25 Mar 2010

@ Rawa Steamboat, JB

Bebebeberapa minggu lepas YB bawak saya makan kat 1 tempat baru. Restaurant yang kami tak pernah try ketika keluar berdating ;p

Tempat makan telah direkemen oleh ofismates beliau. Tapi harap maaf gambar tak banyak sebab kami memang order sikit je (untuk YB makan sorang, sebab I had early lunch at Sushi King). FYI, BF ku itu not a fan of Japanese foods especially sushi. Penat dah ajar, tapi tetap tak boleh masuk kat tekak jawa dia tu ;p. Jadi ketika saya gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati dia menggelupur kelaparan kah kah kahhh.

So what we had that day...

Iced lemon tea for both of us

'Nasi goreng Rawa' the best nasi goreng Cina I ever had. Sumpah sedap. Banyak isi, ada udang, ayam and sotong. Patutlah the waitress kata nasi goreng nih customer's favorite :D

Seriously, kalau pergi Rawa Steamboat this nasi goreng is a must try item!

Nama pun restoren steamboat kan? Wajiblah try steamboat mereka. Kami amik tom yam sup instead of sup biasa. Sedap. Sedap. Sedap. *lap air liur

Saya baik hati bagi anda map sekali ;p. Ahkak-ahkak yang berada di JB, apa tunggu lagi? Silalah try. Serius tak akan menyesal :D
(Yang bertanda merah 'A' itulah locationnya)

The restaurant owned by Chinese owner but they have halal certificate. Ehhh, have you heard that Jhon.ny's Restaurant sebenarnya tak halal? *gulppppp. JAKIM said they never applied for 'halal certificate' @ halal status from them. More info go to Jakim website.


Haiyooohhh, dah banyak kali makan kat Jhon.ny's pulak tuhhhh. Bahaya la sekarang, orang boleh 'beli' je halal certificate tu secara haram. Kopitiam outside KL @ Selangor area pon dikhuatiri mengamalkan cara yang sama to get their halal status. Errrkkk =S

9 comments:

TyMy said...

lor..yer ker tak halal johnny's tu...dah byk kali gak mkn situ...

pasni nak mkn steamboat kat mana lah plk, kat johnnys jer sedap nih :(

Ealyie said...

slurppppppppppsssss... ahhhhh...
ngko ka dek, suka bebeno tau tepek gambo makanan yang mengiurkan ahkak nieh yang mmg buruks lantaks.. :D ngee..

p/s: Congrates dek dapat jugak ngko jadik PTD ye.. pasni tolong rekomen anak2 akhak pun jadik le ehh..:p Mak nya semedang tak dapek2..hihihii..

monstorious wife said...

uolls...landmark terdekat dgn restoran tuh apa??
Mohd Rafi kalau bawak akak balik2 Kedai Haji Wahid tu ha..

Ezzah said...

ehhh..betul ke johny tuh x halal? errrkk..dah la mmg selalu makan kat situ... :(

salam kenal! :)

eddie dewanaga said...

beware... byk kopitiam yg takde sijil ori dari Jakim.

CikChelsea said...

tymy,
tulah sy pon sama dh bnyk kali mkn kt situuuuu. haihhhh =S

kne guna khidmat pakcik gugel la lps nih, cr steamboat kt tmpt lain


ealyie,
hahahaha. apa lg ahkak, ajak la en.hubby dan anak2mu ke sana today ;p

errkk, entah2 zaman anak2 ahkak beso sy dh pencen kah3. anyway, thnk you so much :D

mrs.ecam said...

adoi weh..alaa kn dh aku tingin....jauh le plak nk g...huhuhuuhuhu....agak2 msk dlm mimpi aku x mlm nih??? uhuuhuhuhu

p/s : weh g amik award dr blog aku ek...heeeee pis

CikChelsea said...

monstorious wife,
restoren nih betul2 blkg leisure mall :D sng je nk cari. lot tepi

kedai haji wajid kat mana? sy tak prnh pegi..haha


ezzah,
ha'ah, tu pengakuan jakim kt website dorg.

salam kenal jugak :D


eddie,
kannnnn?
skrg nih mmg dh tak pergi kopitiam lg. takooootttt

CikChelsea said...

mrs.ecam,
klo tingin, ko pegi gugel steamboat kt KL tuhhh...nt kang meleleh plak ayaq liuq kalau tak dpt..hahahaha ;p

wah ada arawd kah? best best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...