12 Jul 2010

Twilight Saga: Eclipse (don't worry takde spoiler ;p)


I've watched it =D
First at cinema...and the second time from my own lappy. Hehe.
Balik dari movie terus gigih men'torrent' Eclipse kat internet, keh keh keh.

As requested by 'someone', dia tak bagi saya buat review on Eclipse sebab dia belum pergi tengok. Encik BF dia pergi konvoi. Cepat pergi tengok Kak Dayah, tak rugi. Serious! Theheehe...

Eclipse is better than New Moon I must say.
Much much better!!! But please please please, don't ever compare dengan novel.
I'm quite satisfied with the movie sebab scene penting-penting semua (almost!) ada. Cuma adalah alteration of the scenes (movie vs novel) here and there. Kalau ikut sebiji-sebiji macam dalam novel, mana nak cukup tempoh 2 jam. Betul tak?

Saya dah baca Eclipse (novel) 3 kali. Tapi still puas hati dengan movie nya, dengan syarat tak compare movie dengan novel lah. Kalau compare mesti ada je tak puas hati.

Twifans, it's a must watch movie. Don't EVER miss it!

Ohh speaking of not missing it, saya nak tengok Eclipse buat kali yang ke-3.
Daaaa...!


P/S:
I'm still on Edward's team.
Me prefer 'cool' than 'hot' =p

P/S/S:
Masih dalam mood nak lempang Bella sebab mintak Jacob kiss dia.

6 comments:

Aida Narina said...

aaaaaaa, semakin excited nak pegi tengokkkkkk :) wpon dah banyak hari dah keluar kat sini, tapi i kene tunggu till wednesday sebab dapat half price punya tixs. Cheapskate kan i? hahaha..gara2 banyak sangat berbelanja sbb nak balik :p

CikChelsea said...

aida,
you have the guts to wait..tu yg paling i tabik. takpelah sesekali cheapskate haha =P

i turun2 je bas (blk kg) my fren terus pick me up to town. tak sempat singgah rumah, terus g tgk movie...lg over.

fatenton said...

ya rabbi mcmane fatenton boleh tak tahu cite dah kuar nih?? kata peminat setiaaa..booooo :D

kiva said...

hehehe...jeles giler..die da msuk 3x tgk...;)
nk g tgk!..nk g tgk!....

meor-name-depan-ku said...

laaa..... Bella tu dah la baik. sesuai buat Gudjohnsen....

isz_3707 said...

owh adik. SEMUA (yup, semua blogger yg blogged pasal eclipse) kata best kenapa aku sorang je kata tak?

klau dah nama adaptation dr novel mesti la nak kene compare ye x? :P

pada aku jalan cerita dia banyak buai jiwa (sesuei la utk org2 yg jiwa ada taman cam ko kah kah :P). patutnya (pada aku) dia takyah visualizekan cerita sejarah sebelum vampire2 tu jd vampire tp lebihkan pada action bila vampire2 tu bergaduh. pendek sangat dik oi. jadinya aku rasa tema Eclipse tu xsampai ler.

tp vampire baru si Victoria pya org suruhan quite cute don't u think? ;)

(adaptation yg terbaik setakat ni masih lagi My Sister's Keeper!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...