25 Aug 2010

Ini yang specific

Sambungan daripada entry ini. Kali ini dipaparkan secara specific gambar makanan yang telah masuk ke dalam perut saya dan table mates ketika iftar di Tropicana hari Sabtu lalu.

*lap air liur

:: Sotong bakar, lokan pedas & sausages ::

Verdict: Lokan adalah yummiest. Sotong biasa-biasa je. Sausages taste as usual, what do you expect from sausages? :p

:: Satay & grilled beef ::

Sate ayam and daging 2-2 sedap. Grilled beef pun agak best. Ada 2 gravy yang dorang sediakan; black pepper gravy and mushroom gravy

:: Thai kuew teow and mee bandung ::

Kuew teow ok la. Mee bandung tak ambik sangat kuah dia, so tak berapa nak rasa huhu.

Yang kat bawah nih table mates punya.....

:: Grilled fish and prawn ::

tengok je dah terliur. Tapi nasib badan la tak boleh nak telan udang. Pasrah :')

:: Pepahat ::

Inilah rupa pepahat yang telah dicelur dan direbus dalam sup. Boleh terlupa nak try. Tapi, bila tengok rupa dia agak tidak lalu di situ. Ada rupa macam ulat je kan? Hahahahaha...

Puasa tak baik cakap lapar walaupun hakikatnya adalah lapar. Lapar kena tahan.

4 comments:

R.S.A.L. said...

macam ulat bulu ghopenyeer~
hahhaaa

wahida said...

giler ar maveles makan....sedapnye daging grill tu.....sabar je la...

Ita Shadila said...

chup! pepahat tu ape? bamboo lala ke? ari tu ada seorang rakan telah mengorder "sesuatu" masak pedas, setelah ditanya apa bende tu dia jawab bamboo lala.. eksaited nak try.. cubaan pertama korek/kopek menatang itu telah menyebabkan jari luka.. terus dinch~

cc said...

RSAL,
ko mmg..tak hbs2 ulat


wahida,
makan share2, kalau aku sorang amik sume tu..mmg tak blh masuk la


ita,
pepahat dgn bamboo lala benda yg samakah?
sian jari luka, tp benda2 bcengkerang @ susah nak mkn tu yg sedap - biasanyalah..hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...