31 May 2010

Ke Secret Recipe lagi, western foods tolak tepi

Ingat entry ini? Hari malang di SR kerana dapat makanan semua berasa agak hampagas. Tapi, dek kerana degil tak serik, maka saya ke SR lagi. Kah kah. Tapi this time tak order western foods. Cukuplah sekali merasa...kali ke-2? No no no.

Peralatan untuk 'mengoperate' makanan =p

Blueberry cheese cake
Sedap lagi saya buat. Eh serius lah, macam selepas pandai buat cheese cake sendiri, terus rasa cheese cake kat SR tak berapa sedap =p. Bila buat sendiri, guna bahan berkualiti saja. Then tak mainlah letak pengawet ke pewarna ke apa. Keluar fresh from the oven terus ngapppp masuk mulut. Theheeee~ (Ok tipu, sebab cheese cake kena simpan dalam fridge dulu at least 2 jam lepas tu baru boleh makan)

Vietnamese Beef Noodle
Errr...macam mana nak cakap ya. Kuah dia rasa kicap je. Bebola-bebola tu tak sedap. Daging nipis plus noodle sedap. Overall rate sama dengan kurang sedap. Hehe.

Tom Yam Seafood
Adalah sedap mengikut standard piawaian tekak saya. Pekat dan cukup rasa masam dan pedasnya. Udang besar gajah dalam gambar itu telah selamat 'dibaham' oleh PK. Saya tak makan udang, udang rasa apa sama dengan tak tahu. Overall rate SEDAP. Lain kali datang SR, boleh order lagi.


P/S: Bila pulak nak try Subway's sandwich ekkkk?

7 comments:

reena said...

Kalau nak pi Subway, jangan lupa ajak i. I suka Subway! Hehe.

~ As ~ said...

vietnamese beef noodle, bagus lg makan bakso..sedapp!!!

mrs.ecam said...

apsal aku mkn tomyam sefud aritu x sdap?? dh la cume de kubis bunge ngan cendawan kaler itam yg aku x mkn tuhl...sungguh rugi bayo smp 10hinggit lbh bek aku mkn kt kdai tomyam tepi jln....laaaagi sdap tp ntah nape aku mcm x serik sbb totap g SR lg...ngengado kn??? huh

Wan said...

kekadang boring gak g SR tatau nak makan apa.. tp tomyam SR mmg terbaek! :)

Aqram said...

wah.. ada penganut subway. ya subway terbaeekkkk!

CikChelsea said...

reena,
wokeyyyy,harus la nt roger2 u! ;)


AS,
bakso kat mana sedap? hari tu g bandung barulah merasa the original bakso, kat sini yg aku pernah rasalain betul

mrs.ecam,
ko yg degil, tak sedap tp pegi lg dan lg dan lg. apa kes? :p

ikut tmpt kot, mmg kadang2 every franchise tak sama rasa dia.

CikChelsea said...

wan,
hehehe...tak boleh mkn selalu sebab mahal :p


aqram,
baru naktry, blm prnh cuba...gila lame kan? tsskkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...