21 Jun 2010

Mana satu; perak atau hitam?

Penulis sedang dalam dilema.

Sedang berbelah bagi untuk pilih warna kereta. Ada 5 pilihan warna sajork; white, pearl white, orange, silver and black.

Pearl white + white = reject.
Penulis adalah tak rajin membasuh kereta, jadi confirm kalau beli warna putih kereta baruku akan kelihatan buruk :p. Walaupun warna tersebut adalah malatops, tapi penulis kena sadar diri...warna putih untuk pemilik kereta yang rajin sajork :')

Orange = hilang akal!
No offense kepada pemilik kereta warna oren. Penulis cuma tak dapat bayangkan memandu kereta berwarna oren. Sangat tidak lawa, kah kah. Apa ke pelik sangat kereta warna oren? Itu belum lagi kereta warna pink. Kuning? Euuuwww~
Lagipun, penulis tak mahulah kalau dicop sebagai peminat Zahid AF pulak bila memakai warna oren nih, kah kah.

Jadi, hanya ada 2 pilihan yang tinggal, silver atau hitam?
Penulis ingat nak beli warna kelabu metallic, sekali tuh untuk special edition nan hado warna itu. Sedikit kuciwa di situ tsskkk.

Sudah tanya pada YB, jawapan dia adalah tidak membantu sama sekali. Dia jawab "2-2 pun cantik." Tak ke bertambah dilema hati penulis? Takkan nak beli 2 kereta kot? Kah kah verangans lah kau macamlah kau mampu. Panggg lempang diri sendiri.

Yang mana lagi smart; silver ke hitam?

15 comments:

reena said...

I rasa hitam sesuai dengan personaliti u kot.

inzarin said...

HITAM.. gaya, mutu keunggulan! ;)

c'sya said...

i rs better u amik hitam...nmpak lbih elegan&smart...silver mule2 mmg nmpak cantek, tp lame2 xsmart..lmbut sgt dgn jiwa u...hehehe

c'sya said...

i rs better u amik hitam...nmpak lbih elegan&smart...silver mule2 mmg nmpak cantek, tp lame2 xsmart..lmbut sgt dgn jiwa u...hehehe

cikjun said...

hitam same geng ngan ketua gbj sudah..hehe

mrs.ecam said...

itam...nmpk smart....

CikChelsea said...

semua vote for hitam nih...hehe thank you guys!

habis la sama kale dgn kereta PK! huhuhu

fatenton said...

mine is silver.. ok je kotor pun tak nampak trust me :D

Ealyie said...

Dhek,
hitam mmg malatops@ Tapiiii... sama jegh kekedahnya ngam kaler2 yg ko reject sbb alasan M tuu.. Hitam ni kalo berhabuk, nmpk sangat. Tapi pengalaman ahkak pakai kaler silver adalah bagossss utk si M mcm kuuu..*wink..wink..*

just my 2cents ;)

CikChelsea said...

tulahhhh, kalau ikut gerak hati mmg nak pakai silver. sbb rasa mcm dh bnyk kereta kale hitam kt rmh..heheh.

hmmm, kena fikir blk nih :)

R.S.A.L. said...

hahaa...

saya vote for black!

disebab kan anda pemalas nak basuh kete, maka kete kaler itam adalah paling sesuwai untuk dikau..

kehkehkeh...silver pun menarik...tp rasa cam skema...

weh...jom tuka sport rim :P

CikChelsea said...

aku dh order kale silver la nyahhh!

hitam dh bnyk sgt, boring dh haku =P

tukar sport rim? nt kasi aku tgk sport rim aku lawa ke tak..kalau huduh..mari tukar...keh3

aZr|n said...

la..baru nak suggest hitam.

reena said...

Baru nak cakap, hitam pun cepat kotor sebenarnya wpun cantik.Hehe.

CikChelsea said...

azrin,
thehehehehee


reena,
kalau dh kotor tu mmg akan nampak kotor la kan? kena rajin gak la, sian kereta kalau tuan dia mls bela ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...