... anyway, good luck to become a new puan ptd... ade keje kosong best nnt gth lh yer...heheheh @PINOT

azrin said...

jgn sedih2. nanti mesti ada jln penyelesaian. insyaALLAH.

Azryn said...

betul kata kawan2 kat atas tu Lina, jgn sedih2. Fikir +ve k.

c'sya said...

hehehe...ni br btol sy pnyerr...td pjm skejap...jgn mare ;D

c'sya said...

ish, glerrr lh kesel kite ni...sowi cikpuan, terover plak comentnyer...huhuhu

monstorious wife said...

Mak akak pon duduk sorang jugak uolls.. anak2 dia semua duduk JB dgn Kl. Pastu akak ajak duduk dgn akak dia pose2 x nak. Dia kata dia boring. So, dia duduk rumah sorang2, tapi dia reti bawak moto. Nnt dia jalan2 pegi kedai naik moto.

kiva said...

lina....kalo xsempat nk buat akak punye oder...xpe...awk xyh buat k...kesian kt awak....

lina jgn la sedey2 k...nnti cuti kan bole blk...lgpon..lina kn g utk bekerja..InsyaAllah Allah akan permudahkan setiap urusan..

Sayang.Ibu said...

ahdik... mmg sedih bila pikir psl mak ayah nih, but the time will comes sooner or later... sabar ye..jgn sedih2 kang masin lak kek awak tu pasal airmata menitik masuk dlm kek..heheheee

mamarempit said...

hummm....apa2 pun...siap kan keje dulu....jgn emo sgt....rezki ada di mana2....sangat bertuah mak awak ada ank cam awak.....

akak tk tau nk ckp ape sbenonye......

CikChelsea said...

cheno,
owhh skrg dh ok, mlm td mmg bantai je tdo..tp tak lena psl ttp fikir bnyk kje..haha.

tp Alhamdulillah skrg nih dh sng ht sket sbb sume dh back on track ;)


ok nt akak ckp kt emak..hihi.


sya,
eh ehh dia pon dh interview hr tu...doa2 la dpt kje tu yerr...boleh la kita bkampung di putrajaya beramai2. nt blh angkut awe skali...wahahahah

CikChelsea said...

azrin,
i'm happy i got that job but at the same time sedih nk tinggalkan emak ;(

nway, my mom sgt strong, surely dia blh survive wpun sorg :)


azryn,
tak sedih sayu jerr..hehehehehhh ;p


monstorious wife,
mak sy tak reti bwk moto ahkak. dia reti bwk beskal je. tp not to worry la, sbb nt bila sy takde dia pasti akan suruh abah jd pak supir kembali...keh3

CikChelsea said...

kiva,
semlm kje mcm org gila, today sempat rehat2..hehe. dont worry ur odr akan siap - insyaAllah :)

Aminnnnn :)


sayang.ibu,
daku dh cantas dl air mata tu sblm smpt ia menitik ahkak...budak macho mana leh nangesssss kah3 ;p


mamarempit,
aik tatau nk ckp pe? adkh akak berasa sayu sptku? wahahahahaha..amponnnnn ;p

cikjun said...

sayu......

Liyana said...

Dah tau posting mana? Rajin2 balik kampung bila ada kelapangan, mesti mak & abah happy. Kalau dah kahwin nanti sibuk ke lain pulak :)

CikChelsea said...

cikjun,
"...terpisah hikayat indah kini hanya tinggal sejarah"

aku sambung jd lagu aizat ;p


liyana,
blm lg. abg posmen blm singgah anta surat ;p

insyaAllah akan selalu balik jenguk emak + abah, thnx sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...