29 Jul 2010

Midnight baker, I am

Have you heard the news?
What news?

Dapur dah berasap balik *pukul gong - dongggggg! hehe. Cukuplah kan rehat 4 bulan. Kalau preggie dah masuk second trimester pun
(Eh betul ke? ke salah? Hentam saja al-maklumlah belum sampai masa ;p)

:: First order in KL ::

This time memang buat as part time only. Siang hari tugas kat office plus itu kerja utama jadi kena didahulukan. Hukumnya adalah wajib. Yang ini? Misi memenuhkan tabung ayam kah kah! Eh tak, actually dah rindu sangat nak 'beraksi'. Nak 'main-main' balik dengan peralatan deco tu semua. Mahal weh beli, kalau tak guna membazir ;p

This time (lagi) takda buat khidmat penghantaran. Pandai order pandailah amik ngahahah. Gila nak deliver tempat kat KL nih? GPS pun tarak. Kang customer suruh hantar area TTDI, haku drive pergi Ulu Yam. Tak ke naya? So, daripada haku membazir minyak kereta pergi entah mana-mana, baiklah suruh depa datang pick-up.

Kalau kat Batu Pahat lain, customer cakap Taman Sekian-sekian dah boleh bayangkan dalam kepala. Kepala sendiri jadi GPS. Kat KL? Haram nak tau situ kat mana, sini kat mana tsskkk.


So, sesiapa yang dah lama teringin nak rasa (macamlah ada kah kah kah!) air tangan seni kulinary (cehhh!) saya, bolehlah melawat tapak tabung ayam di sebelah sana. Cuma sekarang peralatan belum lengkap, masih kat kampung. So, currently simple design jelah yang boleh saya buat. Nak cupcake yang berhias fondant untuk wedding ke engagement ke birthday ke InsyaAllah saya akan buat selepas Aidilfitri nanti.

Ohh, untuk tempahan raya hanya cheesetart dan steamed moist chocolate cake saja yang diterima. Produk lain kena tunggu lepas raya.
Ehh sempat promoteeeeee ;p

Nih lagi 1 nak pesan, kalau place order janganlah lambat at least 5 days in advance. Saya tak nak terkejar ke sana ke mari nak cari bahan. Sebabnya Monday to Friday jadual saya fixed pergi balik office setiap hari and ambik anak buah kat sekolah agama.
Planning ialah kunci utama.

Cepat-cepat siapa nak order sempena nak puasa nih, sempat lagi ;p hehe. Nanti dah start puasa tutup dapur balik sampailah tuan tanah kedaung puas beraya. Weheheh.

10 comments:

kiva said...

suke..suke..suke..=)
midnite bakers ek..sungguh awek edward cullen...;)

fatenton said...

alah chelsea..pekata bagi free kat fatenton..nak rasa.. leh i promote nanti :D

Noryanti said...

waa..bagus la..cepat sket kawen bila tabung cepat penuh..hehe

mimie said...

erk....tetibe teringat kelazatan cheese kek u T________T

cikjun said...

oyeah2..dapor dah berasap semule!

CikChelsea said...

kiva,
ohh edward <3
ohh saya cairrr
haha ;p


fatenton,
nak rs kne order, mau x? mau x? ;p


yanti,
tp duhet yg dikirai MACAM lebih bnyk dr duhet yg masuk. cmne tuh??? T___T

CikChelsea said...

mimie,
haha rindukan cheese cake i ke?


cikjun,
oyeh2
mari bagi 5
=D

isz_3707 said...

kenapa ko pindah? ada lalat kah kat chealsea? :P

mamarempit said...

stoberi tu...perghh..lecur liur......hahhaa

MarlissaMusa said...

hai uolsss...blog url baru??? hehe...selamat.com! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...