30 May 2010

Kemamang, ambo datang

Petang nih dah nak bertolak ke Kuantan. Tumpang rumah member, esok pagi-pagi after Subuh kami akan gerak ke Kemaman. Kuantan ke Kemaman dah tak jauh, lebih kurang sejam je drive.

Beg adalah kecik, baju yang nak dibawa adalah banyak T___T. Terpaksalah lipat baju secara combat dan sumbat bagi muat (walaupun macam tak muat). Stock baju seminggu, bayangkan ajelah. Baju kurung, baju sukan, baju 'basahan', towel, tudung, telekung, etc... Dalam beg tu memang tak masuk langsung skin care and make-up, sebab memang dah tak muat sangat.

Eh macam tak penting je nak cerita? Bahahahhh.

Beli di Watson's. Beli semua 'hat' kecik-kecik sebab konsep travel light kaedahnya. Cari barang dalam Watson's adalah sesuatu yang menyeronokkan, apatah lagi tanpa gangguan SA. Boleh belek dan telek setiap produk satu per satu dengan aman. Macam ketika beli barang-barang ini, I spent almost 2 hours in the store. Saja sukaaaaaaa, heheheh.


Percaya tak 2 benda nih (showel gel + body lotion) cuma berharga 88 sen? Serius, saya siap scan bar code kat scanner lagi sebab tak percaya. Wahahah. Terus je beli sebab nak pakai seminggu je untuk berkursus. Murah weh murah ;p

Perasan tak konsep Watson's dan Guardian sedikit berbeza? Sepanjang banyak kali saya masuk ke mana-mana Watson's, tak pernah sekali pun SA ikut time pilih barang. Kalau Guardian ada. Plus, harga kat Guardian agak mahal sikit especially time takda sale. Betol tak?

Rasanya everybody pergi Watson's and Guardian kan? So, between those 2, what's your favorite pharmacy ladies?

7 comments:

Ealyie said...

2 jam dek ngko bertapa dalam tu??? peghhh.. giler kentang!!
ahkak kalo g ngan si LV & Coach ku, dak dapek nk benti kejap baca direction brg! Kdg harga pun tak dan nk belek.. muhahahaha..:(

~ As ~ said...

ely...ahahaha lawak komen ko ni, suruh cik abang bawakan LV & Coach tu dl...sambil belek barang mekap...(dah jadi sesi sembang pl ruangan komen ni)

reena said...

Watson all the way! Tak suka Guardian. Environment tak best. Dah la mahal.

Liyana said...

Depends on sales. They have different concept. Watson byk jual travel sets. Kalau masa Guardian sales, byk jugak yg I rembat. Jarang beli time biasa. Kalau part medication, ada Guardian yg ada pharmacist, which they are knowledgable. Yes, yg nyampah kalau ada consignment staff yg nak promote barang diorang. Diorang ni lah yg pushy. hehe.. nampak sgt selalu keluar masuk Watson-Guardian.

mrs.ecam said...

aku ske watson tp tmpt terdkat ni watson die cenonet sngt..salu brg yg aku nk xdek tp guardian die besoooooo amat...sume brg complete...haruslah aku g guardian...tp kdng aku snggup p ulang alik guardian n watson sbb nk bandingkn rege....alaa bkn jauh pong sbb 1 building gak...eheh

CikChelsea said...

ealyie,
sy g sorang hr tu, tu yg blh melepak lama2...'khayal' sbb takde org yg tunggu. jd sgt sng ht nak melepak berapa lama pun dlm tu.keh2


As,
setujuuuu sgn ko!!!
borakpon borak la, aiman tak kisah :p


reena,
tp i ada juga beli brg2 from guardian sbb adabrg yg takda kt watson's. lgpun bila blk kg, guardian je yg ada

CikChelsea said...

liyana,
yes guardian ada pharmacist :)
tp watson's pun ada, tp tak seramai guardian kot. kat SACC mall ada pharmacist sbbsy prnh beli ubat kat situ dulu.

tp bila guardian sale, watson pon sale...takpun mmg harga brg kat watson mmg lebih murah even guardian dah sale.

(ini pun muka selalu masuk 2 tmpt nih..hahahaha)


mrs.ecam,
ko mmg rajin menawaf tpt2 mcm tu kannnnn? kiki =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...