20 Mar 2010

Motivasi, motippp...basi?

Haihh la. Semua orang dah tegur pipi aku makin boolat. Badan pon dah 'naik'. Naik pergi mana hah? Cakap! Cakap! *Motip tetiba meroyan?* Hahahahaha. Baru je bulan March motivasi dah menyusut, howwww? Hari tu masa memang tengah 'berhantu' buat JM exercise, rasa jugak la badan ringan.

Eh kejappppp. Aku pon pelik la apa pasal tiba-tiba aku dah tak buat exercise? Macam tiba-tiba lupa tengah melancarkan misi untuk mengurangkan berat badan.

Hilang ingatankah?

Aku tanya YB, kalau aku kurus dia lagi sayang tak? Dia jawab, sama je sayangnya. Adehh la, cuba la jawab, kalau kurus lagiiiiii sayang. Confirm lepas letak telefon aku terus pose-pose buat push up 100 kali. Kah kah kahhh!

Ini kalau tak fit habis la aku masa kursus seminggu kat i.n.t.a.n nanti! Orang lain lari laju je aku terhegeh-hegeh tertinggal kat belakang. Owh tidakkkkk, malunya. Habis la nanti my 'water face drop' <-- kejadahhhh? Muahahahahhh.

Kena amik initiative nih, kena lakukan sesuatu!!!

4 comments:

eddie dewanaga said...

ada apa dengan pipi tembam bak pau kacang merah...?


cepat dimasak sedap dimakan...

Sayang.Ibu said...

hahhh... org laki mmg kasik statement langsung x motivate dikkk.. kalo laki ahkak, dia kata.. u gemuk pun ai sayanggg... jadik patutkah aku kurus?? kekekekee

CikChelsea said...

eddie,
smpi ht dikau samakan daku dgn pau kacang merah bro T______T


sayang.ibu,
dikau dh kurus ahkak!
mmg le cik abg mu sahyang sentiasa :D

MarlissaMusa said...

ececeh..selamat menjalankan tanggungjawab sebagai salah seorang penjawat awam..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...