21 Jun 2010

Musim menunaikan...

...cheque kah? For the past few weeks, saya 'tengok' ramai betul yang sudah menunaikan hasil duit iklan hasil mem'blogg'ing dari Nuffnang. Kat blog memasing tulis pasal entry nak buat apa dengan duit iklan tu. Ada yang nak makan besar, ada yang shopping, macam-macamlah. Seronok baca! Heheh.

Saya pun buat pertama kalinya (ecehhhh!) telah menuai hasil tanaman meng'cash-out'kan duit iklan 2 bulan yang lepas. Masa tuh tengah terdesak hidup tanpa 2 bulan gaji, takda fikir panjang terus klik cashout earnings. Keh keh. Sekali tuuuuuuu, cheque sampai tatkala gaji dah masuk. Terus taktau nak buat apa dengan duit iklan tu. Hehehehe. Hari tu taktau la, kalau tanya sekarang...dah lesap dah duit tu :p

Ala orang lain dah berpuluh-puluh kali cash out duit iklan dari Nuffnang, kau baru sekali...itu pun nak kecoh ke? Pedulik hapa aku. First time nih, jadi wajiblah ada acara jakun-jakun sikit kan? Muahahahah.

Saya guna duit tu buat shopping! Dapat beli 2 helai baju masa jalan-jalan kat Pavilion weekend lepas. Heheh. Ada lagi balance RM37.66, apa nak buat dengan balance nih? Owh, boleh beli pen baru. Sebab hari tuh masa kursus pen Pilot saya hilang. Tertinggal buku nota dengan pen tu. Cari punya cari, jumpa buku je pen tu sudah yilek. Cisss binawe betul siapa yang hambek pen haku. Semoga signature kau jadi tak lawa bila guna pen curik. Kah kah kah. Kau ado doakan orang sign tak lawa?

Tadi check duit iklan blog cupcake, ada la jugak tapi masih belum syiok untuk 'dituai' keh keh keh. Peram dulu sampai masak :p


P/S: Gambar adalah tiada sebab lupa nak ganti bateri kamera. Bateri sudah kong T__T. Bateri kamera 4 biji RM33.80. Eh chop! Daripada beli pen, baik beli bateri kamera kan duit balance tuh. Apalah ertinya sebuah blog tanpa gambar, kan? Ok, balik kerja nanti singgah 7E beli bateri kamera!

3 comments:

mrs.ecam said...

klu x tau watpe bak wit tu leh aku bli jajan...heeee

reena said...

Bateri kamera 4 biji around RM40? Babe, apa kata u beli kamera yang guna bateri rechargeable tu? Bukan bateri AA rechargeable tu, tapi bateri 4 segi hitam tu.

CikChelsea said...

mrs.ecam,
aku nak beli bateri kamera+ pen la =p

ko punye bila lg nak cash out??? hehe


reena,
yg 4 sefi hitam tu tak bley masuk dlm kamera godang i tuh. dulu dh beli enegizer rechargeable batt, tp power kiciiiii, kejap je on lps tu mati! haihhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...