15 Jun 2010

Ni nak kesian ke...apa?

Semalam baru aku tahu, rupanya ada orang tak tahu World Cup @ Piala Dunia tu 'macam mana'.
Tssskkk.
Tak minat bukannya alasan untuk tidak ambil tahu.
Ambil tahu sekadar untuk pengetahuan am, apa salahnya?
Pengetahuan am kan penting, bukankah?
Sebab apa pengetahuan am penting?
Supaya tak kelihatan BIMBO sangat.

Yes, subjek 'orang' di atas merujuk kepada perempuan.
Aku juga perempuan.
Aku malulah bila ada perempuan yang kelihatan sangat bimbo.
Bukannya kena ambil tahu siapa players, position apa players tu main.
Striker ke dia? Defender ke dia? Midfielder ke dia? Goalie ke dia?
Tak perlu tahu.

Belum lagi football punya terms;
Apa itu diving (bukan menyelam di dasar laut ya!)?
Apa itu penalty?
Apa itu off side?
Apa itu one-two or double pass?
Tak perlu tahu itu semua kalau tak minat.
Cukup sekadar faham apa itu World Cup.

Hermes tahu?
Chanel tahu?
Dior tahu?
LV tahu?
Anya Hindmarch tahu?
Betsy Johnson tahu?

World Cup langsung tak tahu.
Tipikal!

Pleaselah perempuan...

Nasib baiklah tahu World Cup tu melibatkan sukan bola sepak.
Kalau ada perempuan yang ingat World Cup tu macam Komanwel,
Sila terjun bangunan.

7 comments:

reena said...

Babe, dia indeed cakap ingat World Cup tu macam sukan Olimpic.

I rest my case.

Liyana said...

Tak minat bola. Tapi saja ambil tahu, jadi boleh borak with the 'blokes' or 'dudes' di tempat kerja. Penting utk social interaction during lunchtime or work unrelated issue during coffee dgn male colleagues.

Yang 'dimaksudkan' mmg tak minat langsung kot...

MommyCT said...

walopon ahkak tak follow sgt..tp yg 4 taun lepas nye goal keeper turkey tu mmg mengancam...apa nama tah..lupa dah.

reena said...

Abaikan typo gua.

CikChelsea said...

reena,
tau i baca her tweets. last statement tu sengaja tukar olympic ke komanwel. jahat haha


liyana,
that's what i'm talking about, tak minat tak semestinya tak tahu kan? si polan mmg tak minat langsung, tp mcm sakit hati bila baca statement dia...sbb sy perempuan juga, tak suka perempuan lain nmpk mcm bodoh. fhm maksud sy? huhu


mommyCT,
nama dia rustu recber...mmg hot gila...kah3

Ealyie said...

akak tgh kursus ngan hubbby mengenal nama2 negara asal pemain2 glam dlm EPL!! hakhakhak.. kasihan akuu dhek..:p

CikChelsea said...

wahhh femain glam sajork yg dikau nak kenal :p

(psstt..jgn dilupakan players yg hot dan kachak..keh3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...