1 Apr 2010

Entah apa-apa

Esok dah nak bertolak, hari nih last tidur kat rumah. Sob sob sob. Ehhh, mengada-ngada pulak dia? *lempang diri sendiri. Banyak lagi hal nak settlekan. Harap-harap selesailah semuanya hari nih. Amin.

Barang banyak gila nak angkut, mampuslah YB terkejut tengok barang haku nanti. Takpe bonet kereta dia besar, sumbat jelah =p. Nanti pergi lapor diri YB hantar hehe, owh kami tak pergi berdua je, Perempuan Kesayangan dan Puan Maya akan ikut sekali. Motif Puan Maya ikut adalah nak shopping (kalau tak sempat padan muka kau kah kah kah). Motif Perempuan Kesayangan ikut adalah kerana saya paksa wakakakkk!!!

GPS dah set, penginapan dan settle. Adeh terlupa nak cancel hotel =S. Kena call hotel tu kejap lagi kata tak jadi nak stay sana. Harap sangat akan ditempatkan di mana-mana kementerian di KL (kalau dapat kat Johor lagi bagus ;p) sebab ada 2 rumah yang boleh ditumpang secara percuma buat sementara waktu. Pilih je mana yang lebih convenient; K's Castle atau S's Castle =p

Dah 9 hari tak sentuh nasi. Betul tak tipu, sebutir nasi pon takde masuk dalam perut. Tapi pulut ada? Hahah. So, kira macam mana tu? Hari tu makan dessert Pulut Mangga kat BBK Thai (BP Mall). Tapi makan sikit je, 1 portion share dengan PK dan Puan Maya. Hari Ahad lepas masa buat makan-makan pun saya tak sentuh langsung Nasi Tomato tu. Kuat gila iman haku menahan godaan kan? Sungguh tak sangka kah kah.

Tapi sebelum pergi nih, macam teringin sangat nak makan Nasi Lemak Sambal Sotong emak *lap air liur. Kalau ada Nasi Lemak emak, hulurlah Papparoti 3 bijik sekalipun saya tak heran. Nasi Lemak emak tiada tolok bandingannya. Sambal tumis terbaik dalam kampung *lap air liur lagi.

Macam nak pergi jauh sangat padahal selang 2 negeri je, naik bas 3 jam dah boleh sampai. Motif sangat nak sedih? T____T. Macamlah tak pernah duduk jauh dari rumah. Dulu duduk UK 6 bulan steady je, sekali pun takde nangis teringat rumah. Mana taknya, seminggu 3-4 kali call rumah, tak sempat nak rindu. Dulu belajar kat Shah Alam pun steady je, takde nangis jugak. Bila rasa rindu dekat emak, call saja. Tapi takdelah tiap-tiap hari macam beberapa orang ex-housemates dulu. Kalau hari-hari call emak, confirm rimas emakku ;p

Cuma kali nih berbeza sikit perasaannya. Pergi demi mencari sesuap rezeki sob sob sob (ayat cerekarama). Abang yang duduk di rumah sekarang dah kahwin, dah duduk rumah sendiri. Ada keluarga sendiri. Abah pulak ulang-alik 2 rumah. Agak-agak emak bosan tak bila duduk sendiri? TV ada, pokok bunga dia ada. Ada aje yang emak akan buat nanti. Tapi nanti emak tengok cerita Halimah Jongang sorang-sorang, saya dah takde untuk temankan. Tak boleh nak gelak sama-sama macam biasa. Malam tadi miss tengok Halimah Jongang sebab tertidur, emak tengok sendiri (ah sudah apasal haku sebak pulak nih?)

Apasal kalau sebak perut jadi pedih? Ke pedih sebab saya lapar? Lapar nak makan Nasi Lemak Sambal Sotong emak. Papparoti boleh duduk diam-diam kat tepi, kasi laluan pada nasi lemak dulu.

Entah apa-apa punya entry. Kesian anda yang membaca. Selama hari Khamis.

13 comments:

Suhana said...

Lina,
lama tak singgah blog ni, CONGRATS lina...selamat menjalankan tugas dalam perkhidamatan awam. U deserved it!!
all the best :)

Sayang.Ibu said...

ahdik... selamat berjuang.. sobsobbb.. apsal ahkak lak yg sebak nihhh... nnt dah keje sok jgn lupa update blog yer... ;)

isz_3707 said...

6 bulan wat DPA aku harap ko tabah ye dik. Lg 1, patutnya ko ckp sambal mak ko tersedap kat mesia, kat kg je xcukup 'kuat' :P

fatenton said...

gudluck chelsea..
i wish you perjalanan yang selamat dan semoga semua berjalan lancar ye..

Puan jgn garang2 okeh :D

selamat hari khamis jugak.. u know i love thursday :)

eddie dewanaga said...

perjuangan dan pengorbanan... welcome to the real world, baby...
i'm not gonna kid you but the next step really need a mental strength.



tapi takde hal, darah johor memang berani.

mrs.ecam said...

huhuhu sedey...sedey...msti mk ko terase nnti...xpela pk nk cari rejeki jela ye nok...plus nk cri wit nk kawin....kang dh kawin kne ikot laki gak...so bek berdikari dr skang...heeeeeeee pape pong all the besskut kt tmpt kje br ek....

MarlissaMusa said...

cik c,
selamat segalanya ye..nanti jangan lupa berblogging tau..muahhss!jaga diri k..

monstorious wife said...

Selamat berkerja la ye!

CikChelsea said...

suhana,
TQVM kak anna :)
busy sgt smpi tak menyempat2 nk blog walking yeh? hehe


sayang.ibu,
jgn la sebab ahkak, akak sebak..nt yg kt cni banjir :')
harap2 kat tmpt mencari rezeki nt blogger home tak diblock. boleh la melalukan aktiviti tegar di sini..theheheheehhh~

CikChelsea said...

kak iszan,
6 bulan terpaksa ku tempuhi jua T____T.
sambal omak den mmg sodap, nt boh paling sedap dlm dunia mcm over gila kah2


fatenton,
thnks babe ;)
sy mmg garang..cmneeee? hehehehe
yeay esok jumt awk blh blk ke pangkuan suami tchenta..hiksss

CikChelsea said...

eddie,
idop Johore!!!
pehh patriotik sungguh!


mrs.ecam,
nt klo dpt ikot laki alangkah seronoknya, blh blk ke negeriku yg tchenta =P


marlissa,
thnx cik mar :D
akan ku usahkan utk blog, wajib la blog. blog kecintaan..ecehhh! ;p


kak ilot,
TQ akak :)

mimie said...

i sentiasa jadi mangsa paksaan....hu3. tapi demimu ku rela kawanku...tak ubah berbunga layu~

CikChelsea said...

walaupun i paksa, u ttp rela kan nyahhh? u mmg kurlastttt!

haha lagu wajib =P (lps nih entah bila boleh karok lg T________T)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...