22 Jul 2010

5 hari seminggu, 8 jam sehari

Kerjalah
La la la la...la la la la la
*tetiba?

Dari rumah saya abang saya ke office saya adalah sangat dekat. Mengikut perkiraan Inchek Gugel Mep (read: googlemaps) dari point A ke point B (sila rujuk gambarajah di bawah) hanya mengambil masa 5 minit sahaja.

Tapi sebenarnya akan mengambil masa 2 kali ganda daripada masa yang dinyatakan oleh google. Sebab? JEM!!! Bukan jem nenas ke strawberry tuh, jem kereta.
Eh macam tak perlu nak explain -__-

:: Klik la untuk tumbesaran, kang rabun pulak baca tulisan kici-kici ::

So far Alhamdulillah tak pernah datang lewat ke office. Tak pernah rekod merah lagi atas punch card *hinss hinss bangga bangga. Keh keh!!
Sentiasa datang awal ke office *bangga lagi sekali. Lempang mahu? Muehehehehh...
Bukannya apa, sengaja datang awal ke office sebab tak mahu tersangkut lama atas jalan raya. Kalau keluar lambat merasalah menghadap jem kat Jalan Kuching tuh. Ohh sangat tak suka! Stress okeh drive kat KL nih, semedang jem.

Tapi best tinggal dengan abang, rumah dia tengah bandar. Nak pergi mana-mana semua dekat. Saya punya 'mana-mana' tu merujuk kepada gedung membeli tak nak belah. Dari rumah nak ke Sogo 5 minit. Nak ke The Mall 5 minit. Nak ke Pavilion 10 minit. Tapi Mid Valley/The Garden jauh sikit hehe...

Alhamdulillah kereta kici sudah dapat almost 2 weeks ago. Bukan hitam tapi putih. Terpaksalah orang malas nih jadi orang rajin semata-mata sebab nak 'bela' kereta >.<
Bapa PK kata cuci kereta hanya selepas 2 minggu, tips dia bagi - tak tahu sebab apa. Mungkin ada bersangkut-paut dengan tinted (saya agak saja).

Saya sedang dalam usaha memenuhkan tabung ayam, nak beli GPS untuk Si Kici itu. Buat masa sekarang bila nak ke mana-mana saya perlukan khidmat Inchek Gugel Mep.

Hobi terbaru saya adalah menghafal jalan dan peta!
Hobi anda apa?

11 comments:

mrs.ecam said...

klu 5 menet jek bek jln kaki g opis...hihihihi....hobi aku?? ntah...hekhek

kiva said...

nk tgk kici..<3 <3

Ealyie said...

bukan kau sorang dhekkk, hahak juga.. lagi2 sejak ada gps.. ngee..:D

CikChelsea said...

mrs.ecam,
takde maknalah 5 min, tipu sajork map tuh!
kalau jalan entah berapa lama baru sampai ofis, dgn kereta bnyk..org gila je sanggup buat hahaha


kiva,
ala kat jalan ray dah bnyk, boleh tgk :p
sama je..hehehee


ealyie,
aiii, ado GPS pon dok ngafal peta jugak? feliksss nih ;p

ella said...

hi there! u tinggal kat sri putramas ke? hehe!

CikChelsea said...

hi ella! =)
yup yup kat situuuu
hehehehe
sama tempat ke?

ella said...

tak.. i tinggal kat segambut. tp my parents in law duk putramas. tiap2 pagi i singgah sana hanta baby. my FIL yg jaga, jgn main2.. huhu!

i hv to agree with u psl location putramas tu. mmg strategik sbb dekat dgn kl. dan kalo duduk situ, tak perlu buat u-turn maut tiap2 pagi yg maha jem kalo ada kereta tak reti paking. haha!

CikChelsea said...

boleh singgah minum kopi@teh la mcm nih ptg2..hihi ;p

cuma 1 je la putramas nih, takdok public transportation except cab. hari tuh time takde kereta ya ampun duit habis utk tambang cab saja -___-

tp my brother cerita, dl ada 1 persona kena sondol dgn lori sbb parking tak btol..too close dgn jalan. kereta baru plak tu! kalau i owner kereta tuh, meraungggg!!

Liyana said...

Sebelum berGPS, beli peta biasa pun berguna juga. I mmg simpan peta Lembah Kelang dlm kereta kalau terdesak ada masa teknologi tak boleh pakai :)

Cheno said...

nak tumpang naik si kici kici hota hai boleh? hehe

CikChelsea said...

Liyana,
weekend nih akan pergi beli di kedai buku. thanx sis for the idea! =D


Cheno,
bole bole...nt blk kg akak tin tin pon pon kat tmn rahmat, oke? ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...