14 Jul 2010

Menikmati angin sepoi-sepoi bahasa di Puteri Harbour, Nusajaya

Sesat okeh nak pergi Puteri Harbour nih!
YB adalah tak terer jalan ke Nusajaya. Saya lagilah tak boleh harap, prapppp :p (0h nantilah tunggu tabung ayam penuh, akan ku beli seketul GPS).


:: Suasana sangat mendamaikan jiwa dan menenangkan minda ::

Eceh dan-dan buat ayat sedap! ;p
Ini kali ke-2 saya ke Puteri Harbour, Nusajaya. First time dulu pergi dengan family, bulan Januari @ Febuari kalau tak silap.
Tak banyak perubahan yang berlaku, masih lenggang. Kerja-kerja pembinaan di kawasan sekitar masih dalam proses.

Nak sampai ke Puteri Harbour, kena lalu kawasan bangunan kerajaan. Dah siap dah bangunan-bangunan kat situ. Cantik! Negeri lain mana ada pusat pentadbiran sendiri kan? Bangga kejap jadi rakyat Johor.
Ehh, tetiba? >.<


:: Kesian takde orang nak amikkan gambar, terpaksalah snap gambar kaki ::

Hengkau amik gambar haku, haku amik gambar hengkau. Pathetic gila! Muahahaha.
Kitorang memang takde buat apa kat situ, duduk je. Tengok laut. Tengok kapal persiaran. Tengok pokok. Tengok orang.
Dah takde tempat nak ngedet kat JB tuh, kehabisan idea sudah.

YB sibuk ajak tengok Eclipse.
Wajiblah saya tak nak, kang asyik dengar dia dok kutuk Edward dalam panggung. Tak ke haku sakit hati nanti? >.<


:: Muka mintak kena lempang...sangats kan? ::

Muncung-muncung gituh, ingat kau comel? Pangggggg! Adoiii...
I kan shy-shy cat depan kamera, apatah lagi bila YB yang amik. Terus I jadi pemalu ala-ala gadis Melayu terakhir. Auww~
Nak kena lempang lagik sekali? Amponnnn tanakkkk ;p


:: Muka budget cute muahahahah ::

YB nan hado bagi tempek gambar dia dalam blog, tapa hada haku kesah? Miahahaha.

Penulis: Der, lu tengok sini ah. Gua nak amik gambar lu nih

YB: Kata nak candid?

Penulis: Ala dah banyak gambar candid. Pandanglah sini, lu nih main-main la!

YB: Gua kan camera shy, lu amik jelah

Penulis: Eeeeiiii...leceh ah lu nih

YB: Yelah, yelah...gua pandang camera. Cepat amik (heeeeee sambil tersengih)

Terhasillah gambar di atas >.<


:: Kerusi pun jadikkk ::

Disebabkan takde orang nak tolong snap gambar berdua-duaan kami, terpaksalah set timer kat kamera :')
Motif nyorok belakang YB, biar nampak 'kecik'. Kah kah kah. Kejisss!

9 comments:

reena said...

Amboii romantika di Nusajaya ehh. Pangggggg skalikk. :p

Aida Narina said...

waaaah, baru perasan new layout!!! and bercinta di tepi laut, fewitttt :p

Dr.Senbe said...

knpe tkr layout klr suram?

fatenton said...

dekat JB ke nusajaya ni chelsea?

Noryanti said...

oh..dah nampak muka YB dgn jelas..boleh la tegur2 lepas ni..haha..
bila la aku nak sampai sini..aku nk jugak ngedet kat sini..;p

CikChelsea said...

reena,
sesekali la macikkk, kata PJJ kan? harus la sesekali balik melepas rindu...kah kah


aida,
untung bercanda tepi laut, dok bwh pokok..angin sepoi2 bahasa...muka tak berminyak..haha (ada kaitan ke?)


dr.senbe,
aku dah tukar lain. yg nih lebih 'kena' dgn jiwa aku kot..hehe

CikChelsea said...

fatenton,
nusajaya under daerah JB (kalau Johor belum declair nusajaya as distirct la..hehehe)

kalau nak pergi, kena lalu tol bukit indah. try la pergi...amik angin..hehe


noryanti,
boleh sgt nyah! office ko sblh je dgn ofis dia ;p
ko nk bg kicap free pun boleh, aku sudi terima..ehhh?

ah ko dr hr tu ckp nk pergi..tp tak pergi2 jugak. kang sampai terberanak tak pergi =p

Eti said...

nice place, nice pictures, nice handbag! :-)

CikChelsea said...

eti,
auwwwww~
thanx ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...