26 Aug 2010

Duit raya: The Second Year

Makcik nih (tunjuk diri sendiri) start tahun lepas baru bagi anak-anak buah duit raya. Yelah tahun lepas secara officialnya sudah tidak bergelar student. Tahun lepas bergelar baker sepenuh masa, tahun ini bergelar servant (orang gaji? kah kah) sepenuh masa dan baker separuh masa. Hoih panjang sungguh description. Masa bergelar student mana boleh nak bagi duit raya. Gila apa mana ada student yang kaya boleh bagi duit raya! Ke ada? :p

Tahun lepas sebab pendapatan belum tetap maka tak dapat memberi wang saku duit raya yang banyak kepada anak-anak buah. Bagi ikut kemampuan :')

Tahun ini, Alhamdulillah ada rezeki lebih. Semalam pun baru diumumkan penjawat awam akan diberikan wang saguhati (kesiannya bunyi hahaha) sebanyak RM500, jadilah daripada tak dapat langsung......

Mungkin ada yang dah tahu family saya nih BESAR. Ya besar dengan jumlah bilangan adik-beradik seramai 14 orang (seorang abang dah 'tiada'). Jadi daripada 13 orang yang masih ada, tolak 2 orang yang belum kahwin *ehemmmm hint kat YB berapa orang anak saudarakah yang saya ada? Mari tengok susur galur family saya :p

Abang 1:
Azreen -> dah kahwin
(Anak 2 orang - Adam + Iris)
Awin -> dah kahwin
Elin -> dah kahwin
Shafiq -> dah kerja
Addin (besar)
Liya

Kakak 2:
Azrina -> dah kerja
Haizad -> dah kerja
Miza
Mira
Alia
Hafiz

Abang 3: 'tiada'

Abang 4:
Hareez
Haziq
Sarah

Kakak 5:
Afiq
Adib

Kakak 6:
Aribah
Syima
Hisyam
Haziyah

Abang 7: Saya tinggal dengan dia sekarang hehe
Sofiah
Nadiah
Hannah

Kakak 8:
Sharafii
Shukrii
Shauqii

Kakak 9:
Faqiha
Imanina
Muaz
Nadhirah
Anas

Abang 10:
Addin (kecik)
Ammin
Aimman
Ainn

Abang 11:
Emil

Abang 12:
Kazim

* Nama strike tak payah bagi haha
* Mana yang universiti/sekolah menengah dapat lebih

Total yang perlu diberi duit raya adalah 34 orang (nama yang diboldkan sahaja). Ohh tambah lagi sorang, adik nun jauh diperantauan :p

Pitammmmsss...!!!

11 comments:

farrah said...

lina..ramainyer anak buah..:P

-FarrahDiba-

monstorious wife said...

Memang pitam uollsss... Akak yang kena bagi 10 orang nih termasuk belah suami.. Pon dah pose2 pitam..
Abeh duit 'wang saguhati' tu buat bagi duet raya je..

cc said...

farrah,
tau xpe >.<


kak ilot,
mmg habis pon...uwaaaaa :'(

Ealyie said...

kalu akak ni pitam tross tak bangun2..!!!!! :p
ghamainyerrrrrr umat kat umah ko kalo raya kan CC weh. Meriahhhhhh!!! best..best..best..

Ita Shadila said...

ramainya anak buah u.. konfem kopak.. kalau aku tu dah nangis x ikhlas masa nak hulur duit raya :((

reena said...

Mak aihhhhhh! I tgk pun nak pitam sama. Banyak gila anak buah uuuu.

Liyana said...

Raya di perantauan kali ni, selamat...hehe.... *ketawa sedih*

aNiS tHe BumbleBee said...

fuyohh!! meriah giler raya nnti.best!best!!

yah-senbest said...

oo yah msuk list gak eh. so nnt bole a claim kan hehe *kaching2*

cc said...

ealyie,
sy tak berapa nk pitam kak, sbb dl ms kecik2 pun dpt habuan agak bnyk :p
so nih dh kje...giliran kita plak la :)


ita,
hahahaha...bg kena ikhlas okehhh. xpa la bkn selalu, setahun skali hehe


reena,
kakak2 and abang2 i produktif, nak buat cemano :p
kah kah kah!!!

cc said...

Liyana,
alahai..sabar ye sis. this would be your final year kat sana kan? xpe next year dh blh berapa kt Malaysia ;)


anis,
meriah smpi rs nk pengsan kalau dorg bising. selalu je bdk2 tu kena jerkah dgn makcik singa nih..haha


yah,
lmbt claim burn terus..wahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...