11 Aug 2010

Makcikkk (Tora?) datang lagi dengan permainan den-dang

Berkaitan dengan seorang 'makcik' from this post and this post. Dia sudah mari lagi wehhhh! Semakin kronik penyakit makcik tersebut.

Lepas kena sawan Tupperware sejak awal tahun hari tu, semakin menjadi-jadi sawan beliau. Tak cukup dengan gift set dan tumblers yang dibeli tempoh hari, beliau menambah tahap kesawanan dengan membeli must-have-range and mangkuk hayun tingkat pula dari Tupperware.

Kalau dah 'tersawan', tiada apa yang dapat menghalang makcik tersebut......................

:: Koleksi terbaru makcik ::

Koleksi yang menjadi kebanggaan dan pojaan hati makcik *lempang muka sendiri

Sejak menjadi 'servant', makcik menjadi semakin dewasa. Beliau dah tak mahu main Monopoly mahupun Uno card. Game dalam laptop pun dah jarang-jarang beliau usik, padahal game Cooking Academy tulah favorite beliau suatu ketika dulu. Dasar kacang lupakan kulit. Ehh, ke guna pepatah dapat daging gading, tanduk dilupakan lebih sesuai?

Mana tidak..........

.....Monopoly, Uno card dan segala games dalam laptop kian dilupakan dan dipinggirkan. Semuanya gara-gara minat baru beliau terhadap..........

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Kuali. Kah kah kah!!!

:: Inilah something yang disebut-sebut dalam entry ini ::

Hajat nak membuat 'something' menggunakan khidmat kuali chap Tefal di atas belum lagi tercapai. Penyakit M besarrrrrr asyik membelenggu =p. Tapi kuali di atas sudah dirasmikan minggu lalu. Kuah kacang terbaik dari ladang dimasak penuh bergaya guna kuali baru kah kah kah kah kahhh.

Tupperware mangkuk hayun pun dah selamat digunakan =D

:: Bekal bawak pergi office semalam ::

Gila kau bawak bekal hari nih??? Tak pasal-pasal kena humban masuk dalam van jenazah. Dahlah van jenazah dekat je. Wiwiwi~ (>.<)

:: Tortilla left over dinner malam semalamnya ::

Kalau nak cuba, resepi dah bagi dalam entry semalam. Bawak 2 ketul, share dengan Kak Sal time breakfast. Dia beli sandwich tuna, kitorang main tukar-tukar breakfast. Barter system :p

:: Vanilla cupcake with chocolate ganache topping ::

Adunan extra daripada customer punya order hehe. Buat dalam muffin cup kecik-kecik, bawak sikit pergi office share dengan staff. Gila baik dapat boss macam haku. Tetiap hari bagi makanan. Gemuk la staff haku camnih. Kah kah. Tapi yang dapat rasa staff yang masuk pagi sama macam saya jelah. Tak ramai yang masuk pukul 7.30 pagi.

Gambar makanan semalam punya yerr. Semalam. Hari nih penulis puasa. Anda puasa tak?

7 comments:

Rina (◕‿◕)✿ said...

yg pelik, kek cupcake tu nmpk begitu melazatkan je hari ni. slurpp hehe

Mimi Saidi said...

mak ai...tym2 puasa ni la tgk sume mknan pon sodap~

Ita Shadila said...

motif tau!! tayang cupcake puasa pertama ni.. besnyerrrr *drool*

yaNa MaLeK said...

cupcake itu sangat menggugat...hahaha sedapnye :p

Sayang.Ibu said...

ah menggoda sungguh gambo2 entri mu dik. Dik.. akk pun sama mcm ko, baik tefal mahupun tupperware. tefal dah terlunas sbb aritu cik abg bwk blk satu set tefal dari doha.. kat sana murah woooo... tupperware akk tgh mengidam nak completekan tpt bekas bwg & spices... yiiihhaaaaaaaaaaa

cc said...

rina,
hehe
biasalah nama pun puasa, gmbo makanan sume nmpk best =p


mimi,
tutup mata cepat


ita,
sengaja gituh...
wah bulan2 puasa motip sgt busuk hati?
hahahaa

cc said...

yana,
nak keeeee? =p


sayang.ibu,
dah aim chefel plak, tak sabo nak menggrill hayam + daging keh3

duit kutu hada...boleh beli tupperware lg, kannn? =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...