16 Jun 2010

Mencari makanan yang baik untuk tekak, edisi seterusnya

Sudah pernah review makanan dari Sizzling Stone Grill tidak lama dulu. Boleh klik sini kalau rajin. This time, makan di Sizzling Stone Grill di Jusco Tebrau plus gambar lebih proper :)

Boleh chekidaut (read: check it out) sekarang :p

Kami dapat makan atas pokok, wohoo! Cehh happy kau dapat makan atas pokok, macam munyet sajork :p. Excited dapat table yang best, kat bahagian atas. Heheh.

Pasangan sehati berdansa cikgu-cikgi. Dua-dua pendidik anak bangsa. Satu garang, satu tak garang. Cuba teka yang mana garang? Yang mana tak garang?
Dua-dua single and available lagi, kalau nak berkenalan sila hantar permohonan melalui email keh keh kehhh...

Ini pulak pegawai takda duhet dan pembantu guru. Eh, baru perasan kami berempat adalah 'orang gaji gomen', uhuk uhuk. Berkhidmat untuk negara dan saya yang menurut perintah. Cehhh...tetiba T___T.
Yang kiri tuh kalau jadi cikgu, confirm anak murid kencing dalam seluar. Garang macam singa! Tapi budak-budak zaman sekarang ramai yang 'baik', cikgu garang pon mereka mana ada takut. Cikgu kena belasah lagi ada. Tak sanggup saya jadi pendidik, sabar kena banyakkkkk. Saya mana ada sabar banyak, sabar saya sikit. Heh, apa kau merepek?

.

Ok, sekarang mari jamu mata dengan gambar makanan. Segmen 'Mencari makanan yang baik untuk tekak' kembali lagi...

Coeslaw
Ini lagi sedap daripada KFC punya, serius. Sayur semua fresh. Cukup rasa.

Seafood Fried Kuew Teow
Tak tahu apa rasa sebab bukan saya punya :p. Besar kemungkinan sedap, sebab tuan empunya yang makan tu habis licin pinggan dia. Hihih...

Black Pepper Chicken Chop
Cikgu Ajun punya. Cikgu, sedap tak? :p

Marinated Meat
Ini PK punya. Daging sedap! Nasi goreng dia pun best okeh. Serius sedap.

Lamb Kebab
Mine. Saya dengan PK main tukar-tukar meat and lamb. Saja order lain-lain, so boleh rasa semua. Hehehe. Dua orang cikgu kat atas tu tak makan kamben, nanti pening.
Tahukah anda bahawa siapa tak makan kamben bermakna orang itu bersaudara dengan kamben? Seperti kamben memakan saudara sendiri...tentulah pening. Kah kah kah!!! Gurau saja dengan anda ;p


Close up sikit...

Yummy~

Iced Lemon Tea & Lime Juice with Sour Plum
Translatekan ke bahasa lebih mudah, air limau bubuh asam boi. Masam, manis...sedap!Semua sedap, heh. Dah betul sedap, tak kan nak kata tak sedap pulak tsskk.

Burrrpppp...Alhamdulillah


Terhongeh-hongeh membawa porut yang ponuh, konyang eh! Bulih cubo kalau mau. Even though ramai orang, service adalah pantas. Takde la kebuluq nak tunggu makanan sampai. Saya sooka :D

7 comments:

aZr|n said...

air limau boh asam boi sgt tempting. tak boleh tgk lebih2. *mode posa

mrs.ecam said...

jauh laaaaaaaaaaaaaaa

Ealyie said...

owhhh..
ahkak pun nk mengiktirap diri sbg peminat ke pemakan tegar di situuu.. sedap hinggat menjilat batu dhekkk!! :p

CikChelsea said...

azrin,
i blm ganti posaaaa, haiyohhhh tak sadar diri sungguh!

tahan nafsu, jgn tgk lebih2..hihik


mrs.ecam,
apa kata ko guna khidmat google, try cari SSG..kot2 ado kat KL nih..hehehehe :p


ealyie,
gila hengko kak, sampai jilat batu..panasss weh! tp kesedapannya mmg tidak syak lagi..kekeke

cikjun said...

air itu sgt sedap...tak sabar mau ade gaji, bley la banje kawan2 mkn sedap2..wawaaaa

CikChelsea said...

blm ado gaji, guna duhet elaun pun apa salahnya..keh keh kehhhhh

dtg la KL, aku ketuk ko kat tony roma's..wokey? :p

mimie said...

ajun, jangan lupa kawanmu di sini:$

tony roma hokay hungga2! hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...