27 Jul 2010

Memenuhkan tabung ayam

Saya adalah gigih dalam misi untuk memenuhkan tabung ayam -__-

Hari nih pergi kerja macam acik-acik berniaga kain. Haha! Eh apa pasal gelak? Ini serius. Kena naik tangga bertingkat-tingkat, sampai kat tempat punch card rasa nak putus nafas. Mintak nyawa T___T.

Mana tidak macam acik-acik; Bahu kanan kiri kendong handbag dengan paperbag. Tangan kanan jinjing beg laptop. Tangan kiri pegang sekotak cupcake. Bahu lenguh gila sebab kanan kiri kendong benda berat. Macam-macam 'acik nih' bawak pergi office hari nih. Businesswoman berjaya kaedahnya. Wakakak.

Handbag jadi berat sebab disumbat dengan Victoria's Secret Body Mist 4 botol (over weight NF den tsskkk). Dalam paperbag isi Coach wristlet untuk diserahkan kepada pemilik dan yang perlu diposkan. Plus, sebekas steamed chocolate cake.
Kau hado gigih camtuh? Ngahahah.


:: Love Spell | Strawberries & Champagne ::

Tinggal 2 botol sajork selepas 2 orang staff berminat membelinya keh keh keh ;p. Sooka hati mak! Yelah weh memanglah senang jual. Hado kau nampak orang jual Victoria's Secret body mist harga RM48 sajork? Ado? Ado? Takdo kan? *Pang lempang diri sendiri
Ambik berkat konsep adik I berniaga sambil beramal gituh. RM48 tuh tak termasuk shipping sebab konsep adalah malas nak pos. Haha.

7 botol order dari JB, memang haku kirim kat YB jelah takda makna nak pos. Nasib baik para pembeli adalah sangat sporting boleh tunggu. Konsep bersabar di bulan Syaaban (berapa banyak konsep kau guna daa?). Hehehehe *waving at my customers ;)
Eh, tapi YB belum tahu pun dia kena angkut 7 botol VS nanti. Tapi peduik hapa, gunakan konsep paksaan. Kah kah!

Kena gigih penuhkan tabung ayam sebab saya ter'overdose' mengirim barang dari adik tersayang (bluwek) nun jauh di sana. Serius macam-macam saya kirim, bila list balik GULPPP! Hambek kau total adalah sekiannnnn...(terpaksa dirahsiakan sebab dikhuatiri penulis akan pitam bila tengok angka tersebut!)

Ting ting ting!
(bunyi duit masuk dalam tabung ayam)

Kaching kaching kaching kaching kaching!
(bunyi cash register kat shopping malls)

Haih -____-

4 comments:

mrs.ecam said...

hahhahahhah klako la ko nih...acik ye kakk...hekhek

CikChelsea said...

acik acik bukak pintuuuuu ;p

mamarempit said...

gigihhhh...skang sgt gigih....peh tu kaching kaching....nk nek plamin plak...ngeeee

CikChelsea said...

hakak tak habis2 felamin2...sentap mak taw!
hehehehe...insyaAllah dah penuh tabung ayam nt, boleh kompnag2 kah kah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...