14 May 2010

Ke Secret Recipe (lepas nih makan kek sahaja)

Saya adalah baru sekali makan western food di Secret Recipe! Rekod sekali itu akan saya teruskan sampai bila-bila sebab makanan adalah tidak sedap. Tak sedap adalah merujuk kepada western foods yang saya plus kawan-kawan makan tempoh hari.

Haihhh, macam mana mau cakap sedap? Spaghetti yang saya masak sendiri di rumah adalah lebih sedap. Sila percaya. Okay, lepas tu rasa macam; "Eh apalah dah la tak sedap, harga mahal." Bukankah sakit hati? Kah kah.

Nah food review setelah sekian lama takda segmen ini di dalam blog. Kah kah. Err, review dan gambar (wah rindu sungguh macam baru kembali normal T__T)


Iced Lemon Tea paling sedap adalah di Nando's. Dalam gambar, gelas saja action macam lawa, tapi rasa biasa saja. Tak tipu.

Sate goreng yang manis. Ya goreng, bukan bakar. Banyak minyak.

Spaghetti Bolognese with cheese. Boleh la.

Black pepper chicken chop (err kalau tak silap). Biasa saja.

This is mine. Spaghetti meatballs. Tengok pun sudah boleh agak rasa dia.

Ini saya kira hidangan yang paling mengecewakan. Ingat bau dia saja dah cukup buat saya seriau! Bau udang amat kuat plus udang tu tak masak betul =S.


Hari malang kami ketika di SR. Semua macam serba tak kena. Makanan adalah mengecewakan :')

13 comments:

azrin said...

sy pon mempunyai masalah dgn menu last sekali tu. udang salunya tak cukup masak.sudahnya sy hanya makan vietnamese noodle saja bila pi SR. yang tu quite ok lah.

FAM said...

spaghetti meatball SR sedaplah! lain tekak lain rasa kut.

mrs.ecam said...

2 la org rmai ckp kt SR sdap kn...tp sbb aku x ske mkn spegeti sbb kuah daging so pd aku mmg x sdap la...hahahhahah...SR yg sdap kek die jek kot...aku rs tom yam die pong kt warung bese lg sdap...heeeee alaa mcm FAM ckp kot...len tkak len rs...eheh

mamarempit said...

ayooo....parah sudah ini budak....cepat naik bas....angin bukit sudah tunggu....malam ni tido pelok mak.....esk masak best2.....kalo dkt mau je dtg jumpe ko kan...hehee

CikChelsea said...

azrin,
mmg lps nih i nk try mee sajork, western foods dh senarai hitam =p


FAM,
ataupun SR yg sy mkn tu mmg tak best. tatau jugak kn? sbb bukan semua franchise blh hasilkan rs yg exactly the same. or maybe sbb sy prnh mkn spaghetti meatball yg lg sedap kot..hehehehe

CikChelsea said...

mrs.ecam,
aku mmg suka yg bdagingggggg. sedap wehhh =P

foods dia yg lain aku blm prnh try. nt aku nk try noodles plak. tgk sedap ke tak. heeee


mamarempit,
ptg nih nk balik dah =P
yahu ya be da be du

saza azuin said...

" iced lemon tea paling sedap adalah di nando's"..betul.sokong!!
leh bertambah2 lagi

Liyana said...

Tak tau lah lidah orang lain, lagi satu tempat yg over-rated ialah Victoria Station :(

Liyana said...
This comment has been removed by the author.
sya mansor said...

Salam :)

selalu pergi SR makan kek ajo

CikChelsea said...

saza azuin,
boleh refill sampai pundi kencing penuh
hahahaha


liyana,
dah bnyk dah dengar org kata steak kat situ sedap, tp blm prnh rasa lg. kena rasa dulu la br boleh ckp, kan? hehe


sya mansor,
w'salam :)
lepas nih mmg akan mkn kek je sbb makanan lain mcm tak best je =P

Rina (◕‿◕)✿ said...

tp gmbr sentiasa nmpk sedap..oh lpar suda hehe

cute dress starting from rm21 only!!
http://rinawardrobe.blogspot.com

CikChelsea said...

rina,
don't judge a book by it's cover ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...