23 Mar 2010

Minggu memakcikkan diri

Saya adalah seorang makcik

Saya adalah seorang makcik-makcik

.

Apakah beda ayat-ayat di atas? (ceyyy beda, beza lah ngok. Beda itu bahasa Indonesia. Kamu udah di Malaysia ya, bukan di Bandung lagi.) Baiklah. Baiklah T___T.

Saya adalah seorang makcik?
Statement yang benar. Very true indeed. Anak buah saya sudah 35 orang. Maka 35 kalilah saya makcik kan? Hey, jangan kau perasan sebagai makcik sahaja, kau juga adalah nenek. Baiklah, baiklah T____T. Saya adalah seorang nenek...........saudara. (Jangan buat-buat lupa kehadiran cucu saudaramu yang bernama Adam Hariz dan Iris Arissa itu. Nama masing-masing glamor macam watak dalam novel, cehhh. Mesti emak engkau orang kemaruk layan novel time mengandung.)

Saya adalah seorang makcik-makcik?
Apakah maksud ayat ini? Saya sudah berfikiran seperti seorang makcik-makcik aiyayaiiiii (-____-"). Dalam minggu ini, saya sudah membuat 2 perkara yang agak 'kemakcik-makcik-an'. Nak mengaku pun agak malu neh, haihhhh.

Entah tersampuk apa dan siapa, semalam pergi kedai kain habis aku borong 7 pasang baju. Sumpah meniru perangai emak yang rambang mata kalau tengok kain secara banyak di kedai. Emak comel haha! Anak pun comel juga haha mati la kau perasan! Sumpah memang rasa bernafsu gila ketika tengok kain yang sumpah cantik-cantik kat kedai. Rakus gila time memilih kain, itu nak ini nakkkkk...semua nak! Kak Lia, saya borong baju kat Seng Hong sajork. Tak jadi nak pergi Ja.kel lepas dikau kata Ja.kel penipu ;p. Seng Hong yang kat bandar tu lagi best la berbanding yang baru bukak dekat-dekat Na.goya tu! Lagi banyak pilihan lagi banyak duhet haku mengalir kan? Beli 7 pasang, tadi sudah selamat hantar ke rumah makcik gila kentang eh bukan makcik yang menjahit cepat gila. Insya-Allah kalau tiada aral melintang, by the time saya nak berangkat ke PJ (Putrajaya bukan Petaling Jaya =p) siaplah baju-baju itu.

Lagi satu perangai aneh yang agak 'kemakcik-an' yang saya hidapi minggu ini ialah..errrrr, malu nak mengaku hahahahahaa. Saya beli barang dari Tupper.ware ;p. Bukankah macam belum sesuai membeli barang dari Tupper.ware? Belek-belek katalog yang terbaru, berkenan pulak dengan tumbler dan gift set yang tengah offer tu. Kan pantang tengok perkataan sale dan offer, lajulah saya terpedaya kah kah kahhh. Tapi saya beli melalui PK2, dia ahli Tupper.ware maka akan dapat member price ngeh ngeh ngehhhh saya sooooka :D

Sudah dua perangai aneh yang menjangkiti saya minggu ini, mungkin akan bertambah menjadi tiga kerana akan pergi beli barang elektrik pulak. Seronoklah menjadi makcik-makcik! Kah kah kahhhh.

14 comments:

reena said...

Hahahahah!

Been there, done that babe!

I know what u mean. Hehehe.

Memang ginilah. Dapat je keja gomen, otomatik jadi 'makcik'. I siap nak jadi ahli tupperware lagi (tapi blom jadi arr asik lupa je hihi but soon nak jadi :p)

~ As ~ said...

apa kata ko kahwin je cepat... tak yah jadi macik2..jadi mak2 pl...ehehehe

:: vErde+hAzizi :: said...

TUJUHHHHHHH!!! mak aiii banyak babeeee! seriously byk...last time i beli byk tue pon bukan all for myself...beli for my mum, mum in law n sisters...tp u r too cute to be mak cik laaa

mamarempit said...

hahaha..gelak dulu guling2..secara jemaah ngn Fidah....heheh....kt seng hong lg besh kannnn...macik dh kateeee....

erk...kt YP sepasang baju kurung biase brape RM upahnye??? (Motip???....saje nk tanye)

CikChelsea said...

reena,
hhahaaa =P
jd ahli tupperware apa benefit eks? selain drpd potongan 20% drpd setiap pembelian. ada kumpul point ke apa ke?

blh difikirkan nih sbb rasanya di ms akan dtg bnyk lg 'pelaburan' kan dibuat kpd tupperware kah3


As,
ko tlg ckp kat YB la "pegi pinang cc tu cpt2" tlg vleyyyyy? hahaahahaha

CikChelsea said...

lady verde,
mmg bnykkk T___T
tulh mslhnya, amik2 sekali kira mak aihhh dh 7 psg, takkn nk cancel =P

telan liur jugak la time nk byr..ahahahah. tp mcm puas ht gila beli bnyk2, excited nk kje neehhhh kah3


mamarempit,
sapo plak fidah kak? T____T
bersih la lantai tu akak guling2 atasnya hahahha.

hntr kt makcik gila kentang tu rm25 sepasang. kalau kain yg susah nk dijahit dia charge extra

kiva said...

ahahahaha..lwk ar ko ni dik...
makcik mude..cun..ok ar tu...=)

CikChelsea said...

hehehehe =P
lps nih buat list brg letrek plak

best tau jd makcik2, jom la akak join sy jd makcik2 nk tak? kah3

mamarempit said...

Fidot member sblh kusi akak ni ha...hehehe ...besih dah lantai opis ni...huuu

25 je ek...same la ngn akak....hehehe..

7 psng tu???
Keje senin smpi jumaat = 5 ari...2 psg lagi tu??? Nk ngedet ngn YB ke??? Sabtu & Ahad?? :P

mrs.ecam said...

hadoi...pcah dh pewot aku ketawa nokk...ko nie lawok la...ko hingat nk raye ape smpi 7 psng ko borong...aku plg manyok pong 5lai jek...2 pong time rye...tp lupe lak ko nk jd org gomen kn mmg kne manyok koleksi bj kurung....sluo jin??? jgn mimpi la nk pki...ahaks...

Sayang.Ibu said...

welkam tu d club dekkkk... hahhahaaa... x pe x lama lagik laa tu nak tuko taraf cik kpd puan..;)

wahidakhairy said...

beb...byk nau ko borong kain....enw, thanks ek supporting n happen to c the ads, so i click to give u money....hehe

CikChelsea said...

mamarempit,
kira idah tu member gossip2 la ye? HI FIDAH(lambat2 tgn kat fidah :D)

kak, klo blh sy nk buat 20 psg biar pakai baju tu sebulan sekali je kah kah kahhh. xpe alon2 blh tmbh stock lalala~


mrs.ecam,
nih pon rs2 blm ckp lg...hahahaha (tamak haloba nehhh =p)

sua jin bwk g jln2 cuci mata jelh gamaknye ;p

CikChelsea said...

sayang.ibu,
mekaseh2...ada kelab lain yg sy blh join tak? hahahaha =P

lps jd puan, akan btukar dr mak'cik' kepada mak'puan' ke? >.<


wahidakhairy,
u r most welcome babe! sharing is caring kn kn? ;)

klik hari2 ye, sama2 kita memenuhkan tabung ayam =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...