17 Mar 2010

Omnivor dia perkampungan vegetarian?

Saya ada habit suka buat tajuk blog post tidak secara straight forward. Saya kata kat diri sendiri "aku kretif!" kah kah kah! Entah la, macam sengaja nak menguji minda orang yang mahu membacanya ;p (tapi setiap tajuk ada kaitan, belum pernah buat tajuk tiada kaitan dengan isi. Nanti dapat markah 0 -aik? siapa pulak yang nak bagi markah.)

Bandung: day 2 (sambungan selepas sight seeing di Gunung Berapi Tangkuban Parahu)

Kami ke Kampung Daun untuk lunch. 1 jalan je dari Tangkuban Parahu. Tapi jauh jugak la sebab nak turun gunung tu semua kan? Tapi, the wait sangat worthy sebab tempat makan kat Kg. Daun memang lawaaaaaaaaa sangatttttt.

Ada sedikit kejakunan masa mula-mula sampai kah kah kah (sebab impress sangat dengan scenery kat situ.)


'pondok' makan. siap ada bantal langsir segala, emak haku sempat tidur ;p

Ini view dari depan pondok makan. Staff bagi kami tempat betul-betul depan air terjun. Syioookkk wooohhh. Siapa feeling-feeling pengantin baru sesuai sangatlah pergi sini kikikikkk.








These was our lunch...tadaaaaaaa:

Jasmine tea (teh traditional orang Bandung), nasi timbel, ayam apa entah nama dia (tapi sedap gila! Cuba perati betul-betul, bukan je kaki, kepala ayam pon masih ada =S) & sup rusuk sapi (pon sedappppp). Arghh menulis entry ini membuatkan saliva ku mengalir.

Nak jugak letak pic si Bam-bam nih, sebab saya yang snap keh keh keh. (tak semua orang agah dia nak ketawa okeh. Cik Na agah wajiblah ketawa kan Kazim kan? Cik Yah jangan jelessss)

Si kecik nih sangat baikkkkk sepanjang berjalan. Ngantok, tidur. Haus baru nanges, tak pun nangis sebab poo-poo. Dia nih pembersih gila, bagus Kazim bagus! :D

Lepas lunch kami balik ke bandar Bandung. Terus pergi FO, wuhuuuu. SHOPPING time!!! Tapi, minta maaf la yerr, saya tak snap gambar langsung sesi membeli-belah. Cuma boleh cerita je. Nanti try guna khidmat Pokcik Gugel kot-kot ada gambar FO yang saya pergi.

7 comments:

MommyCT said...

dik..ayam tu ngeri nye ruper. Tp sbb ko kata sedap akak bayangkan rasa2 ayam percik..hehe

wawan said...

sumpah nampak kaki je pun ngeri (sebab sy cari kepala xjumpa) hehehehe

Sayang.Ibu said...

ahdikkk... kenapa byk beno gambo makanan, bukan thp salive jer menitik2 nih... perut pun bergendang baca b3 mu ini...:P

fatenton said...

klu pegi sana mmg hilang diet kan..
seronoknye tgk entry ni.. rasa nak terbang gi sana sekarang jugak :D

CikChelsea said...

mommyct,
ngeri jugak la tp sedap kak, tutup mata je buat2 tak nmpk ado kepala dia kt situ...haha.

rs dia manis2...sedap :)


wawan,
angle shot kureng baik utk nmpk kepala dia..my bad T____T

tp rs sedap sbb ayam kampung takde suntik botox ke apa :P

CikChelsea said...

sayang.ibu,
heheheheeee...daku saja menggoda mu ahkak =P


fatenton,
mmg, jgn harap la nak diet. lgpun rugi diet sbb dh dtg jauh2 tp tak rs makanan dorg =P

ok cpt pegi..jgn lupa ajak hubby..hihihih

Kordell said...

Kalo pegi waktu mlm lagi happening kampung daun ni...mmg santai, mkn best, band pun best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...