13 Jun 2010

Melepaskan gian di tangga dapur

Selamat hari lahir,
Selamat hari lahir,
Selamat hari lahir kepada abang saya
Selamat hari lahir~

Menyediakan sebiji kek untuk abang saya sempena hari jadi beliau. Nampak sangat menipu anda kah kah. Rajin sangatkah haku? Jawapannya nan hado. Sebenarnya tidaklah rajin mem'baking' kek, hanya tolong menghias kek tersebut sahaja :p. Kakak ipar yang menghasilkan kek sempena hari lahir suami beliau yang ke-40.


Dapatlah hilangkan sedikit gian setelah hampir 2 bulan tak mendeko @ mem'baking' lansung :p. Teruja gila walaupun hanya susun-susun strawberries dan coklat cair (ganache) di atas kek tersebut. Heheh.


Kek hari lahir dipotong secara berjemaah dengan anak-anak. Budak-budak tu yang terlebih excited nak potong kek sebenarnya! Bapak budak pon excited jugak sebenarnya, tapi macam malulah nak tunjuk, bukan? Control happy saja, ego mesti ada kah kah.

Sesi menyembelih Moist Chocolate Cake with Strawberries seberat hampir 2 kg.


Tapi terkantoi juga ke'EXCITED'annya, lihat gambar di bawah. Tersengih nampak gigi bukan main lagi hahahahaha. Tengok anak happy, bapak pun happy lah bukan?


Kan seronok mempunyai seorang isteri yang gemar membuat kejutan untuk suami :). Walaupun lelaki sukar nak ucap "terima kasih", tengok riak muka yang gembira itu pun sudah tau dia berterima kasih dalam hati. Lelaki kan memang dilahirkan dengan sifat ego, memang susah nak ungkap kata-kata manis. Ecehh.

Tapi, betullah bukan?

6 comments:

fatenton said...

kakak ipar u pun pdi baking kek mcm u jugak..nampak sungguh menggiurkan nyeee kek tu :D

reena said...

Nampak meggiurkan kek itu! Untung dapat isteri pandai buat kek (Ehem :p)

mrs.ecam said...

perghh terus terase nk buat kek tuk somiku...tp ku x reti...cc plez ajo aku...huuuuuuuu

AJ Nismihan said...

part mana sangat la hang hias tuh chelsea? nampak macam baru keluar kedai jer kek tuh.
hehe

anyway
tak semua lelaki keras macam batu dan egois gila tak pandai nak ucap terima kasih segal. there are some you pandai appreciate orang lain. but rare.
anyway, kalau pun mereka orang yang normally sedikit egois dan gile babeng tak nak tunjuk yang depa terharu, kita tetap boleh baca dari perubahan raut wajah dan cara depa mengucapkan kata lebih terima kejutan.
tapi jangan harap sangat, kadang2 benda tuh nanti jadi sakit hati bila dia buat donno. korang merajuk, baru lah nak kuar "Ala nak ucap time kasih la nih"

sedih kan. but actually for me it is not. kalau kita tau the romance of relationship, mesti kita tau macam mana dan bagaimana nak turn the situation to the best. benda nih kena banyak belajar dan OPEN ourself to that. I mean for guy especially.

CikChelsea said...

fatenton,
resepi i yg bg..heheheh
dia kenalah buat sndr sbb kalau nak harap i yg bake, mmg tak de kek la jawabnya. malas okehhh :p


reena,
ehemmmm ;p
perasan kejap i dgn statement u...wakakakakk

CikChelsea said...

mrs.ecam,
g tgk achieve aku, dah ada aku ajar nyahhhh =p


AJ,
aku anggap 1st statement ko itu sbg compliment wahahaha. nampak mcm kedai punya eks? nampak sgt tgn aku mmg seni haha.

iyerr, mmg tak semua in fact dlm ramai2 abg aku, ada jugak yg senang say thank you kt wife, yg mcm dlm gmbr tu..ego :p

harap2 la ramai lelaki yg baca statement ko dlm comment box nih..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...