3 Aug 2010

KL tidak sesuai untukku...

...karena shopping kompleksnya banyak banget dong. Guwe ngak bisa menahan gelodak jiwa untuk membeli tak belah.

Tarik nafas....

Hembus

Tarikkkkk...

Hembussssss...

Ok, sudah waras sedikit. Tadi kurang waras sebab dalam kepala hanya ada perkataan SALE. Perlu jadi pengguna dan pembeli bijak jika berhadapan dengan situasi kritikal seperti ini. Keritikal kerana Malaysia's Mega Sale sudah memunculkan diri *lap peluh

Saya sudah prepare beberapa plans for this coming weekend. Baru hari Selasa tapi dah plan nak pergi merayap di hari minggu. Over tak? Keh keh.
Nota makluman: Penulis tak boleh duduk di rumah pada hari minggu kerana dikhuatiri akan mengalami depression

Aiyohhh!!! Sales are everywhere!
Berpinau biji mataku ;p

Blink blink pertama:

:: Sogo Members Day Sale ::

Akan start this coming Friday until Saturday. Ahad baru open for public. Saya plan mahu ke sini hari Jumaat petang, after work. Sudah aimed beberapa barang untuk diberi sepakan padu dirembat.

Serius ah, banyak-banyak shopping complex kat KL nih, Sogo antara yang paling best untuk part cosmetics and fragrances. Dia punya sales untuk 2 kategori benda tu sangat generous berbanding shopping mall yang lain.
Tak percaya kalu, try tengok depa punya calatogue kat sini.
Focus on cosmetics and fragrances only. Kalau hilang fokus ke benda-benda lain itu diluar kawalan saya. Sila tanggung sendiri ;p


Blink blink kedua:

:: Branded Designer Handbag Sale ::

Dibawakan khas oleh (ceh nak translate brought to you by la konon kah kah) The Luxury Deal.

Coach handbags sale up to 70% y'all! Coach untuk ditayang pada hari raya nanti? Ya? Keh keh keh. New arrival from Coach range pun sedia menanti anda; Kristin, Poppy, Poppy Storypatch, Kaleidoscope, Brooke, Stevie and Neptune.
Designer handbags yang on sale juga, from Michael Kors, Kate Spade and CK.

Sale akan berlangsung pada hari Ahad ini di Pearl International Hotel, Eagle Point Hall (Jalan Klang Lama, KL). For more details, please visit here.


Blink blink ketiga:

:: Parkson Extreme Warehouse Sale::

8 August last day. Kalau haku tak sabar, lepas balik kerja petang nanti pun boleh pergi. Alahai setakat Selayang Mall yang sekangkang kera tu, boleh pergi anytime. Cehh eksyen gilos, padahal tatau pun Selayang Mall tu kat mana. Kah kah. Ditambah pulak dengan jem kat Jalan Kuching tu. Kang haku sampai, Parkson dah tutup -__-"

Location
Parkson Selayang Mall
Lower Ground Floor
Selayang Mall Shopping Centre
Jalan SU9
Taman Selayang Utama
68100 Batu Caves
Selangor

Cukuplah 3 tempat. Kalau banyak sangat tempat nak pergi, mungkin perlu belah badan. Haha okay tak kelakar.

Siapa mahu guna khidmat saya as personal shopper? Taste saya bagus. Sila percaya, kalau tak percaya pun kena percaya jugak. Kah kah.

Sekian saja, entry diakhiri dengan cogankata
"Mari mengirai duit di hujung minggu!"

Credits:
Shopping&Sale
Sogo
The Luxury Deal

12 comments:

mrs.ecam said...

hahhahahah...aku nk gelak jap...kui3 ko ni sme cam member aku...time sale jek mule la x snang ddk...tiap2 ari nk g terjah suping kumpelek...xpe yg pntg duhetnyer adoo..jgn hjg bln dh sangap udahh nokkk...hikhik

kiva said...

giler jahat n3 ini..hahaha..

R.S.A.L. said...

masyaAllah...

kemaruk dgn sales dah ko nih~

ella said...

ok dan2 rasa mcm nak pegi selayang mall mlm kang...

cc said...

mrs.ecam,
haku tgh nak korek tabung hayam nih, ko jgn bgtau kat org lain haaa keh3


kiva,
nak sy jd personal shopper awak tak?
ngeeeeee~

cc said...

RSAL,
dah kata motto mari mengirai duit...haruslah menggeletis bila nmpk sale ;p


ella,
alaaaaaaa, mana aci pergi dulu. pergilah hari ahad nt
hehehehe

kiva said...

ai..nasib baek jauh..kalo x da terjebak same..;)

g coach sale tu kem salam la kt hembag2..rislet2 yerp..kekeke..

hai..jeles..jeles..;)..

aZr|n said...

pengsan tgk banyak sangat sales..

monstorious wife said...

aiyohh.. terpaksa amek order kueh banyak2 mcm nih. Larikk!

Rina (◕‿◕)✿ said...

hahah semangat! duet takde time tu nak sale. cis btol

cc said...

kiva,
alahai takkan kem slm je kot?
beg raya blm beli lg kn kn kn?
marilah rembat satuuuuuu *evil


azrin,
jom pingsan bersama2...hehehehe

cc said...

monstorious,
mau cari order la, dpt order cis tart pun jd la...wat topup duit kt bank..wakakakaa

eh akak perli ek? T___T


rina,
kalau duhet takde baik jgn g..hihihih...nt saket ht tak dpt beli. pastu blk rmh tido tak lena =p

oh tp sy pun duit takde, tp ada ht nak pegi..cmne nih???? -____-"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...