28 Jul 2010

Tinjauan telah dilakukan

Ingat entry ini?
Saya sudah ke Sogo untuk membuat tinjauan harga terhadap pinggan chap Corelle. Kan saya tengok kat website harga tak sampai RM200 pun 1 set. A set of 16 pieces.
Harga kat Sogo???

Enam ratus lebihhhhhh...!

Ya ampun jauh gila beza harga Corelle kat Malaysia dengan US. Patutlah orang kat Malaysia kalau ada pinggan Corelle macam bangga gila, sebab sini harga mahal rupanya. Kat US entah-entah orang tak pandang pun kah kah.

Memang tidak la saya nak membeli Corelle di Malaysia tanah airku. Kalau beli, umpama membayar tax saja -___-
Kirim adik sajalah tahun depan. Bila tengok harga Corelle kat Malaysia sikit punya mahal, baik-baik nak kirim 2 set terus up jadi 3 set. Kah kah kah. *lempang diri sendiri, biar sedar sikit!

Tadi yang kat Sogo, design takda yang menarik. Tak menarik kat mata sayalah. Mata orang lain, tak tahu lah pulak hehehehe.

Tadi tak beli pinggan, tapi beli something else. Barang 'acik-acik' jugak. Last week saya ada tweet pasal 'benda' tu. Nanti dah menghasilkan sesuatu daripada 'benda' yang dibeli tu, I will blog about it ;p

Plus, tadi kirim Tupperware (lagi???) kat my dear BFF sebab dia ahli so dapat discount lebih lalalala~

Adeeehhh...apa nak jadi dengan haku neh? Membeli-belah barang 'acik-acik' sajork neh?
T___T
Haku dah bengong agaknya. Kah kah.

5 comments:

Sayang.Ibu said...

dikkk.. ahkak nak tompang kirim bley tawun dpn? sempat lagik penuhkan tabung ayam nihhhh... boleh?? pleasee..pleaseee..pleaseee... kamu jangan nakal..*eh? tetibe..*

mamarempit said...

akak tk de tabung hayam...cam no nk kirim???? huwaaaaaaaaa

suh ayam je la buat tabung sndiri

CikChelsea said...

sayang.ibu,
ituuu kena tny tuan punya badan yg nak membelinya...kena bg dia ayat2 manis supaya dia terpedaya..ohohohohoo


mamarempit,
cehh takde tabung ayam kunun multi businesswoman nih

zura said...

sy pon nk tumpang sekaki kirim kt adik kamu bley?heheh..

CikChelsea said...

zura,
jwpn masih sm spt di atas, tu atas budi bicara org yg nak membelinya ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...