22 Jun 2010

"Jantan punya mana?"

Semalam balik kerja, seperti biasa naik train.
Ok train dah datang.
Terus beratur kat ladies coach.
Sekali tuh ada pulak 2 orang makhluk berjantina lelaki (sorang Chinese, sorang lagi warga asing kot) menyelit beratur sama kat situ.

Saya pun tegur;
"Alo, ini koc wanita"
Ahpek tu jawab;
"Jantan punya mana...?"
Saya tunjuk koc depan;
"Tuuuuu depan sana"
Ahpek tu kata;
"Soli ha...soli soli."

Lawak la ahpek itew.
Unisex coach dia kata 'jantan punya'
Hihi :P

8 comments:

wahidakhairy said...

aik..skrg train dh ade separate coach ke lina??

CikChelsea said...

yg tgh2 utk wanita sahaja, KTM calls it 'koc wanita' :)

gerabak depan n blkg still campur

mrs.ecam said...

msti wahida tu ingt train LRT kn...cc ko kne ckp komuter la...eh komuter skang dh ok ke??? de delay2 x....aku dh x naik komuter la lps kaki aku krem sbb berdiri lme sngt ms delay tu...huuuuuuu

kiva said...

hehehe..kelako..
sengih sorang2...;)

CikChelsea said...

mrs.ecam,
lembap seperti biasa esp kalau hujan. pg td aku dengar kat radio, KTM akan cepatkan waktu shuttle train drpd 30 min kpd 7.5 min, tgk la nt camne. berjaya ke tak. huhu


kiva,
hehehehee...tp bagus tau uncle tuh, dia siap say sorry lg :)

mamarempit said...

at least nak gak dia tnye....ni jns tk paham bahse tu..men sebarang je kan

reena said...

Hahaha! Lawak la lu Apek. Btoi2. Bagus dia tanya. Yg muka x malu main redah masuk koc wanita tu yg tak boleh blah. Eh, i pun tak pernah naik koc wanita ni lg.

CikChelsea said...

mamarempit,
kadang2 ada gak lelaki 'terbabas' masuk dlm koc wanita. esp warga asing, kita ckp pon dia wat tak reti je. mmg tak phm bhs melayu kot


reena,
koc wanita padat, sbb kan pompuan lebih ramai drpd lelaki. tp tak kisah penuh pun sbb takde bau 'harum' org lelaki, kalau naik koc yg campur2, boleh pingsan bau ketiiiii =S

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...