4 May 2010

Beeeeerrraaaattttt adoyai

B.E.R.A.T

Hari nih tak mau cakap pasal berat badan, sebab ia isu sensitif ;p

Kepala saya berat gila nih, macam ada mengong-mengong sikit =S. Mata pun berat je nih, mengantuk tak pasal-pasal. Pada hal cukup tidur (7 jam consider cukup la kan. Takkan over nak 8 jam pulak? Tapi in between 7 jam tu, ada jugaklah terbangun 2-3 kali. Sempat minum air dan jeling jam. Owhh awal lagi, boleh tidur lamaaaa lagi nih). Kau ado terjaga dari tidur tanpa mamai gitu? *mati la tetiba nak berlagak* Wakakakakak.

Montot Punggung adalah berat juga sebab nak bangun dari kerusi pon malas. Air dalam tumbler dah yilek, nak kena keluar pergi refill kat water cooler...pon MALASSSS. Pada hal dekat je. Gila pemalas hari nih. Hahah.

Makan pon malas. Tadi lunch makan sekadar buat syarat je. Tak makan dengan bersungguh-sungguh. Entah pemalas tahap apa pun tak tau la. Tersampuk syaiton apa entah hari nih, sampai bermalas-malasan secara habis-habisan.

.

Semalam M.C akibat 'cherry berry'. Jumpa doc, Puan Doc bukan saja bagi ubat diarrea...dia bagi ubat batuk jugak sebab maybe masa dia check tuh memang saya macam tengah sesak dada. Merasa dapat 4 jenis ubat. Tapi takde hal, gua penagih tegar. Segalam macam obat bisa ku telan. Tak macam Cikgu Syarafina *mati la letak nama betul kah kah kah* yang sungguh takut nak menelan ubat-ubatan berbentuk pil. Sampai terbelahak-belahak disebabkan sebijik pil kecik. Kalau anda dengar pon boleh nak terikut muntah sama >.<

Hari nih kat office agak membosankan. Sebab? Kerja tak banyak. Sumpah boring bila takda kerja. Pagi tadi ada meeting, tapi kejap je dah habis. Ehhh, sebut pasal meeting baru teringat kena buat minit mesyuarat. *mati la boleh terlupa sebenarnya ada kerja*. Tadi gila confident kata takda kerja, kan? T________T. Tapi mood adalah sedang malas di tahap dewa. Otak tengah berat, mata pun tengah memberat...mana bisa menghasilkan ayat yang berkualiti untuk minit mesyuarat. *mati la suka sangat bagi alasan*. Alaaa takpe, minit mesyuarat punya tempoh siapkan 3 hari. Esok pagi buat, insyaAllah menghampiri lunch hour dah boleh siap. Confident neh. Ngeh ngehhhhh.

.

Berkenaan dengan entry sebelum ini, ada jugak yang tak tahu siapa yang saya maksudkan ye? Owhhh mungkin juga ada yang tak tahu disebabkan saya tak letak direct clue dalam entry tersebut. Cuba kalau saya tulis 'DIVA' warna tutttttt. Confirm ramai yang boleh agak, kannn? =D. Saya ikut cerita si Diva dan si blogger nih (cerita gaduh je, cerita lain tak amik port.) Kah kah *mati la nampak sangat suka kepochiiii*. Pedulikkkkk, bukannya haku jadi batu api pon. Saya tak menyebelahi mana-mana pihak tapi dah jelas sebenarnya pihak mana yang 'busuk'. Somehow sebelum kes ini terjadi lagi, saya sudah 'merasa' agak 'sesuatu' dengan cara beliau berkata-kata. Yang paling saya ingat dia cakap pasal bayaran dari Nuffnang untuk advertorial dia mana boleh sama dengan blogger lain. Kira dia different league lah! Start dari situ saya malas nak baca blog dia lagi (eh tapi rasanya memang sebelum tu pun dah jarang sangat baca thehehehehhhh.)

Pelik betul. Dalam dunia maya (virtual) pon boleh nak gaduh. Siap nak saman-menyaman. Pada hal isu kecik je. Itulah kadang-kadang susah jugak kalau jadi orang yang jalan asyik mendongak langit, lupa nak tunduk tengok tanah. Faham? Tak faham? Tak faham lantak kauuuuu. Muahahahahh.

Bila kita rasa diri kita hebat, kena bagitahu diri sendiri bahawa ada orang lain yang lebih hebat dari kita.

Kalau kita rasa kita kaya, ada orang yang lebih kaya dari kita.

Macam tu jugak la kalau kita perasan famous, sebenarnya ada orang yang lebih famous dari kita!


Opppsssss...!!! Kang tak pasal-pasal dapat notice of demand pulak. Lalalalalala~

Tetiba rasa macam dah melalut pulak. Nih mata ngantok punya pasal. Bila ngantok, otak jadi weng. Bila weng, inilah jadinya. Repekan si Penunggu Gunung Raya. Ehh tetiba teringat Kak Iszan, marah betul ye kak dengan cerita merepek tuh? Nasib baik la haku tak tengok, sekarang nih nak tengok tv pon adalah tersangat malas. Heh. Kau tak habis-habis malas. Dahhhhh, keluar kau dari sini, malas haku nak baca apa yang kau tulis! (bisik hati membaca blog)

Gagagagagagagaga~

6 comments:

Sayang.Ibu said...

ahdik.. tiba2 mcm tau psll 'warna-warni' nihhh..ahahhahaaa... ko jgn malas2 dik, kang bos malas bayo gaji kang...wakakkaaaaaa

mrs.ecam said...

okeh bile ko dh ckp psl kaler aku mcm dh dpt tngkap spe....hekhek..wakakkaka mmg kpoci tahap gaban...ahaks...

ko nie pe nk jd...mls2...lom kawin lagik ni....aduuyai...berubah la kao....berubah lah kaooo (bce mcm seru2 an...ngeh3)

CikChelsea said...

sayang.ibu,
kan kannnn...tulis 'warna' terus zassss laju je dpt tangkap yerrrkkk?

ahkak, boss ku boss mu jua...kita sekapal =P


mrs.ecam,
ko pon sama mcm kak intan, laju je dpt teka lps aku tulis psl kaler =p.

alaaa, aku mls tp kje aku siap...xpe la kadang2 mls. drpd kadang2 je rajin, selalu je mls. kan kan kan? ngeh3

reena said...

I memang tak suka baca blog Red Mummy (terus terang ni) tu dari dulu. Tapi pernah gak la komen skali dua dolu2. Pastu sorilah.

CikChelsea said...

i dulu ada gak la baca few months. tp bosan sbb dia cerita benda yg sama berulang2.

iklannnn je bnyk. iklan dh la bosan tak mcm kat blog iza. cara iza tulis tu buat iklan tu nampak menarik

c'sya said...

dh xtkut le...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...