26 Apr 2010

Belajar bersabar dengan banyak

Tahukah anda, dengan memiliki PC yang lembap dan internet yang slow boleh membuatkan anda menjadi seorang yang penyabar?

T______T



Rindu wireless kat rumah kampung!!! Internet kat rumah abang + internet kat office adalah lemau tahap gaban. Ditambah pula dengan PC lembap, sangat menguji kesabaran daku. Tak biasa weh guna PC + internet slow T___T. Dulu online kat rumah guna laptop sendiri very the laju va va vrooommm!

PC kat dalam office nih saya tatau la zaman batu ke zaman ice age, slow ya ampun. Entah file apa yang berat sangat dalam hard disk nih. Staff lain dapat LCD flat screen, haku punya masih yang gedabak besar gajah nih...sungguh tak adil tssskkkkk. Orang ICT, tolonglah format balik dan upgrade PC saya nih!!! Nak buat minit mesyuarat pun kadang-kadang hang. Hanginnnn okeh!

Masuk kerja pagi-pagi tadi saya terus on PC, berdesup buat kerja-kerja 'pembersihan'. File-file tak berguna from previous users semua saya buang. Gila banyak orang sebelum nih download lagu dalam PC, patutlah berat. Naseb baik dia tak download video lucah kah kah kahhh. Berlaku ye kes sebegini =p. Hari Jumaat lepas ada sorang akak PPT nih cerita, dia amik PC dari previous user which was engineer kat department saya. So masa dia clear files dari PC, dia ada jumpa 1 folder with tittle "Baik Punya" (siot kan nama folder dia?), sekali bukak ada 4 video lucah. Hampagas sungguh la ex engineer tu, guna kemudahan kat office untuk kerja-kerja haram isk isk iskkkkk...

Weekend lepas ada aktiviti dengan my sis and few other bloggers. Shu Uemura's workshop, invitation from Wani (jumpa orang-orang famous dalam dunia blogging; the pink stilettos, honey to the bee, foxy farah, my sis BFF - Sis Leen and kawan Hanis - tak kenal siapa hoho). Not to forget, I met my 3 days roomates too ;p (Babe, tunggu I beli kereta ok? Nanti kita boleh 'weng-weng' satu KL theheee~). Nak cerita takda mood sebab gambar semua guna camera orang lain. Nak guna mobile phone alahaiiii kualiti tak semedang, lainlah kalau handphone ku Blackberry ke iPhone ke =p. Saya jadi baby sitter that day, jaga si Kazim bam-bam sementara Mommy dia pergi belajar cara nak pakai make up. Kakak ipar saya dah semula jadi lawa, tak payah pakai make-up pun tak apa. Serius.

And ohhhh, saya sedang menanti dengan penuh KETIDAK-KESABARAN hadiah daripada abang saya. Hadiah convo cum hadiah birthday cum hadiah dapat kerja. Tangan dah gatal-gatal je nih nak merasa hadiah baru keh keh keh ;p

4 comments:

azrin said...

hadiah apakah??? berdebar2 gak nak tau. haha. *dasar pensibuk

mrs.ecam said...

weh ari 2 aku mcm nmpk ko la kt komuter KL...btol ke planduk 2 serangkai 2?? heeeee

fatenton said...

ehh..
dah besar panjang pun pau hadiah dari abg ekkk ;p

CikChelsea said...

azrin,
belum dpt lg..nt dh dpt i bgtau okey ;)


mrs.ecam,
cmne ko blh tau tu aku? hehhhh. tp mmg tiap2 hari aku tunggu train kt situ =p


fatenton,
abg yg baik ht nk bg...keh keh kehhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...