16 Jun 2010

There's always a first time for something,

...and in my case, 'that' something referring to Coach
It's not a handbag, just a small and tiny wristlet
Beli sendiri, guna duit gaji pertama :p


Murah je, nak beli yang mahal-mahal mana mampu haha
Tapi YB bising jugaklah;
"Kecikkkkk macam nih pon RM XXX!"

Hehehehehehehee...
Sebab hari tu before dapat gaji dia dah warning, duit gaji jangan nak habiskan kat handbags dan yang seangkatan je.
Huhu
Baiklah sayang T__T

Ini pun kirim kat my brother, beli directly from US. Kalau beli kat sini mana dapat harga RM XXX tuuuuuu, seryes!

Tapi menatang kat atas tu memang kecik, ingatkan besar tsskkk
Muat masuk handphone + beberapa keping RM + cards je

Tak pakai pon pergi office, sayang!
Takut kotor.
Gilalah kalau bawa menatang nih nak g site bagai...

Tapi, bagus kerja kat tempat kerja sekarang nih. Tiada 'persaingan' kau-pakai-beg-jenama-apa or siapa-paling-hebat-melaram (if you know what I mean)
Plus, dalam my department perempuan adalah sangat sedikit so tiada isu 'makcik-makcik bergossip'
Boleh pergi ke office dengan tenang
LOL

10 comments:

reena said...

Fewittt!

Blom lagi first time yang 'itu'.

*Larikkkkkkkkkkkkkkkkk*

mrs.ecam said...

perghh aku leh imagine cane kcik die klu muat enpon ngan kad jek...tp xpela ko dh pnat kje kn x slh la sesekali bli brg mhl...sesekali yek bkn seringkali...hikhik tp mmg heaven g opis klu x rmai makcik dlm opis tu...huh

~ As ~ said...

sbb tu aku 'kurang' suka, bkn nda suka ya, sama handbag mahal..sbb sayang mo pakai padahal hbag kan tmpat campak2 barang...ahahaha

CikChelsea said...

reena,
yang 'ituuuuu' tu apa?
i tak pahammm (ceh ceh cehhh..hahahaha)

nak kena nih! :p


mrs.ecam,
wanita2 dlm dept nih semua sempoi. takde yg menyibuk..i loikeeee. sgt tenang okeh ;)


AS,
aku campak2 saja brg dlm beg 'tidak-pernah-penuh' (read: neverfull) tanpa rasa syg. kah3

sgt spacious jd aku sumbat semua dlm tu..hihihi

monstorious wife said...

Bawak pegi dinner je lah clutch tu..

Akak punya purse dah bapak besar nak isi dlm clutch pon x muat.. Last2 jadi pameran dirumah sajork clutch ittew...

CikChelsea said...

Kak Ilot,
Purse sy mmg besarrrr, mmg harapan sgt la nak muat masuk dlm wristlet. Kena transfer kad2 yg penting kalau nak guna wristlet tu...agak leceh jugak la.

nak lenjan2, syg la pulak..hehehehe

Liyana said...

My dept kat Stockholm sgt sempoi, takde sapa kisah. Yg kat KL pun best, walaupun ramai perempuan. Everyone is so humble walaupun ada yg pakai handbag mahal. It's not an issue. Pakai bukan pasal nak tayang. I yg naik segan, so, pergi kerja kat office KL, I pakai yg biasa2 aje.

CikChelsea said...

mmg bagus kan working environment yg sihat spt itu...nak pergi kerja pon selesa sbb takde org kisah n sibuk2 psl kita :)

kiva said...

akak suke pakai wristlet..sbb akak mmg xgheti nk pakai wallet beso2..huhu..so sgt puas hati la bile dpt wristlet tersebut...

sbb mmg suke lipat2 duet..tndenye duet xbyk..wakakaka...;)

CikChelsea said...

sy pulak tak reti pakai wallet kecik2.

dompet beso bukannya tanda bnyk duhet akak oii, entah2 discount @ membership cards je yg buat tebal...perli diri sendiri muahahah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...