8 Mar 2010

Sepandai-pandai tupai...

...tak melompat, akhirnya atas dahan juga. Apa kes neh cuba merosakkan peribahasa Melayu? T__T. Update cerita beronggeng-ronggeng dan sesi menghabiskan duit di Bandung masih terpaksa ditunda kerana ketiadaan gambar :D. Gambar semua kat camera godang Encik Zaman, jadi kena tunggu dia balik kampung weekend nih, baru boleh collect gambar daripada dia. Al-maklum la, camera dia best >_<.

.

Sekali lagi bertemu kita dalam segmen 'Makan di mana?'. Eh ehh, sejak bila blog neh ada segmen? Hahahahahaha. Acara makan-makan bersama bonda dan kekanda di Restoran Tupai-tupai, Kuala Lumpur. Staff kat restoran nih pakai t-shirt berslogan "Rimba di Kuala Lumpur".

The menu

Ini nasi putih. Macam tak perlu mention kah kah kahhhh.


Wajib ada - Tom yam campur. Pergi makan kat mana-mana pun mesti nak try tom yam kat tempat tu. This one, sedap :). Tak lokek isi, isi banyak tapi agak pricey. Yang kami makan ni semua small portion, RM15. Kalau medium RM18, large RM25. Kat situ steamboat pun ada.

Broccoli and black mushroom ('shitake' mushroom kot?). I loooove the mushroom! Veggie sangat fresh and tak over cooked, so masih rangup bila dimakan.

Dried chilli beef. Fresh meat with a little touch of hot n spicy, boleh tahan sedap. Simple je menu kami sebab makan 3 orang je, lagipun dah lewat kira macam late dinner ke dah boleh kira supper? Eheheheheh.


Suasana memang betul-betul macam dalam hutan. Keliling pokok banyak, siap ada bunyi air terjun lagi (air terjun buat). Ambiance memang boleh bagi thumbs up! Foods? Boleh tahan sedap tapi harga agak mahal ;p

4 comments:

Wafaa Afi said...

aiyakk! ini sudah terliur! sodaaap! HIHI :DD

Sayang.Ibu said...

dik, ko mmg tawww... kat jhr nih mana ada tupai2...

CikChelsea said...

wafaa afi,
ehehehehee..jaga2 jgn smpi keyboard basah ;p


sayang.ibu,
ala takyah g pon xpe la ahkak..foods biasa2 je. baik g tera thai :D

Farah_W said...

waaa....cam best je tom yam tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...