20 Jul 2010

Of Eclipse, Inception and Despicable Me

Review orang malas. Malas sebab roh nak cerita panjang takde sebab tahu ada orang yang tak sepatutnya baca sedang membaca, macam dah hilang my mojo untuk menulis. Alasan sungguh kan? Kah kah.

Last weekend, I've watched Eclipse for the second time. Menemani adik hensem tersayang sebab dah janji nak bawak dia naik kereta baru :p
So pick-up dia kat Shah Alam, then kitorang gerak ke TGV Bukit Tinggi, Klang.
Dia belanja tiket wayang. Saya pow dia 2 tiket, saja suggest buat movie marathon. Dia layankan sajork hiksss. Kau hado dapat kakak kaki meng'pow'? Muahahahah!!!

Adik saya single and available. Nak nombor telefon sila mintak ;p

Tengok Eclipse dah banyak kali (2 kali kat wayang, berkali-kali-kali-kali kat laptop) pun masih rasa nak lempang Bella bila tiba part dia suruh Jacob kiss dia. Tetaplah emosi!

Then for second movie, kami tengok Inception. Masuk lewat 10 minit, rugi rugi rugi. Dah la lambat, nak cari seat tak nampak pulak. Adesss. Gelap gila dalam panggung tuh! Terpaksa mintak tolong staff TGV assist kitorang ke seat. Huhu.

15 minit pertama adalah tak paham tengok cerita tu -___- sebab tak tengok dari awal. Ke memang tak akan paham walaupun tengok dari mula? Tapi lepas tu we managed to catch up the story line. Barulah paham, so bila ingat balik previous scenes rasa macam "Ohhhh..." hehehehee. Kena pergi tengok lagi sekali la macam nih! ;p (tetaplah tak puas hati tak dapat tengok dari awal)

Sumpah cerita nih BEST GILA!
Best sampai nak bagi bintang penuh tapi sebab ada ISO jadi bagi 4.9/5 je. Kah kah!! Memang khusyuk time tengok movie nih, tak terasa lama walaupun time duration adalah 2 jam setengah. Sanggup nih tahan wi-wi sebab tak nak missed anything ;p. Overrr tak?

Cerita pasal nak 'tanam' idea kat kepala orang lain, tapi melalui mimpi. Kira method 'menanam' idea tu guna mimpi. Dengar macam simple tapi cara nak 'tanam' mimpi tu punyalah susah. Dahla mimpi berlapis-lapis. Tak paham? Sila pergi tengok heheheh. Memang filem nih penuh dengan actions. Saya sookaaaa! Saya memang jakun teruja kalau dapat tengok movie best =D

Balik je daripada tengok Inception, terus promote kat abang-abangku suruh mereka pergi tengok. Tetaplah promote walaupun memang nan hado dapat royalty ke apa. Kah kah!! Ikhlas gitew~

:: Leonardo yang tidak mengecewakan ::

Duh? It's Leonardo dude. We're not talking about Ra.zak Mo.hai.deen film here??? Hahahahah *gelak syaiton

This weekend I'm planning to watch Despicable Me with my nieces. Baca review orang dok kata movie nih best. Plan nak tengok yang 3D, hopefully dapatlah book tiket awal @ dapat tiket nanti. Dah janji dengan anak buah, kalau tak jadi kesian dorang *anugerah makcik mithali

:: Tak sabar nak tengok! ::

Asal summer je mesti banyak filem best keluar kan? Cerita apa lagi yerr yang patut ditonton? Any movies tapi tolong jangan list Ra.zak Mo.hai.deen punya.

4 comments:

reena said...

Jom tengok Inception lagi! Tak puas la tengok 2 kali. Nak tengok lagiiii.

kiva said...

despicable me best!..hehe..tgk 3D mmg terbaek...
eclipse mmg best..

CikChelsea said...

reena,
jOMMMMMM!!! =D


kiva,
ewah2 dah tgk eclipse ke? encik hamdi dah tak konvoi2? hihi

akak, sila g tgk inception pulak. serius best sgt!

en_me said...

nak tengokk.. uhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...