19 Jul 2010

More 'investment' for my skin :p

Melabur di The Skin Food. Bunyi 'melabur' tu best sikit daripada 'membeli' bukan? Haha. Dasar perempuan psycho! >.<

:: Untukmu wahai kulit ::

Beberapa barang baru dan restock item. Beli masa balik Johor hari tu. Sebab kalau beli kat KL tak dapat chop, tak penuh-penuhlah redemption card ku itu nanti :p

: Tomato Whitening Spot Serum ::

Selalu tak dapat mengawal nafsu kalau masuk The Skin Food. Sudahlah SA baik hati, rupa paras menawan pulak tu. Bila beliau suggest barang terus nak beli sebab nak kulit cantik macam beliau juga. Tak nak kalah kah kah!!

Macam inilah baru teknik pemasaran yang berkesan bukan? Ada bukti kukuh di situ (walaupun tidaklah tahu dia pakai brand yang dia jual ataupun brand lain hahah). Macam orang jual slimming product la, penjual kenalah kurus barulah orang boleh percaya. Betul tak? Kalau gemsss...?

Eh menyimpang sudaa~

Ohh ini pakai sikittttt je kat tempat yang hanya ada jeragat. Jeragat yerr bukan jerawat. SA tu kata satu tube nih boleh tahan up to 8 months. Hanya pakai dua kali sehari. Pagi dan malam.

:: Tomato Whitening Cream ::

I'm using this as my night cream. Bau dia wangi gila! Sumpah bau sedap sangat. Lepas apply spot serum, apply cream nih pulak satu muka. Lepas tu boleh tidur dengan lena bersama bau wangi :p

:: Black Sugar Mask ::

Macam fungsi masker lain, untuk remove dead cells and black heads. Lepas pakai mask muka rasa licin sangat. Saya sangattttt sookaaaa ini produk! Pakai 10-15 minit sahaja. Tak boleh lebih. Bila nak apply kena basahkan muka terlebih dahulu, okay?

: Green Tea Bubble Cleansing Foam :

Meng'restock' pencuci muka yang sudah mahu habis.

: Free samples :

Sila jangan segan silu untuk mintak free sample bila membeli tak nak belah di Skin Food. Kalau tak mintak memang jarang sangatlah SA nak menghulur. Jadi, sila buat muka tak malu ;p

Dapat sample percuma Salmon Brightening Eye Cream (pakai malam) and Salmon Brightening Eye Serum (pakai siang).

Sample of toner, serum, emulsion and night cream from Agave Cactus range. Belum 'usik' lagi. Ada sesiapa nak ke? Boleh post! Hehe.

Pertengahan minggu lepas, rasa sakit-sakit kat hidung and dagu. Symptom jerawat nak keluar. Tapi, since semalam yag kat hidung dah tak sakit which is VERY GOOD sebab tu maknanya jerawat tak jadi nak keluar. Yeay! =D. Yang kat dagu nih tenyeh je dengan Vicks + Tidect Gel. Habis cerita.

7 comments:

fatenton said...

pernah try lip balm die tak?
i love to try it but selalu je lupa nak beli..

Sayang.Ibu said...

fuhhhh.....mmg investment sungguh ko dik.. ahkak suka jugak mask tu, mmg best gilor kannnn.. tp dah 2 wks x menyempat nk tenyeh kt muka....uwaaaaaaaaaaaaa.... :P

mrs.ecam said...

letak la rege skali...hihihihi

CikChelsea said...

fatenton,
i g Skin Food beli skin care je, their make up i tak pernah try. hehe


sayang ibu,
invest la sangatttttsss -___-

mask tu mmg malatops kannnnn? feeling2 muka halus dan gebu gituh lepas pakai..muakakaka!!


mrs.ecam,
aku adalah tak hengat berapakah harga benda2 itu..huhu. resit pun tah mana aku campak. tp total utk 4 barang tersebut adalah 250

lailasani said...

salam kenal.. singgah from blog intan.
err.. nk tanya, produk yg ilangkan jeragat tu berkesan tak? ingat nk try jugak.... hehehe..
sungguh teruja utk try nih...:)

cc said...

hi lailasani :)
spot serum tu mula2 je tepek tiap2 hari lps tu selalu skip pakai (bad! bad!),

if hari2 tepek i guess akan hilang, y not u gv it a try..heheh

shinbei said...

hi..yg u pkai suma2 tu utk kulit yg berminyak ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...