18 Mar 2010

Syorga shopping

Sebenarnya first day sampai lagi kami dah 'jenguk' factory outlet. Hehe. Tapi first day tu hasil tak berapa memberangsangkan wakakaka. Dalam tak memberangsangkan tu habis jugak la budget haku sob sobbbb. Mana taknya, kat Pasar Baru je dah habis beratus-ratus-ratus-ratus ribu rupiah (-____-")

First FO yang kami terjah (;p) ialah Grande Fashion Gallery. Antara FO yang baru bukak kat Bandung. Masa kami sampai sini hari dah hujan (sebab tiap-tiap petang memang hujan). Pusing punya pusing dalam tu takde yang berkenan di hati, huhu. Tapi, pilihan memang banyak. Untuk orang free hair and suka pakai baju jenis fit-fit banyak la choice, nak cari yang long sleeve and sopan (tak low cut tang dada) adalah susah. Blouse banyak, maxi pon ada. Semua branded okeh. Naik juling biji mata kalau nak pilih hihi.


Destinasi cinta seterusnya di hari pertama selepas Grande ialah Blossom Family Outlet. Hehe yang nih agak syorga ;p. Dapatlah rembat sehelai t-shirt Guess untuk diri sendiri dan t-shirt Ralph Lauren untuk YB. Tapi apakan daya YB kata t-shirt tu kecik. Eleh kecik konon entah-entah kau dah gemuk. Eh tak sedar diri kata YB gemuk padahal diri sendiri yang begitu huwakakak


Hari ke-2 lepas balik dari Kg. Daun kami singgah Carrefour kejap, beli barang then terus pergi FO (lagiiiiii hihi). The most famous FO kat Bandung - Rumah Mode. Tapi kan, harga barang-barang dalam Rumah Mode nih mahal sikit la berbanding dengan Grande atau Blossom. Beza dalam 10 ribu rupiah untuk sehelai tshirt. Tapiiiiiiii, kualiti tshirt and barang yang ada kat Rumah Mode ni lain, lagi best. So worthy la mahal sikit tapi berkualiti :). Kat sini la duhet I terbang dan mengalir dengan derasnya uolss (-___-"). Rambang mata sungguh, itu nak ini nak, budget lari 2 kali ganda hahahahaha. Macam nak nangis tengok harga barang, murah gila kat Malaysia kalau sale 80% pon belum tentu dapat harga macam kat FO. (Woi dah nama pun FO la dey, apa la lu ;p).


Kids clothes pon sangat la banyak, nasib baik takde anak lag kalau tak memang borong baju anak je banyak. Guess kids sehelai rm40, denim dress tau! *lap air mata mengenangkan betapa comelnya dress tersebut*. So, kepada ibu-ibu yang teringin nak beli baju branded untuk anak-anak, silalah serbu dan terjah Rumah Mode, nescaya duhetmu akan mengalir dengan deras ;p kah kah kah! Ohhh lagi 1 branded kids clothes ada banyak jugak kat Mode Plus. Sebelah je dengan Rumah Mode.

Kat situlah saya bertemu dengan 7 jeans dan Dior jeans yang gila lawa. Warna kelabu macam Skinny jeans MNG yang saya verangan nak beli tapi nan hado jumpa sob sob. Tapi, menahan nafsu tak beli pon sebab dah beli sehelai jeans masa shopping kat Rumah Mode. Gagagagaga~

(pictures googled)
.

Balik shopping dari FO, kami dinner kat Pak Chi Met Restoran. Disebabkan masing-masing masih kenyang order nasik 2 je, makan lauk je banyak. Foods = OK.


Our dinner @ Pak Chi Met Ikan Bakar:
Gurame (talapia) bakar
Cumi (sotong) bakar
Sayur apa entah lupa nama =p
Cumi goreng tepung <--sedaaaaaappp div="" style="text-align: left;" wohhh="">

Hasil remvatans di FO nantilah tempek (belum amik gambar pon ;p). Takdelah banyak mana tapi cukuplah untuk merabakkan poket. Mari nyanyi lagu Poketku Bocor~

6 comments:

Sayang.Ibu said...

nanges ahhhh baca entri2 ahdik nihhh... *lap air liur lagik*

Aida Narina said...

omg, bestnya dengar cerita you shopping di FO bandung! apa lagi brand yang ada yea selain yang u dah sebut (Guess/RL)? nampaknya lepas ni bila dh balik malaysia, i akan simpan duit from gaji and buat monthly trip to bandung je la, hahhaa. yang pastinya harga dah macam shopping kat sini je :p

~ As ~ said...

aku dah telan air liur ni... terus dlm ym ngan hubby - "tak cukup duit ni, kena tukar lg"...ahahaha

izwan7 said...

amboi2..
sakan ko shoping ye..

CikChelsea said...

sayang.ibu,
key board basah tak ahkak?
kah kah kahhhh!!!


aida,
u name it, semua ada. letih nih kalau nak tulis brand apa ada...serius banyakkkkkkk gila. BCBG, armani exchange, next, MJ. US brands, UK brands..semua ada =)

juling tgk @_@

CikChelsea said...

AS,
hahahahaa...aku pon budget lari weh pegi sana, lari 2x ganda T____T

tp puas ht la sbb beli semua benda yg aku nak. kalau tak blk musti nyesal =P


izwan7,
errrrrrrkkk...
sesekali wan...heheheheheheeheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...