9 Apr 2010

Rindu blog

Beberapa entry yang lepas-lepas adalah menggunakan telefon bimbit sahaja. Itu pun pagi-pagi ketika sedang kebosanan mengunggu taklimat dimulakan di jay.pi.em hari tuh. Lepas balik kerja memang takda mood nak membelog, malas dan penat.

Baru ko tau penat pergi balik kerja setiap hari??? Errrrrr T____T

Hehehehehehehehhh...

Lagipun saya takda 'beruk ben' untuk connect ke internet. Pinjam laptop Reena pon just check emel, facebook dan reply comment kat blog. Segan nak pinjam lama-lama. Dia bagi je pakai tapi saya yang malu >.< (baru saya sedar saya neh pemalu orangnya kah kah kahhh). Statement perasan ;p

Hari neh membelog pakai PC abang saya. LCD besar gajah, tulisan semua pon jadi besar gajah juga, agak ngeri di situuuu. (Sebab tak biasa baca tulisan besar-besar. Agaknya sebab tu kot rabun haku makin teruk? T__T). Key board dia pulak adalah hazabbun. Keras. Kena tekan kuat-kuat baru huruf timbul. Huruf 'A' paling susah nak timbul, kena tekan extra hard. Ehhhhh, tension haku dengan keyboard neh! Lepas habis taip satu ayat, kena check spelling. Confirm ada je huruf yang tertinggal. Ortodoks punya keyboard macam tuan dia wakakakakakakaakkk.

Laptop sendiri pulak macam dah mereng sikit, nampak gaya macam nak kena format. Yelah beli masa final year study sampai sekarang tak pernah format, maunya tak mereng kan? Macam-macam dah sumbat dalam 'badan' dia, yang halal yang haram semua ada. Kah kah. Kena bagi laptop saya sesi muhasabah diri. Macam otak manusia juga, kalau banyak sangat tengok benda yang lagha' ke apa sesekali kena juga dengar ceramah agama kasi insaf sikit =p

Nak cerita pasal kerja tak boleh sebab sampai sekarang masih tak ada kerja. Gaji jalan tapi tak buat kerja haha. Bukan salah mak hoccay. Meja pun tak dapat lagi. Susah sangat ke nak assign post untuk pegawai baru? Bagilah saya meja at least takdalah saya melangut dan tersenguk-senguk menahan mengantok akibat kebosanan tahap melampau di dalam 'Bilik Perbincangan' yang serupa stor itew~


T_______________T


Owh semalam (Khamis) kira first day saya di office, terus ada event besar. Dapatlah jumpa Pak Menteri dan Timbalannya. Salam dengan timbalan, lembut gila tangan dia ;p. Kak Intan, saya tak jumpa PM le sebab posting kat agency di bawah jay.pi.em sahaja. Takde direct connection ke PM ;p. Tapi kalau nak kirim salam boleh, nanti saya suruh batchmates yang kena post kat kabinet cakapkan kat Tok Ajib kikikiii.


P/S: Masih kekok dipanggil "puan", rasa macam dah tua je tsssskkk. Terpaksalah, Perintah Am Bab B punya pasal T____T

14 comments:

kiva said...

rindu kamoo la cik chelsea...da lame xde n3 mkn2..n3 pnjg2..huhu...

mamarempit said...

baru tau best ke tk best begelar pekerja....hehehe.....akak dpt rasakan betapa boring nye ko kan...alangkan akak yg dok sini pun cam ada keje cam tk de pun dh boring...apa lagik ko...:P

mrs.ecam said...

fuiyooo puan tuuuuu...kikikikikiki....pegawai ek...spe la kje bwh ko nnti ek...ahaks...

Sayang.Ibu said...

Puan Chelsea.. kwangkwangkwangggg.... ahkak tetibe merasa respek mcm kena tabik hormat kat ko je dik ooiii.. ehemmm.. mentang2 ler di jabatan ittew, ngan lappy ko skali ko nk bg kuliah 'subuh' yer dik... ahahahahaaa.... dik, ko dpt salam TPM merangkap bos besar ahkak ke?? alahh.. lupe nak suh ko bisik2 tanye, bile nk bg gaji kitorang naik?? kahkahkahhhhh.... :P

Pika said...

Hi there. :-)

I used to work at agency under J*PM before this. U kat blok mane ek? I kat M*AMPU dulu. Pakguard blok i mmg perasan cool nak sound2 org. Lama2 nnt asyik tegur ngk ngurat je keje. Hehehe.

Have fun working!

isz_3707 said...

skang ni xyah wat dpa cam dolu ke? bila ko nak pi buat roadblock, aku nak gak tau brapa ramai ko saman ngeeeeeeeeeeee

reena said...

Puan kee...*Toot!* LARIKKKKKKKKKKK! Hahhahaa! :p (P/S: Tu la, i suh guna laptop i, tak mo. Malu konon. Cehh. Hehe)

CikChelsea said...

kiva,
sy pon rindu kak dayah jugak, dh tk bley YM siang hari..huhu sbb sy blm ada meja lg =P (wah belum dpt meja sudah verangans nk berYM kah3)

nt kalau keadaansudah terkawal, sy buat entry pj2 semula, ok? :D

CikChelsea said...

mamarempit,
dulu klo bosan kt rumah, boleh jugk baking..nih mundar mandir dlm ofis..nk kacau staff tgh kje adalah malu...hehehehe. jd dok sorg2 mcm tunggul.

BTW congrats di atas membukaan ur new bizz ;)

CikChelsea said...

mrs.ecam,
hehehehee...aku segan dorg panggil aku puan...cik tu mcm ok lg..tp still segan jugak lebih2 lg kalau org yg panggil tuh lg tua.

aku kje under bhgian pembangunan, tatau lg staff bpe org :)

CikChelsea said...

sayang.ibu,
toing toing toing ;p

alaaa panilan tuh panggilan rasmi je akak. mcm akak cikgu, sume panggil cikgu kn? nt smpi ke tua org pangil cikgu..tak ke vangga? heheh ;p

KPM ada kementeriandia sndr ahkak, bukan bwh JPM =P. kalau nk bisik2 kt tok muhidin kne soh ptd sana...kkekeke

CikChelsea said...

pika,
mmg guard tu kerek tau..mencik tau.uhuhuh

BTW, i dh pindah KL..masih lg under JPM cuma posting ke agency di KL :)

thank you for the wish :)

CikChelsea said...

isz_3707,
DPA buat tahun ke 2 @ 3 nanti. 6 bulan straight tuuuuuu...

sy tak sabar nk uat modul PDRM dgn army. PDRM boleh join road block, army blh g padang sasar 'main' M16...keh3

CikChelsea said...

reena,
naseb baik u sensored kan ;p
ta rela okeh kena panggil panggilan itu..muahahahaa

tak layak kaedahnya ;p

tp malu pun i ada guna jugak...hehehehee kira tak berapa malu la kan? kiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...