25 May 2010

Seperti musang mendapat ayam

Tak ke terasa nak jadi musang kalau dah ayam macam dalam gambar bawah nih terhidang depan mata??? Emak selalu cakap, kalau suka sangat makan ayam sama macam musang =p

Musang pada hari itu adalah YB muahahahah. Dia makan ayam paling banyak.


Saya ditemani YB dan PK makan nasi ayam kat 'Restoran Nasi Ayam Warisan Gemas' di Batu Pahat. Terletak berhampiran (or should I say bersebelahan?) dengan Carrefour. Being me yang expert masak nasi ayam (lantak la kalau ada orang nak kata haku perasan muahahahah), the taste was so-so.


Tapiiiiiii...

Ayam dia memang best. Ayam dan sup adalah sedap :D. Nasi biasa-biasa saja. Sambal kureng best. Personally, saya suka sambal nasi ayam yang dibuat daripada cili merah 'hidup'. Bukan cili kering, apatah lagi cili 'Boh'. Sambal nasi ayam paling sedap adalah menggunakan cili hidup blend dengan bawang putih dan perahan limau kasturi, sedikit gula untuk rasa manis. Try buat, tengok mengancam ke tak? (sempat bagi resepi kah kah kah)


Nasi ayam kan supposedly warna kuning. Tapi yang kitorang makan nih warna brown. Janggal warna di situ =p. Rasa OK saja.


Foods presentation adalah ZERO. Ala kedai biasa, takkanlah nak prepare cutlery and plates macam fine dining pulak? Ye tak? Konsep kedai adalah santai habis. Tak kisahlah janji makanan OK dan boleh diterima tekak.


P/S: Gaji saya masuk lambat. Next week kena pergi berkursus pula. Tanpa gaji, kursus adalah menyesakkan. Sekian.

5 comments:

fyna said...

ayam tu memang nmpk sedap gile lah! ehhe

ciEk NiENa said...

enak :)

reena said...

Pelik tengok nasi ayam kaler cokelat. Selalu putih/kuning. Tapi ayam dia banyaknya!

mrs.ecam said...

hahahha cian ko...nk pnjm wit aku ke???arini aku dh gj...hekhek velagak plak

CikChelsea said...

fyna,
mmg sedap! =D


cik niena,
pernah rasa ke?
hehe


reena,
tu ayam portion utk 4 org. kami amik set ;p


mrs.ecam,
cessss jgn ko blagak lebih2, next week aku plak gaji..ohohohooiiiii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...