20 Mar 2010

Owh yeaaahhhh

Emak buat perangai comel tadi;

Emak: Nanti kerja pakai baju apa?

Saya: Baju kurung, kemeja. Standard baju pejabatlah

Emak: Bila nak beli baju bahan? Kena buat baju kerja banyak-banyak kan?


Hahahahaa tactic la tu! Mentang-mentang tahu Jakel tengah on sale, laju je ajak nak pegi beli baju bahan =p

Ok emak, nanti kita pergi Segamat borong baju banyak-banyak!

Haku memang pantang bab beli-membeli nih. Beli...beli tak mau belah wakakakakkk. Beli baju bahan pon dah boleh happy sangat dah. Kalau dapat shopping kat shopping mall lagi la menggeletis ;p

.

Kalau Chika tengah busy buat list barang-barang keperluan baby beliau, saya pulak akan mem'busy'kan diri membuat list barang-barang untuk dibawa ke tempat baru. Makna tersirat? SHOPPINGGGG, tralala~

Owh yeaahhhh I like shopping. Who doesn't ey? =p

Ini yang terlintas dalam kepala hotak buat masa sekarang: hair dryer, white long sleeve T, track suits, anak tudung, brooches, black pants (tetiba blank - langsung hilang semua benda yang ada dalam otak tadi =S)

Kena pergi Focus Point nih untuk tambah power kat speck. Sekarang tengok score bola sepak kat tv pon dah tak nampak. Haihhhh, kerabunan sungguh.

After beli baju bahan terus berdesupppp hantar kat makcik tukang jahit. Dia sangat terer okeh. Hari tu buat baju (baju je without kain) untuk pergi interview, petang Selasa hantar pagi Rabu dah siap. Gila kentang makcik itu menjahit! *tabik tabik*

Blazer tak payah beli, blazer dari zaman study masih elok kondisinya. Nasib baik dulu tak beli blazer rm29 (ke rm49 ek) dari Optima ke East Wear kat Plaza Alam Sentral tu haha. Hazab sangat kualitinya! Berbaloi invest pada something yang agak pricey, tapi long lasting *tepuk-tepuk bahu, perasan diri sendiri adalah pengguna bijak keh keh keh*

I have a reason to buy more scarves..yeeehaaaaa! Tahun lepas beli secara tamak Tie Rack tapi tak pakai pon. Nanti dah start kerja bolehlah guna :D. Lepas tu kalau rasa tak cukup boleh beli lagi wakakakaa (Astagfirullah, tarik nafas. Tak guna punya syaiton kipas-kipas nafsu haku pulak!)

Mungkin kena tidur dulu, merehatkan minda baru dapat ilham barang apa yang perlu dibeli. Kalau dapat mimpi lagi bagus.


P/S: Shopping mall tengah on sale kah sekarang?

4 comments:

isz_3707 said...

baju bahan tu bahasa apa? maknanya kain pasang kah?

Sayang.Ibu said...

aku rasa baju bahan = kain pasang laa tu kot... ke bahan-bahan membuat baju...ahehhee

Liyana said...

Shopping jgn x shopping. Kita akan sentiasa cari reason nak shopping :)

CikChelsea said...

kak iszan,
mak panggil kain psg tu baju bahan. jd dh terbiasa ckp bahu bahan jugak T___T


kak intan,
yeszaaa cikgu intan dpt seploh markah =p


sis liyana,
tp yg nih compulsory punya shopping ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...